Vali Su, şehit ailelerine ve gazilere “Devlet Ödünç Madalyası”nı verdi




Tarih: 18 Mart 2021 Perşembe 16:07


Mersin’de 5 şehit ailesi ve 6 gaziye “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı”, Mersin Valisi Ali İhsan su tarafından verildi. Törende şehit aileleri duygusal anlar yaşarken, gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Mersin Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi. Kültür Merkezinde düzenlenen ve şehit aileleri ile gaziler ve ailelerinin onur konuğu olduğu törene Vali Ali İhsan Su ile eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda davetli katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı da okundu. Erdoğan’ın mesajında, “106 sene-i devriyesi millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi’nin bütün kahramanları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Çanakkale Anadolu Türk varlığına ve mukaddes değerlerimize hasım olanlara karşı kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır. Çanakkale ruhu yüreğimizi ecdadından devir aldığı bağımsızlık ülküsünü gelecek nesillere daha güçlü şekilde temsil edeceği kutsal bir değerdir. Tarih topraklarımız işgal edenlerin hüsrana uğradıkları nice ibretlik derslerle doludur. Aziz milletimiz Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, 15 Temmuz’da da aynı mücadele ruhuyla işgale geçit vermemiştir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya karalıyız. Çanakkale ruhunun bugün de dipdiri olduğunu görmek en büyük güvencemizdir. Ecdadımızın layıkları istikbalimizden asla taviz vermeyecek, hep birlikte istikbale yürüyeceğiz. Mukaddes temeller için en zor şartlarda da düşmanları mağrur koyan türküleri bugün beraberliği, dirliği muhafaza etmek için aynı idrakle gerekirse canını feda etmeye hazırdır. Bastığı toprakları canından değerli gören, vatanı kurtarma kaygısı olan evlatlar olarak bugün de ülkemiz üzerinde oynanan hadiselere geçit vermeyecek, milletimizin bekasını, topyekun mücadele ile savunacağız. Bugün Çanakkale Zaferi’ni kutluyor 18 Mart Şehitler Gününde bu toprakları bize vatan kuran şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

 

“ÜLKEMİZİ DÜNYADA EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Törende konuşan Vali Su, “Bu özel günde vatanımız, milletimiz, bayrağımız, ezanımız için en kıymetli varlıkları olan canlarını seve seve ortaya koyan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratını tevcih etmek üzere birlikteyiz. Çanakkale’den Kurtuluş Savaşına, 15 Temmuz’a kadar her zaman vatanımız, milletimiz, ülkemiz için aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz canlarını ortaya koymuşlar, istiklalimizden, bağımsızlığımızdan, hürriyetimizden asla ve asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya göstermişler ve bize bu güzel vatanımızı armağan etmişler, miras bırakmışlardır. Bizler de onlardan aldığımız, onların bize ışık tuttuğu bu ruhla vatanımızı, ülkemizi dünyada en üst seviyeye çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize layık olmak için hep birlikte bir ve beraber olarak çalışmaya azimle gayretle devam edeceğiz. Biz, ancak bu çalışma ve bu ruhla onlara layık olabiliriz. Tarihten günümüze vatanımız, milletimiz, ülkemiz, bayrağımız ve kanımız için canlarını seve seve feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum; ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.  Vali Su, konuşmasının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Atanur Bal, Şehit İstihkam Astsubay Çavuş Sinan Köse, Şehit Sağlık Astsubay Çavuş Mehmet Muhammet Akay, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Osman Ak, Şehit Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzer’in ailelerine ve Gazi Piyade Sözleşmeli Er Durmuş Öner, Gazi İstihkam Onbaşı Ömer Faruk Türkmen, Gazi Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Başaran, Gazi Piyade Sözleşmeli Er Cemal Erdeniz, Gazi Polis Memuru Hasan Develi, Gazi Polis Memuru Dursel Hacıoğlu’na Devlet Övünç Madalyası ve Beratını verdi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA