Büyükşehir’in Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti




Tarih: 8 Nisan 2021 Perşembe 18:44


Mersin Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı birinci birleşim toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında toplanan meclis oturumunda, Meclis Başkan Vekili, Meclis Katipliği ve Belediye Encümeni seçimleri gerçekleştirildi. 2020 yılı faaliyet raporunun da görüşüldüğü meclis toplantısında yatırım programı dönem sonu proje durumları tablosu verildi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Seçer, maliyetle ilgili açıklamalarda bulunarak, iki yıl içerisinde mali disiplini sağladıklarını belirtti. Seçer, “Toplam borcumuz 1 milyar 408 milyon düzeyine indi. Belediyemiz demek ki hiç yatırım yapmıyor şeklinde bir değerlendirme olabilir. 2019 yılında borçlanma yetkisini meclisten alamadık. 164 milyon yetkisini 2020 yılı içinde borçlanma alamadık. Yatırım da yaptık ve buna devam ediyoruz” dedi.

 

SEÇER: “YÜZDE 96 PROJE GERÇEKLEŞMESİ YARATMIŞIZ”

2020 yılında proje sayısı 150, biten 127, ödenek miktarı 492 milyon liraproje gerçekleşme oranı olurken, bunun fiziki gerçekleşme oranı yüzde 96’ya çıktığını belirten Seçer, “Yüzde 45’ten bu oranlara çıkmışız. Yapılan bütçe, yatırım programı, harcama ödeneği, reel harcamalara baktığımızda yüzde 96 oranında bir gerçekleşme söz konusu olmuştur. Bu yıla baktığımızda ise bütçemiz ve sizin de onayladığınız bütçe 2 milyar 695 milyon lira ile 169 proje gerçekleştireceğimizi söyledik ve bu projelerin tutarı 666 milyon lira. Yüzde 17 devraldığımız bütçeyi yüzde 22’ye çıkarmışız. Her geçen yıl oranları artırarak yatırımı hedeflemişiz. Yüzde 96 proje gerçekleşmesi yaratmışız. Borçlanmadan bunu yapmak zorundayız, işlerimiz devam ediyor. Eksik kaldığımız noktalar da var, iyi olduğumuz noktalar da var. Belediye gelirlerinin fena gelirler olmadığını savundum. Gelirlerin akılcı kullanılması durumunda, israf edilmemesi durumunda fevkalade hizmetler yapılabileceğini iddia ettim. Biz israfı önlediğimiz zaman paramız kasada birikiyor ama işi takip etmediğimiz zaman, işin arkasını aramadığımız zaman işler kötüye gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

TAT: “HALKIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Mecliste bir konuşma gerçekleştiren MHP’li meclis üyesi Mahmut Tat da bugüne kadar yapılan yatırımlarda pandeminin çok etkili olduğunu ve yatırımların sosyal boyutunun daha fazla olduğuna değindi. Tat, “Sosyal belediyecilik diyoruz, tabii ki halkımıza sahip çıkacağız. Bugünkü yaşadığımız düzende de bu kentin sahibi halkımızdır. Bizler de siyasiler olarak halkımızın kendi parasını kendine daha rahat yaşayabilsin diye görevlendirdiği kişileriz. Sosyal belediyecilikte gördük, halkımızın demek ki çorba, yemek, koli ihtiyacı vardı sosyal belediyecilik adına bu destekler verildi. Belediye bütçesinden verilen bu desteklerle ilgili halkımız da büyükşehir belediyemize teşekkürünü etti. Halkımıza sahip çıkıyoruz. Belediyemiz olarak bazı esnaflarımıza yapmış olduğumuz destekler var” ifadelerini kullandı. Tat ayrıca hala devam eden pandemi ile ilgili hem büyükşehrin hem de ilçe belediyelerinin yeni tedbirler alması gerektiğini ve bunun için de bir çalıştaytoplantısı yapmaları gerektiğine değindi.

 

“CUMHUR İTTİFAKI OLARAK ORTAK PAYDAMIZ MERSİN”

Tat, Seçer’in bitüm alımları ilgili serzenişte bulunmasına da yanıt vererek, “Şehri yöneten sizsiniz. Mersin ve Türkiye şartlarını, kurumlar arasındaki ilişkileri gayet iyi bilmeniz gerekir. Eğer ki o makamda oturuyorsanız diğer kurumlarla, devletle ilişkilerle ilgili düzenlemelerdeki Mersin adına götürdüğünüz projelerdeki aksamalarla ilgili hiç kimse başka bir mazeret dinlemek istemez. Merkezi yönetimle daha yakın ilişkide olmak zorundasınız, derdinizi anlatmak zorundasınız. Bu konuda sıkıntı yaşıyorsanız bunu burada dillendirin, Mersin’in ihtiyacı bitüm mü hep birlikte Ankara’ya gidelim. Mersin adına yapılacak ne ise biz buna varız. MHP olarak, Cumhur ittifakı olarak ortak paydamız Mersin. Mersin ile ilgili daha iyisini nasıl yaparız gayreti içerisindeyiz. Mersin’i daha güçlü şekle getirmek istiyoruz. Halkımızın sosyal yaşantılarındaki refahı için yerel yönetim büyükşehir olarak biz daha fazla nasıl katkıda bulunuruz bunun gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA