Vali Su, TÜİOSB şantiye alanında incelemelerde bulundu




Tarih: 24 Haziran 2021 Perşembe 12:09


Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (TÜİOSB) Müteşebbis Heyet Toplantısına başkanlık etti, toplantı sonrası sahada incelemelerde bulundu.

TÜİOSB idari binasında düzenlenen toplantıya, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı. Bir önceki toplantıda alınan kararların gözden geçirilmesiyle başlayan toplantı, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sona erdi. Toplantının ardından toplantı heyeti ile birlikte TÜİOSB şantiye alanında inceleme yapan Vali Su, burada devam eden inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta’dan bilgiler aldı. TÜİOSB'yi hızla faaliyete geçirmek için çok ciddi çalışmaların yürütülmeye devam ettiğini kaydeden Vali Su, "Yaklaşık bin 800 dönüm arazi üzerinde düzeltme çalışmaları devam ediyor. Bunun yaklaşık 500 dönüm kısmı tamamlanmış durumda. Bu yıl eylül ayına kadar planlamaya konu arazinin tamamının yatırıma hazır hale getirileceğini değerlendiriyoruz. Arazi düzenlemesinin yanında doğalgaz ve elektrik çalışmalarını da bu çerçevede başlattık. İnşallah en kısa sürede altyapı çalışmalarını sonuçlandırıp yatırımların önünü açmış olacağız" dedi. TUİOSB'nin tarım yapılamayan kıraç bir arazi üzerine kurulduğunun altını çizen Vali Su, "Bu boş ve kullanılmayan araziyi değerlendirerek ekonomiye kazandırmış olduk. Organize Sanayi Bölgemizin ilimize ve ülkemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, sanayiden tarıma, ulaştırmadan enerjiye karbonsuz bir ekonomi modelini hayata geçirmeyi hedefleyen ve Türkiye’nin en önemli ihracat pazarı olan Avrupa Birliği’nin beklentilerini karşılamaya yönelik Türkiye’nin dijital ve yeşil OSB’sini kurmak için harekete geçtiklerini açıkladı. Başkan Akyürek Balta, TÜİOSB olarak bir yandan altyapısı güçlü, modern ve güvenli üretim merkezlerinin hayata geçirilmesi konusunda büyük gayret gösterirken diğer yandan Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın zorunlu kıldığı yeşil dönüşüme odaklandıklarını ve küresel arenada “DigiGreenFoodValley” markasıyla rekabet üstünlüğü elde edecek yol haritasını netleştirdiklerini belirtti.  Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirilen TÜİOSB Müteşebbis Heyet Toplantısı’nda dijital yeşil OSB olma yolunda olgunlaştırdıkları planlamaları anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, “Endüstri 4.0 kurallarının uygulandığı ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumlu olarak ülkemize kazandıracağımız yeşil OSB’de tarladan çatala dijital değer zincirini oluştururken ana hedeflerimiz sürdürülebilir ihracat, yeşil üretim, verinin gücüyle izleme, doğrulama, takip ve verimliliğe dayalı dijital dönüşüm olacaktır” dedi. Başkan Akyürek Balta, 2030 yılına kadar karbon salınımını yüzde 50 azaltmayı, 2050 yılına kadar da Avrupa Kıtası’nı iklim nötr hale getirmeyi amaçlayan Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumlu dijital yeşil OSB olma hedefine ulaşmak için Kümelenme, Ar-Ge Yenilikçilik ve Dijital Dönüşüm Merkezi ile TÜİOSB Dijital Dönüşüm Altyapı Projesi’ni yürüttüklerini belirtti.  Başkan Akyürek Balta, “Yeşil Mutabakat’a uyum projelerimiz kapsamında kuracağımız Dijital Dönüşüm Merkezi’nde yeşil dönüşüm için tarladan çatala değer zincirini oluştururken üretici, kooperatif, işleme sanayisi, yurtiçi tüketim ve ihracat alanlarındaki çalışmalarımızı tam bir uyum içinde birbirini tamamlayacak şekilde yürüteceğiz” diye konuştu.

“ANA HEDEFİMİZ YENİLİKÇİ ÜRÜNLERLE MARKALI İHRACAT”
TÜİOSB’nin ana hedefinin yenilikçi ürünlerle markalı ihracat olduğunu ve Türkiye’ye yıllık 250 milyon dolar döviz kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Gül Akyürek Balta, şunları söyledi: “Kalite ve standardizasyona dayalı markalaşma çalışmalarımızda TÜİOSB’de üretilen ürünlerin DigiGreenFoodValley markasıyla ihracatını sağlayacağız. Markalaşma alanında yoğun denetim ve etkili tanıtım çalışmaları yürüteceğiz. Diğer yandan Endüstri 4.0 normlarına uygun kurumsal altyapının oluşturulmasına yönelik çalışmalarımızda ihtisas OSB’mizdeki yatırımcıların dijital dönüşümünü destekleyeceğiz. DigiGreenFoodTower adıyla kuracağımız Ar-Ge Yenilikçilik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde tüm yatırımcılarımıza dijitalleşme ve Yeşil Mutabakat danışmanlığı sunacağız. Bu merkezimiz, fütüristik mimarisiyle dijital dönüşümün de simgesi olacak.”

“TOPLAM 300 HEKTAR BÜYÜKLÜĞE ULAŞACAĞIZ”
Dijital ve yeşil OSB olarak hayata geçecek TÜİOSB’de güçlü altyapının sağlam temeller üzerinde yükselmesi ve genişleme alanlarının tahsisi konusunda devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek Balta, “300 milyon dolarlık yatırımla oluşturacağımız TÜİOSB’nin 180 hektarlık birinci etap yerleşkesinde yol ve arazi kazı dolgu işleri devam ederken 65 hektarlık ilave genişleme alanıyla ilgili ÇED sürecinde geçtiğimiz günlerde 'Halkın Katılım Toplantısı' gerçekleştirildi. ÇED sürecini en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. OSB’mize yoğun bir talep var. Gelen yoğun talepten dolayı OSB’mizin genişleme alanı olarak değerlendirdiğimiz tamamı tarım dışı hazine arazisinden oluşan ilave genişleme alanı ile ilgili olarak da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu alanı da en kısa zamanda OSB’mize katarak toplam büyüklüğümüzün 300 hektara ulaşmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

 


Etiket: mersin, vali, aliihsansu, tüiosb, gülakyürekbalta


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA