"İLKEMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİK"




Tarih: 4 Nisan 2021 Pazar 13:35


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve ekonomik yönden desteklenmesi gereken; muhtaç, çocuk, genç, kadın, yaşlı, kimsesiz ve dezavantajlı tüm hedef kitlelerine yönelik sosyal yardım ve hizmetler ile bütçe imkanları dahilinde ayni ve nakdi yardımlar yapmaya devam ediyor.

Halk Kart ile hayat daha kolay

Halk Kart uygulaması ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarınekonomik yönden biraz daha rahatlamalarını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mart ayında 12 bin 253 Halk Kart sahibi vatandaşın hesabınatoplam 1 milyon 611 bin 380 lira yatırdı. Her ay kartlarına düzenli olarak yüklenen para karşılığında anlaşmalı bakkal ve yerel marketlerden alışveriş yapan Halk Kart sahibi vatandaşlar,temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hiç kimse yatağa aç girmesin

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla Aşhane hizmetine de büyük önem veriyor.Merkezde ve Tarsus’ta bulunan iki Aşhane’deher gün 1360 kişilik yemek çıkaran Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 yıl önce kurulan ve şu anda 17 farklı noktada faaliyetlerine devam edenMahalle Mutfaklarıile hafta içi her gün 3 çeşit ve tek öğün olarak hazırlanan yemekleri, 3 lira karşılığında vatandaşlara sunuyor. Yine geçtiğimiz yıl başlatılan‘1 Ekmek 1 Çorba Projesi’ ileTarsus, Erdemli, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Mut, Gülnar ve Silifke ilçelerinde acil servis önleri dahilbelirlenen onlarca noktada, vatandaşlara ücretsiz çorba ikramı yapılıyor.Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği projelerle, hiçbir vatandaşın yatağa aç girmesine izin vermiyor. 

İhtiyaç sahibi vatandaşların daima yanındayız

Mersin Büyükşehir Belediyesi evde sağlık, bakım ve destek hizmetleri kapsamında, yaş almış ve özel gereksinimi olan vatandaşlara, evde kişisel bakım ve ev temizliği hizmetleriyle destek oluyor. Bu kapsamda, bugüne kadar toplam 7 bin 951 haneye 49 bin 385 kez evde sağlık, bakım ve destek hizmeti götürüldü.

Doğal afet veya yangından dolayı evi zarar gören vatandaşlarada destek olan Büyükşehir Belediyesi, mağduriyet yaşayan vatandaşlara eşya yardımının yanı sıra zarar gören mekânların bakım, onarım, tadilat ile boya işlerini de yapıyor.Ayrıca pandemi sürecinde başlatılan ve devam eden ‘El Bebek Gül Bebek’projesiyle bugüne kadar 6-12 ay aralığında bebeği olan dar gelirli ailelere; içerisinde bebek maması, çocuk bezi, şampuan ve ıslak mendilin yer aldığı paketleri her ay düzenli olarak dağıtan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara kimsesiz ve çaresiz olmadığını hissettirecek projeleri üretmeye devam ediyor. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA