Mersin’de Refah Şilebinde şehit olan denizciler için tören düzenlendi




Tarih: 24 Haziran 2021 Perşembe 14:19


Refah Şilebinde şehit olan 167 denizci Refah Şehitleri Anıtında düzenlenen törenle anıldı.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Refah Şilebinde 80 yıl önce şehit olan 167 denizci, Atatürk Parkı içerisindeki Refah Şehitleri Anıtında düzenlenen törenle anıldı.İngiltere’de yapımı tamamlanan 4 denizaltıyı teslim almak üzere görevlendirilen askeri personeli taşıyan Refah Şilebi, 24 Haziran 1941 tarihinde meçhul bir denizaltı tarafından torpillenerek batırıldı. Refah Şilebinde şehit olan 15 deniz subayı, 16 hava subayı, 48 deniz astsubayı, 63 deniz eri ve 25 şilep personeli olmak üzere 167 için Refah Şehitleri Anıtında tören düzenlendi. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile askeri ve mülki erkan katıldı. Refah Şehitleri Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Vali Su, Refah Şehitlik Defterini imzaladı. Törende Vali Su, deftere yazdığı mesajı okuduktan sonra Vali ve beraberindekiler askeri botla denize açılıp şehitlerin anısına denize çelenk bıraktı.

 

“EBEDİ İSTİRAHATGAHINIZDA RAHAT UYUYUNUZ”

Vali Su, deftere yazdığı mesajında, 80 yıl sonra bile şehitlere hissedilen gurur ve minnet duygularının arttığını ifade ederek, “Sahip olunan kıt kaynaklara rağmen yaptırılan denizaltı ve muhripleri teslim almak ve pilot olarak yetiştirilmek üzere çıktığınız yolda yaşanan elim olay neticesinde her biriniz bu ülkenin birer kahramanı olarak şanlı tarihimizdeki ebedi yerlerinizi aldınız. Üzülerek yad ettiğimiz olayın yıl dönümünde, o günden bugüne savunma sanayisinde büyük gelişim göstererek, milli kaynaklarla ve vatan evlatlarımızın emekleri ile kendi fabrika ve tersanelerimizde insansız hava araçları, helikopterler, gemiler, korvetler ve füzeler üreterek sizleri daha da onurlandırmanın gururunu yaşıyoruz. Gelinen seviyeyi hiçbir zaman yeterli görmediğimizi, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılında savunma sanayisinde dışa bağımlılığımızı en alt seviyeye indirmeyi hedeflediğimizi bilerek ebedi istirahatgahınızda rahat uyuyunuz” ifadelerine yer verdi.

 

“FEDAKARLIKLARINIZ ASLA UNUTULMAYACAK”

 “Bu şer odakları bilmelidir ki; sizlerden aldığımız güç ve ilhamla bu vatan topraklarında millet olarak birlik ve kardeşlik içerisinde olmaya devam ederek, onların bu emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz” diyen Vali Su, mesajını şu şekilde tamamladı: “Cennet Vatanımız uğruna yaptığınız fedakarlıklar asla unutulmayacak ve manevi şahsiyetleriniz milletimizin yüreklerinde sonsuza dek yaşamaya devam edecektir. Bu vesile ile geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Aziz şehitlerimiz ruhunuz şad olsun.”

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA