Arslanköy’de sedir sahalarında inceleme




Tarih: 23 Mart 2021 Salı 13:10


Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Mersin Orman İşletme Müdürlüğü, Arslanköy Şefliği orman sahalarında incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Akduman’a Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fulin, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Süleyman Nafile, Mersin Orman İşletme Müdürü Adnan Zorlukan Aber, Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları eşlik etti.

İncelemede; amenajman planının bakım etası vermediği, gençleştirme bloğunda da konu edilmeyen sahalarda uygulamanın nasıl yapılması gerektiği hususu arazide izah edildi. Silvikültürel faaliyetler kapsamında Sedir türüne ait sıklık bakım ve rehabilitasyon sahaları incelendi. Doğal ve yapay yolla kurulan meşcerelerde işletme amaçlarına uygun olarak,  istikbal fertlerini rahatlatacak, sağlık ve gelişimlerine olumlu katkı sağlayacak bakımların zamanında ve yeteri miktarda yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca, verimi azalmış, kapalılığın bozulduğu bozuk sedir sahalarının bir an önce eski sağlıklı ve verimli hallerine dönüştürmek için rehabilitasyon çalışması yapılacak sahalarda yapılacak iş ve işlemler belirtildi. Bölge Müdürü Akduman, yıl sonu hedeflerine ulaşmak için planlı hareket etmeli, mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın bu konuda hızlı bilinçlendirmesi gerektiğine dikkat çekti. Aksamaya mahal vermemeye, özellikle çok tabakalı sedir meşcerelerinde üst tabakadaki ağaçları ekonomiye kazandırması sırasında fertlerin budaması yapıldıktan sonra boşaltılması, bakım ve rehabilitasyon ile bozuk meşcerelerin iyileştirilmesi konusuna değindi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA