image Şafak Yavuz
ARAÇ KASKOSUNUN ÖNEMİ



Yazı Tarihi : 25.05.2023
 E-Mail : safakyavuz93@icloud.com

 

Köşe yazılarımda çeşit çeşit konulara değinmeye çalışıyorum. Hem sizlerİ bilgilendirmek hemde kendim farklı konularda bilgi sahibi olmak istiyorum bu hafta ise bir sigortacı arkadaşımla çık sık vakit geçirdiğim için ona bol bol araç kaskosu hakkında soru sorma fırsatı buldum ve bir kaç önemli noktayı aklıma yazdım. Sizlere de bundan bahsedeceğim. Öncelikle araç kasko fiyatlarının artışı son yıllarda vatandaşlar tarafından oldukça tepki gören bir durum. Araç fiyatlarının yükselmesiyle beraber geçtiğimiz yılın son aylarında şöyle bir haber ile vatandaşlara sigorta fiyatlarının artacağı duyurulmuştu. 'Türkiye Sigorta Birliği rakamlarına göre, kasko fiyatları yüzde 174 arttı. Daha önce 5 bin liraya yaptırılan bir kaskonun bedeli neredeyse 15 bin liraya kadar çıktı. Sigortacılar, fiyat artışının nedeni olarak araç değerlerinin üç kat artmasını gösteriyor. ' Ben kasko yaptırmaktan kaçınanlardan ziyade tam aksine günümüzde kesinlikle kaskosuz araca binilmemesinden yanayım. En ufak bir hasarda dahi aracınızın markasına modeline göre en ufak işlem neredeyse yetkili servis olmamasına rağmen10-15 bin liralara ulaşıyor. Kasko yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar işe başlıca araç bedelinin poliçeye yazılırken RAYİÇ BEDEL olarak yazılması çünkü ülkemizde neredeyse her ay araç fiyatlarında değişiklikler oluyor. Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı (İMM) tutarının sınırsız olması yani kaza anında karşı tarafa verilen zararın karşılanmasında limit olmaması demek oluyor. Ekstra olarak aracınızın başına bir kaza ya da arıza durumu oluştuğunda kesinlikle ikame bir araca ihtiyacınız olacaktır policelerde ikame araç süresinin bana göre senede en az 2 defa olmak üzere 15'er günlük ikame araç temini poliçelerinizde kesinlikle bulunması gereken hususlardan. Araç arızası ve kaza durumunda kurtarıcı ihtiyacınız olabilir ve bununda poliçede sınırsız olmasını ben sizlere tavsiye ederim. Araç kaskonuzu yaptırırken birden çok firmadan da teklif almanız sizin yararınıza olacaktır. Umarım kazasız, arızasız yolculuklar yaparsınız.. 


  YORUM YAZ
 
Adınız Soyadınız
 
Yorumunuz
 
 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA