“Doğalgazın eş zamanlı olarak gelmesi için çalışıyoruz”




Tarih: 23 Mart 2021 Salı 10:02


AK Parti Mersin Milletvekili Avukat Zeynep Gül Yılmaz gazetemize ziyarette bulunarak, Mersin’deki projeleri hakkında bilgi verdi. Yılmaz, doğalgaz için müjde vererek, “Tüm ilçelerimize doğalgazın eş zamanlı olarak gelmesi için çalışıyoruz” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

AK Parti Mersin Milletvekili Avukat Zeynep Gül Yılmaz gazetemize ziyarette bulunarak Mersin’de yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, bir kadın vekil olarak memleketine hizmet vermekten onur ve gurur duyduğunu belirterek, kadınların her alanda daha aktif olması gerektiğini vurguladı. Kadın, erkek diye ayrım yapmak istemediğini ama bulunulan şartlar altında kadınların kendisini ifade etmesinin daha zor olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, “Özellikle aktif siyaset hayatımda bir kez daha gördüm. Kadın vekil sayısı keşke daha fazla artsa. Bürokrasinin her alanında, karar mercilerinde, vekillikte, bakanlıkta, başkanlıkta, valilikte, her türlü karar merciinde kadınların sayısının daha çok artmasını temenni ediyorum. Çünkü kadının elinin değdiği her yer gerçekten daha güzelleşiyor. Kadının olduğu yerde nezaket ve incelik oluyor. Kadınlar siyasette dahil her yerde eşit temsile sahip olmalı” dedi. Kadının öncelikle bir insan olduğunun özellikle çocuk yaşlarda herkese öğretilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, bu konuda annelere çok büyük bir iş düştüğünü söyledi.

 

“BİR KADIN VEKİL OLARAK SORUMLULUĞUM ÇOK DAHA AĞIR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Yılmaz, “İnsan odaklı yetiştirmek gerekiyor. Her canlıya ayrı önem verilmesi gerektiğini öğretilmeli. Kadın, hayatımızın her alanında. Maalesef kadına gösterilen fiziki ve psikolojik şiddet acizlik örneği. Gerçek anlamda kendisini ifade edebilen hiçbir insan kadına hiçbir şekilde sergilememelidir.  Bir kadın vekil olarak sorumluluğum çok daha ağır olduğunu düşünüyorum. Özgecan kızımız kadın cinayetlerinde sembol isimlerden. O dönemde ben milletvekili değildim ama buna rağmen Ankara’dan gelip duruşmaları takip ettim. Yine Ankara’da Şule Çet davalarını birebir takip ettim. Ben bir kadın olarak iki erkek evlat yetiştiriyorum, 18 yıl avukatlık yaptım, siyaset yapıyorum ve her türlü sosyal sorumluluk projesinde yer almaya çalışıyorum. Kadınlar her şeyin üstesinden gelebilir. Yeter ki erkekler kadınların önünde durmasın” ifadelerini kullandı.

 

“GÖRMEDİĞİNİZ BİR ŞEYİ SEVEMEZSİNİZ, SEVMEDİĞİNİZ BİR ŞEYİ DE ANLATAMAZSINIZ”

Yılmaz, Mersin’de yaptıkları ve yapmayı planladıkları projelerden de bahsetti. Önceliklerinin memleketine ve insanlara hizmet etmek olduğunu belirten Yılmaz, “Her zaman şunu düşündüm, Mut ilçemizde doğdum büyüdüm. Mut çok şirin ve küçük bir ilçemiz ama merkeze uzak bir ilçemiz. Biz sınavdan sınava Mut’tan Mersin’e gelirdik. Ben bir köylü çocuğuyum. Ben bir gerçek bir Anadolu çocuğuyum. Oralardan gelmenin ne demek olduğunu iyi biliyorum. Mersin’imiz çok geniş bir coğrafya. Mersin’in tarihi eserlerini, turizmini o eşsiz cennet ülkemizin, ilimizin daha geniş kitlelere tanıtılması ve anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Görmediğiniz bir şeyi sevemezsiniz, sevmediğiniz bir şeyi de anlatamazsınız. Önce görmeniz, sevmeniz lazım. Ben memleketimi insanlara daha çok nasıl tanıtabilirim, anlatabilirim, farkındalık yaratabilirim diye düşünüyordum” şeklinde konuştu.

 

“GENÇLERİMİZİN BİRAZ DAHA FAZLA ÖN PLANA ÇIKARILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Mersin’i tanıtmak amacıyla bir polisiye kitap yazdırdıklarını söyleyen Yılmaz, “Öncelikle gençlerimiz maalesef ki kitap okumaya çok meyilli değil. Fakat polisiye romanlara hala ilgileri de var. Biz Erhan Altunay hocamızla birlikte Mersin üzerine tarihi ve turizm üzerine bunları öne çıkaracak, bir polisiye kitap hazırlasak nasıl olur fikrini paylaştık. Bu şekilde bir kitap bastırdık. Yakında Mersin kütüphanelerine ve okullara dağıtacağız” dedi. Uzuncaburç restorasyon projesinin 2021 yılı programına da dahil ettiklerini dile getiren Yılmaz, bu bölgenin yatırıma açılması, canlandırılması, yöre halkına ekstra bir gelir sağlayacağını sözlerine ekledi. Yılmaz, “Gençlerimizin biraz daha fazla ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Gençlik ve Kültür Merkezlerinin önünü açmaya çalıştık. Akdeniz’de Gençlik ve Kültür Merkezlerimiz yapıldı. Mut’ta temeli atılan, çok amaçlı tenis kortuyla, basket sahasıyla çok amaçlı bir gençlik merkezimizin temeli atıldı. Önümüzdeki günlerde Silifke’ye de kazandıracağız. Erdemli’de bulunan Avrupa’nın bir numarası olan atış poligonumuz var. Burayı keşfetsinler, görsünler. Fakat biraz bakıma ihtiyacı var. Bunun tadilatı, bakımı yapılacak. Birçok ilçemize yüzme havuzu projelerimiz var” ifadelerini kullandı. Mut’a herhangi bir pozitif ayrımcılık yapılmadığının altını çizen Yılmaz, “Mut’un doğalgaz Karaman üzerinden geliyor. Karaman’a 60 kilometre olduğu için maliyet hesabı yapıldığında Karaman’dan doğalgaz getirmenin daha ekonomik olacağı hesap edildi. Mut’a Karaman’dan geldiği için Silifke’den, Erdemli’den önce geliyor. Erdemlimize de bir an evvel doğalgaz gelmesi için taleplerimiz vardı. Bunu eş zamanlı başlattık. Erdemli, Silifke, Aydıncık gibi bütün ilçelerimizde eş zamanlı projeler başlıyor. Tüm ilçelerimize doğalgazın eş zamanlı olarak gelmesi için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA