Minik İrem sağlığına kavuşup, özlediği çocukluğunu yaşamak istiyor




Tarih: 7 Nisan 2021 Çarşamba 13:09


Mersin’de yaşayan ve doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan, ardından skolyoz hastalığı teşhisi konulan 13 yaşındaki İrem; önce skolyoz tedavisi, ardından ameliyatı olup çocukluğunu doya doya yaşamak istiyor.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Mersin'de doğuştan 'çift çıkışlı sağ ventrikül' kalp rahatsızlığı bulunan İrem, 8 yaşında da skolyoz hastalığına yakalandı. 13 yaşındaki İrem Uğuz, bir an önce sağlığına kavuşup, hayallerinin peşinden koşmak istiyor. Geçtiğimiz aylarda kalp ameliyat olan Uğuz, tam sağlığıma kavuştum derken bu sefer de ilerlemiş skolyoz hastalığına yakalandı. Uğuz, bu hastalıktan bir an önce kurtulmak için kendisine uzanacak yardım elini beklerken, Uğuz’un ailesi de kızlarının ameliyat olup sağlıklı günlerine dönmesi için destek bekliyor.

 

“ELİMİZDE BİR ŞEY KALMADI”

Baba Selahattin Uğuz, doğuştan kalp hastası olan kızının ilk ameliyatı olduktan sonra ikinci ameliyatı olması için bekledikleri zamanda ortaya çıkan skolyoz hastalığından dolayı yeniden ameliyat olması gerektiğini ama bunun için de destek beklediklerini söyledi. Uğuz, “Kızım rahatlatıcı bir kalp ameliyatı geçirdi. Ondan sonra ikinci bir ameliyat olacağını söylediler. İkinci ameliyatı yapılacaktı ancak kızımızda 8 yaşında skolyoz hastalığı olduğu tespit edildi. Geçtiğimiz aylarda şükür ki ikinci ameliyatını oldu ancak skolyoz bu sefer çok ilerlemiş dediler. Artık akciğerleri kapanmak üzere. Doktor bunun acil ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şu anda sürekli Ankara'ya gidip gidip geliyoruz. Tabi bu da bize çok maliyetli oldu. Sağ olsunlar bugüne kadar arkadaşlarımız, dostlarımız, akrabalarımızın yardımlarıyla bugüne kadar geldik. Ancak artık elimizde bir şey kalmadı. Kızımızın akciğerleri kapanmak üzereymiş. Yurt dışından bir cihaz gelmesi lazım. Önce onunla tedavi olup, ardından ameliyat olacak. Bunun için de bizim için yüklü miktar para gerekiyor. Yani doktorların söylediği 130 bin civarında bir para lazım" dedi.

 

“BU SÜREÇTE ARTIK BİZ YORULDUK ARTIK”

Bugüne kadar yardımlardan dolayı herkese teşekkür eden baba Uğuz, yeni ameliyat için yetkililerden yardım istedi. Gözü yaşlı baba Uğuz, “Devlet büyüklerimizden, yardımsever insanlarımızın desteğini bekliyoruz. Bugüne kadar herkesten Allah razı olsun bize yardım ettiler. Gerçekten bu süreçte artık biz yorulduk artık. Kızımı daha iyi görmek istiyorum. Özellikle Cumhurbaşkanımızın elini bize uzatmasını bekliyorum. Her şeyi özel olduğu için yetişemiyoruz. Şu an bitmiş durumdayız. İrem'e lazım olan cihazın siparişi verildi, gelmek üzere. Çünkü kızımın acilen akciğerlerinin açılması gerekiyor. Bunu yaptırmazsak kızımın sonu iyi değil" ifadelerini kullandı.   

 

“ÇOCUKLUĞUMU YAŞAMAYI ÖZLEDİM”

13 yaşındaki İrem ise kalp ameliyatından sonra kendisini daha iyi hissettiğini ama yeni hastalığından kurtulmak ve bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini dile getirdi. Uğuz, “Kalp ameliyatından sonra biraz daha rahat nefes alabiliyorum. Uzun mesafe yürüyebiliyorum.  Şu anda hiç dışarı çıkmıyorum. Kendimi iyi hissediyorum. İnşallah daha iyi olacağım. Bana yardım etmelerini istiyorum. Artık bu hastalıktan kurtulmak, sağlığıma kavuşmak, iyi olmak istiyorum. Büyüyünce de doktor olmak istiyorum. Benim gibi hasta olanlara, çocuklara yardım etmek, el uzatmak istiyorum. Çocukluğumu yaşamayı özledim. Okulumu, parkta oyun oynamayı, bisiklet sürmeyi özledim” şeklinde konuştu. Anne Nurten Uğuz da  “Biz elimizden geldiği kadar her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar çevremizde bu süreçte bize baya yardım etti. Ancak sürekli yeni yeni şeyler çıkıyor. Şu anda skolyoz tedavisi çok ilerlemiş durumda. Acilen önce tedavi daha sonra ameliyat olması gerekiyor. Ben yardımseverlerden yardım bekliyorum. Bize el uzatmalarını istiyorum. Kızımızı böyle gördükçe dayanamıyorum" diye konuştu.


Etiket: mersin, iremuğuz, kalp, skolyoz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA