Su: “Projelerle ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmaya devam edeceğiz”




Tarih: 24 Haziran 2021 Perşembe 14:17


“Bir Damla İyilik Projesi”ni başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde konuşma yapan Mersin Valisi Ali İhsan Su, bu tarz projelerin devam edeceğini ifade ederek, “Ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, gayemiz insanlarımızı mutlu tutmak, onların huzurlu bir ortamda güzel bir şekilde yaşamalarını sağlamak” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından paydaş kurumlarla birlikte hayata geçirilen “Bir Damla İyilik Projesi”nde eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı. Dezavantajlı kadınların toplumsal hayata uyum sağlaması için hayata geçirilen projenin sertifika törenine Vali Su’nun yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, il protokolü, paydaş kurum temsilcileri ve kursiyerler katıldı. Bir Damla İyilik projesinin sertifika töreni, Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Vali Ali İhsan Su ve Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin konuşmalarının ardından ise kursiyerlere sertifikalar takdim edildi.  Şahne, kadınların toplumda daha fazla yer almalarını sağlayan ve varlıklarıyla hayatlara her zaman katkı sağlayan kadınlara destek olarak, hayat mücadelelerinde ailelere de destek olabilmeleri adına “Bir Damla İyilik Projesi”ni hayata geçirdiklerini söyledi. Şahne, “Sayın Vali ile birlikte çalıştığımız süre boyunca 48 proje, 58 etkinlik yapmışız. Burada yaklaşık bir buçuk milyon insana dolaylı ve doğrudan temasımız olmuş. Geldiğinizden bu yana bize vermiş olduğunuz talimatlarla özellikle toplum destekli polislik şubemiz üzerine proaktif projelerle asayişe en üst seviyede hizmet verme uğraşı içerisinde olduk. ‘Bir Damla İyilik Projesi’ kapsamında tekstil ve makine dokumacılığı alanında kurs düzenlendi. Başarılarını taçlandıran kursiyerlerimizin başarılarının devamı dilerim” dedi.

 

ŞAHNE: “TOPLUMSAL FARKINDALIK PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Bu proje kapsamında eğitim alan ve aldıkları eğitimle başarılarını taçlandıran kursiyerlere başarılarının devamını dileyen Şahne, “Bir Damla İyilik Proje’mizle iyilik tablaları inşallah önce göle, sonra denize, sonra okulumuza dönüşecek günümüzde böylesine geniş katılımlı ve anlamlı bir projeye paydaşlarımızla beraber hayata geçirmekten övünç ve mutluluk duymaktayız. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü olarak toplumsal farkındalıkları arttırmaya yönelik proje ve faaliyetlerimiz siz valiliğimizin desteğiyle devam edecektir. Çalışmalarımızda bugüne kadar bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunarız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 

SU: “KURSİYERLERİMİZİN HER BİRİ İŞ SAHİBİ OLDU”

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’den sonra konuşma gerçekleştiren Mersin Valisi Ali İhsan Su, hayata geçirdikleri hizmetlere yenilerini eklemenin gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirtti. “Bir Damla İyilik Projesi” kapsamında hayatta kendi ayakları üzerinde durmak isteyen ve bu konuda yardıma, desteğe muhtaç olan, mağdur olan kadınlara yönelik önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Su, “İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan ‘Bir Damla İyilik Projesi’nde kursiyerlerimize sertifikalarını takdim edeceğiz. İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer paydaş kurumlarımızla beraber böyle bir projeyi gerçekleştirdiler. Katılan kursiyerlerimiz bu kurslar sonucunda çok önemli kazanımlar elde ettiler. Özellikle bu kursun bir diğer önemli özelliği de kadınlarımıza yönelik olmasıdır, tamamı kadınlardan 49 kursiyer bu kursları bitirdi ve bugün her biri iş sahibi oldu, aynı zamanda istihdam garantili kurs gerçekleştirmiş olduk. Tamamı da fabrikalara ve buralardaki tekstil atölyelerine yerleştirildi” ifadelerine yer verdi.

 

SU: “PROJE İSTİHDAMA DA KATKI SAĞLAMIŞ BULUNMAKTA”

Projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Su, “Kursiyerlerimize başarılar diliyorum, inşallah bundan sonra bu tür kursları yapmaya devam edeceğiz, ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, gayemiz insanlarımızı mutlu tutmak, onların huzurlu bir ortamda güzel bir şekilde yaşamalarını sağlamak, bu anlamda istihdama da çok önemli bir katkı sağlamış bulunmakta. Bu kursu bitiren çok değerli hanımefendiler bundan sonra kendi işlerini yapabilme, başka yerde çalışabilme gibi imkanlara sahip olacaklardır. Belki de ilerde bu kursiyerlerimizden birileri kendi iş yerlerini kurabilecek ve başka kişilere iş imkanı da vereceklerdir. Kursiyerlerimize başarılar diler, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Vali Ali İhsan Su, başarı gösteren kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Ayrıca kursiyerlere üzerinde isimlerinin yer aldığı makaslar sertifikalarıyla beraber hediye edildi.

 

 


Etiket: birdamlaiyilik, mehmetşahne, valialiihsansu


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA