“Akkuyu, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’nu karşılayacak”




Tarih: 19 Mart 2021 Cuma 17:23


Mersin AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Adil Karaismailoğlu, “3. Reaktörünün temelini attığımız Akkuyu Nükleer Santrali olmuştur. Santralimiz, en az 4 bin insanımıza istihdam sağlayacak ülkemizin ihtiyaç duyduğu elektriğin tek başında yüzde 10’nu karşılayacak” dedi.

Haber- Bahzat Özgür Beyazlar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Mersin’e geldi. Mersin AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, burada partililerle bir araya gelerek, yaptıkları ve yapacakları yatırımlardan bahsetti.  Son 19 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve liderliğiyle geçmişte hayal edilemeyen pek çok iş ve projenin bugün gerçek olduğunu anlatan Karaismailoğlu, şöyle devam etti: “Bütün bu kudretin ve bu büyük işlerin özünde tek bir hakikat vardır, 'Bağımsızlığımıza olan o büyük, o yenilmez tutkumuz.' Biz, sözde gelişmiş dünyanın bize biçtiği rolleri, karanlık ellerden çıkmış senaryoları, külliyen reddederek, geleceğimizi kendi gücümüzle ve milli şuurumuzla inşa etmeyi seçtik. Yapamazsınız dediler, yaptık. Karaladılar, karşı çıktılar, engel tanımadık. Üzerimize terör belasıyla geldiler, yenilmedik. Halkımızın hayır dualarıyla bugünlere kadar geldik. Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken bir kez daha vurgulamak isterim ki; Milli Mücadele ruhunu, bu memleketin her köşesine, kalbimizde yanan bir cevher gibi biz taşıdık."

 

“SANTRALİMİZ, EN AZ 4 BİN İNSANIMIZA İSTİHDAM SAĞLAYACAK”

Bağımsızlığın temeli olarak gördükleri ekonomiyi güçlendirmek için 19 senedir ulaşımda ve iletişimde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Karaismailoğlu, Türkiye’nin dünya ticaretinin Asya, Avrupa, Afrika üçgenine hakim olan bir süper güç olduğunu söyledi. Karaismailoğlu, “Ne mutlu bizlere ki bugün artık dünyanın 10 ekonomisinden biri olma hedefimize her zaman olduğumuzdan daha da yakınız. Bu hedefte gerçekleştirdiğimiz dünya ölçeğindeki projelerimiz her geçen birer birer hizmete geçerken en güzel örneklerinden bir tanesi de daha birkaç gün önce 3. Reaktörünün temelini attığımız Akkuyu Nükleer Santrali olmuştur. Santralimiz, en az 4 bin insanımıza istihdam sağlayacak ülkemizin ihtiyaç duyduğu elektriğin tek başında yüzde 10’nu karşılayacak” ifadelerini kullandı.

 

“DEMİR İPEK YOLU'NUN HAYATA GEÇMESİNİ SAĞLADIK”

Bakanlık sorumluluk alanında Türkiye’yi dünyanın lojistik kısmında söz sahibi yapacak çağın ötesinde projelere sahip olduklarının altını çizen Karaismailoğlu, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Havalimanı, 2022'de açılışını planladığımız 1915 Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul gibi projelerimiz de yaptığımız ve yapacağımız büyük işlere örnektir.Son 19 yılda Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon lira yatırım yaptık. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 200 kilometrelere çıkardık. Bin 714 kilometre olan otoyol ağımızı, hizmete açtığımız İstanbul-İzmir, Menemen-Çandarlı, Kuzey Marmara ve Ankara-Niğde gibi otoyol projeleriyle 3 bin 523 kilometreye çıkardık. 'Demiryolu Reformu'muz kapsamında Türkiye'yi Avrupa’nın 6. dünyanın 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi yaptık. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı ve Marmaray'ı inşa ederek Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun hayata geçmesini sağladık. 26 olan havalimanı sayısını 56'ya yükselttik. İstanbul Havalimanı ile küresel havacılığın merkez üslerinin başında olduk” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN’İN ULAŞIM SORUNLARINI DA BÜYÜK ORANDA ÇÖZDÜK”

“Doğu-batı, kuzey-güney, şehir-köy arasında gelişmişlik ve kalkınmayı sağlayana kadar çalışmaya devam edeceğiz” diyen Bakan Karaismailoğlu, bu düşünceyle Türkiye’de basılmadık taş ve toprak bırakmadıklarını belirtti. Mersin’in Akdeniz’e hakim coğrafyasıyla, ekonomik potansiyeli ile her zaman göz bebeği olduğunu dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “Mersin’de 2003 yılında bu yana iletişim ve ulaşım alanında yatırımlarımız 11 milyar 527 milyon lirayı aşkın. 2003 yılında 278 kilometre olan bölünmüş yol varken, bölünmüş yol uzunluğumuzu 552,6 kilometreye çıkardık. Mersin’in ulaşım sorunlarını da büyük oranda çözdük. Hala 15 milyar 283 milyon proje bedeliyle 16 adet karayolu projelerimize çalışmaya devam ediyoruz. Tamamlandığında Akdeniz kıyılarının meşakkatli yollarını tarihe gömecek olan Akdeniz sahil yolu çalışmalarımız da hızla sürüyor. 193,5 km bölünmüş yol 398 metre uzunluğunda 8 adet tek köprü, 15 adet tünel, 1155 metre uzunluğunda 4 adet viyadük, ve 694 metre uzunluğunda 2 adet kavşağı tamamladık. Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattında da yoğun çalışmalarımız devam ediyor” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA