image Mustafa Mızrak
Cahilliğin özelliği suçlamak



Yazı Tarihi : 8.12.2022
 E-Mail :

 

 

Hayatınızı enerji yaratacak şekilde yaşamalısınız. Akıllı olmanın bir göstergesi de enerji bulabilmektir. Cahile yenilirseniz cehalete kurban gideceğinizi unutmayın. Cahilin haklı gibi görünen talebini kabul edersen kısa sürede başarısız olursun ve bu başarısızlığın tüm sorumluluğu senin üzerinde olur. Cahil, sen bir karar verdiğinde bağıracak, yaygara yapacak, suçlayacak, yandaş bulup sana saldıracak, boş gürültü çıkaracaktır.

Aklı yoktur ama ağzı vardır. Bu yüzden konuşmaz ama bağırır. Seni sağır edecek kadar bağırır. Mantığı olmadığı için ona söylediğin mantıklı sözlerin bir anlam ifade etmez. İstediği olunca ne yazık ki tüm sistem battığı ve hepiniz altında kaldığınız için bağırır. Bu durumun kendi talebi olduğunu anlayamaz. Olaylar arasındaki bağlantıları kuramaz çünkü. Daima suçlar. Cahilin özelliği suçlamak, akıllının özelliği iyileştirici ve iyileştirdiğini koruyucu eylemde olmaktır.

Cahil, istediği olmadığında da bağırır çünkü anlamadığı bir huzur ve mutluluğa, güvenlik ve barışa karşı ölesiye bir korkusu vardır. Sakın ola cahilin talebini kabul etmeyin, pozisyonunuzu onun istediği şekilde değiştirmeyin, sakın ola onunla uzlaşmayın, ölün de gene uzlaşmayın çünkü onun talebi zaten ölümden beterdir, sakın ha acımayın çünkü bunun merhametle ilgisi yoktur, sakın ne istediğini bildiğini ve seçim hakkı kullanabileceğini sanmayın, gerçekten merhametiniz varsa cahilin istediğinin tam tersini yapın ve sakın ola ki cahilin gücünü hafife almayın.

Dünyayı cahilin elinden korumanın ve cehalet zincirini kırmanın büyük bir yük ve sorumluluk hatta zorunluluk olduğunu unutmayın.Cahilin sadece bugünü görebileceğini, onu da kusurlu göreceğini ama olayların ne yöne evrileceğini asla kavrayamayacağını unutmayın. Cehaletin yaratabileceği tek şeyin ızdırap olduğunu unutmayın. Cahile, bilge gibi yaklaşmanın, cahile bilgeye verilen hakları vermenin hem büyük bir cehalet, hem büyük bir acımasızlık ve eziyet hem de korkunç bir tehlike olduğunu unutmayın. Yine unutmayın ki cahil sizi bilge olduğunuz için asla sevmeyecek; bunu beklemeyin. Unutmamanız gereken son ve en önemli şey ise şudur: cahil kendini akıllı ve yeterli sanacaktır.

        Aldanmayın. İnsan Ne Ekerse Onu Biçer. İyilik Yapmaktan Usanmayın. Fırsatınız Varken İyilik Yapın. Mustafa Mızrak

 


  YORUM YAZ
 
Adınız Soyadınız
 
Yorumunuz
 
 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA