Mersin’de Orman Haftası kapsamında fidan dikimi gerçekleşti




Tarih: 26 Mart 2021 Cuma 12:03


Her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Ormancılık Haftası çerçevesinde Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Şehir Hastanesi Ağaçlandırma Projesi Sahasında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Fidan dikim etkinliğine Mersin Valisi Sayın Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı S.G. KD. ALB. Oğuz Bavbek, Mersin İl Jandarma Komutanı KD. Alb. Necip Çarıkçıoğlu, kurum amirleri, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Bölge Müdür Yardımcıları,  şube müdürleri, işletme müdürü, müdür yardımcısı ve şefler katıldı. Etkinlikte mavi servi, kara servi ve limoni serviden oluşan 200 adet fidan toprakla buluşturuldu. Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmediği düşüncesiyle, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonunun (FAO) çabalarıyla,  21 Mart günü, pek çok ülke tarafından Kuzey Yarım Küresinde İlkbahar’ın, Güney Yarım Küresinde de Sonbahar’ın başlangıç günü olarak kabul edilmiş ve “Dünya Ormancılık Günü” olarak kutlanması teşvik edilmiştir. Türkiye’de 1975 yılından itibaren 21 Mart “Dünya Ormancılık Günü”, 21 Mart’ın içinde olduğu hafta da “Orman Haftası”  olarak kutlanmaktadır. 21 Mart Günü, üye ülkelerde kutlanacak ve tüm ormanların önemi konusunda kamuoyunun farkındalığı artırılacaktır. (Haber Merkezi)

 


Etiket: mersin, ormanhaftası, vali, aliihsansu, dünyaormancılıkgünü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA