Abalı: "Keçiboynuzu üretiminde, Türkiye’de birinci sıradayız"




Tarih: 22 Haziran 2021 Salı 15:24


Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde düzenlenen “Atıl Tarım Arazileri Keçiboynuzu İle Şifa Kaynağı Oluyor Projesi” açılış toplantısında konuşan Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Mersin’in keçiboynuzu üretiminde, Türkiye’de birinci sırada olduğuna dikkat çekti.

“Atıl Tarım Arazileri Keçiboynuzu İle Şifa Kaynağı Oluyor Projesi” kapsamında dağıtılacak olan 890 adet Keçiboynuzu fidanı ile en az 1 dekar ortalama 3 dekar bahçe alanı üzerinden 25 üretici ve ailesinin istihdamı hedefleniyor.Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen Atıl Durumundaki Arazilerin Değerlendirmesi Projesi açılış programına Erdemli İlçe Kaymakamı Avni Kula, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nevzat Zayim, İl Müdür Yardımcısı Ömer Seyran, Erdemli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Yıldız, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Sinan Acıöz, Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Azmi Murat Erdemve çiftçiler katıldı.

25 AİLE İSTİHDAM EDİLECEK

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, "Mersin İli Erdemli İlçesindeki 441 bin 581 dekar tarım arazisi kırsal alanda bulunmak olup, projemiz ile dağıtılacak olan 890 adet keçiboynuzu fidanı ile en az 1 dekar ortalama 3 dekar bahçe alanı üzerinden 25 üretici ve ailesinin istihdamı hedeflemektedir. Bakanlığımızın desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğümüz koordineli çalışmaları neticesinde “Atıl tarım arazilerinin ekonomiye kazandırmak” amacıyla projelerimize bir yenisini ekleyerek Erdemli İlçemizde başlattığımız Keçiboynuzu üreteceğimizden dolayı mutluluk duymaktayız" ifadelerini kullandı.

"KEÇİBOYNUZU ÜRETİMİNDE, TÜRKİYE’DE BİRİNCİ SIRADAYIZ"

Mersin'in keçiboynuzu üretiminde, Türkiye’de birinci sırada olduğuna dikkat çeken Abalı, "Akdeniz iklimine özgü bir bitki olan, ekonomik değeri yüksek, sağlık açısından son derece önemli, şifa kaynağı tıbbi ve aromatik bitki keçiboynuzu bölgemizde genellikle işlemeli tarıma uygun olmayan marjinal arazilerde doğal olarak yetişmektedir. Hedef kitlenin ihtiyacı olan alternatif tarım ürünü sorunu keçiboynuzu ile çözülerek hedef kitlenin ekonomik refah seviyesi artacak kırsaldan kente göç önlenecek bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır. Bu nedenle projede emeği geçen herkese teşekkür eder, çiftçilerimize hayırlı ve bol kazançlar dilerim" şeklinde konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA