image Cihan Barış Budak
’HAYIRLI İŞLER’ DİLEKLERİNDE BULUNDU



Yazı Tarihi : 2.12.2022
 E-Mail : cihanbarisbudak@gmail.com

 

Belediyelerin basın birimlerinden zaman zaman 'Başkan, esnafla buluştu' şeklinde haberler servis ediliyor.

Haber uzadıkça uzuyor.

'Belediye başkanı şu caddedeki esnafla buluştu' deniyor. Sonra 'hayırlı işler dileklerinde bulundu' deniyor. Öte yandan 'vatandaşlarla da sohbet etti' deniyor.

Hayret...

'Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı' deniyor, 'esnafın istek ve taleplerini dinledi' deniyor.

Deniyor da deniyor...

Şöyle yaklaşık 3 paragraf ve 20 satırdan oluşan bir haber okuyorsun. 'Yahu' diyorsun, 'Belediye başkanı ne çok şey yapmış'.

Yani bir belediye başkanının esnafı ziyaret etmesi, taleplerini dinlemesi, üstelik o esnada vatandaşlarla da sohbet etmesi...

Aman Allah'ım, ne büyük iş!

Oysa olay basit, tek cümlelik bir iş; 'Başkan, şu caddede gezip esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti'.

Bu kadar.

Haber uzatıldıkça uzatılıyor. 'Başkan, önce kaldırımın gri ve kenarı kırık parke taşına ilk adımı attı. Ardından ikinci adımını, kaldırımın ikinci parke taşına attı' denilmediği kalıyor.

Kimse alınmasın, gücenmesin. Çünkü aynı haberleri zamanında ben de yazdım. O esnada 'ben neden böyle bir haber yazıyorum' diye sorguladığım çok zaman oldu. 'Yaz' denildi, yazdım.

O yüzden bu eleştirim hepimize!

İşin bir başka boyutu var. Mesela başkan esnafı ziyaret etmiştir, orada ikili bir sohbet gelişmiştir, haber değeri taşıyordur. Bu yazılabilir. Ama servis edilen haberler örnekteki gibi değil.

'Başkan esnafı ziyaret etti' haberlerine bir son vermenin zamanı gelmedi mi?

Sosyal medyada güzel duruyor. Zaman zaman belediye başkanlarını hesaplarından 'halkımızla iç içeyiz' minvalinde kısa ve basit bir metinle fotoğraflar paylaşılıyor.

Bence bütün bu olay, sosyal medyadaki paylaşımda kalmadı.

Örneğin, Silifke Belediyesi'nden yakın zamanda benzer bir haber servis edildi. Haberin girişinde, "Mahalle Muhtarı Mehmet Kunt’la Akdere mahallesinde buluşan Altunok, burada vatandaşlar ve esnafları ziyaret ederek sorun ve istekleri yerinde dinledi. Daha sonra Yeşilovacık Mahallesine geçen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, burada da esnaflara hayırlı işler dileğinde bulundu" ifadelerine yer verilmiş.

Yani Altunok, Akdere ve Yeşilovacık mahallelerinde esnaf ve vatandaşlarla buluşmuş.

Olay bu, bu kadar! Ama haber uzatıldıkça uzatılmış.

En tuhaf kısmını ise sona saklamıştım. Can alıcı noktayı heybeden çıkartıyorum şimdi!

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altun'un Akdere ve Yeşilovacık mahalle ziyaretlerini konu alan haberin sonunda; "Altunok’un Akdere ve Yeşilovacık mahallesinde vatandaş ve esnaf ziyaretlerine devam ettiği öğrenildi" ifadesi kullanılmış.

Yorum sizin...


  YORUM YAZ
 
Adınız Soyadınız
 
Yorumunuz
 
 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA