“Atatürk Parkı’nı size feda ettirmeyiz”




Tarih: 19 Mart 2021 Cuma 17:17


Mersin Atatürk Parkı önünde, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, CHP İl Başkanı Adil Aktay, DİSK üyeleri ve çevreci sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılacak olan konteynır limanı için protesto eylemi yapıldı. Burada konuşma gerçekleştiren Gökçel, “Mersin’in katledilmesine, Mersin’in çocuklarının denize ulaşmasına, bizim ilk fuar festivalle, müzik dinletileriyle tanıştığımız Atatürk Parkı’nı size feda ettirmeyiz” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Atatürk Parkı önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Türkiye’de tarih, doğa ve deniziyle birlikte önde gelen şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Gökçel, “AK Parti iktidarının Mersin’e layık gördüğü; nükleer santral, limanın denize doldurarak yapılması, Atatürk Parkı’nın yok edilmesi, Alata’nın yok edilmesi. Buradan sesleniyorum; liman genişletilmek istenilen alan, tarihi Atatürk Parkı’nın önünü kapatacak alandır. Atatürk Parkı, Mersinlinin denizle ilk tanıştığı yerdir. Burada, Demirtaş’ta, Sitelerde, Yenimahalle’de, Osmaniye’de, Turgut Türkalp’te, Çilek Mahallesinde, Çay mahallesinde, Kazanlı’da, Karacailyas’taki durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın bir termos çay ile parkta çocuklarının denizle tanıştırdığı yerdir. Bir dolmuşla parka, denize ulaştığı yerdir. Burayı kimseye peşkeş çektirmeyiz” dedi.

 

“BİZ YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ”

Bu alanın, denizin kirletilmesine razı olmadıklarını belirten Gökçel, “Gidin balık reyonlarına, balıkların 100, 150 liradan aşağı fiyatı yok. Burada balık üreme alanına müdahale ederseniz bu doğada balık olur mu? Bu insanlar balık tüketimine nasıl ulaşacak? Ulaşamıyorlar. Biz yatırıma karşı değiliz. Karaduvar’a yakın bölgede 9. veya 10. Kalkınma planında yer alan ana konteyner projesi mevcut. ÇED raporu alınmış. 4 milyon konteyner kapasiteli bir liman projesi. Buradan bakana sesleniyorum. Eğer sen deniz taşımacılığını ve ülke ekonomisini düşünüyorsan, gelirsin bizimle beraber, kalkınma planlarında yer alan limanı hatta geçirirsin. Bizler yatırıma karşı değiliz. Biz Mersin’in katledilmesine, Mersin’in çocuklarının denize ulaşmasına, bizim ilk fuar festivalle, müzik dinletileriyle tanıştığımız Atatürk Parkı’nı size feda ettirmeyiz. Ettirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“HER ŞEYİ RANTA BAĞLAMIŞ VE RANT İÇİN YAŞAYAN BU EMPERYALİSTLERİ KINIYORUM”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de Mersinlilerin Mersin’e sahip çıktığını söyleyerek, “Biz günledir Mersin milletvekilleri olarak, CHP’nin 3 milletvekili, Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Mersin Çevre Platformu, Nükleer Karşıtı Platformu, sivil toplum örgütleri ve odalar niye karşı olduklarını, Atatürk Parkı’nın neden işgal edilmemesi için anlatıyoruz. Vatanına düşmanı, Mersin’e düşman, her şeyi ranta bağlamış ve rant için yaşayan bu emperyalistleri kınıyorum. Eğer Mersin’i bir damla seviyorsanız, Atatürk Parkı’nı seviyorsanız Mersin’de limanı buraya değil Cengiz Gökçel milletvekilimizin de dediği gibi doğu tarafına yeni bir liman olarak yapın.  Biz ranta karşıyız. Yatırıma karşı değiliz. 3, 5 kişi Mersin’den kar edecek ve bunu Mersin’de harcamayacak diye Atatürk Parkına peşkeş çektirmeyeceğiz. Mersinliler tek hücre halinde siyasi hiçbir şey gözetmeden tek yürek olarak Mersin için buradayız. Mersin’e bunlara yedirtmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 


Etiket: mersinatatürkparkı, chp, alimahirbaşarır, cengizgökçel, alpayantmen, bilginyeşikboğaz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA