Atıcı: “Bütün gücümüzü CHP’nin öz gücünü yükseltmesine harcıyoruz”




Tarih: 29 Haziran 2021 Salı 15:01


CHP 24, 25 ve 26. Dönem Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı katıldığı programda Parti Okulları hakkında açıklama yaparak, “Yaptığımız projeler CHP’yi iktidara taşıyacak. Biz bütün gücümüzü CHP’nin öz gücünü yükseltmesine harcıyoruz. Biz, öz gücümüzü eğiterek, sokağa hizmet için indirerek, insanları parti ile bütünleştirmek istiyoruz” dedi

Haber- Gizem Konucu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24, 25 ve 26. Dönem Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı Kanal 33’te yayınlanan Memleket Meseleleri programının konuğu oldu. Video bağlantı yöntemi ile programa katılan Atıcı, vatandaşlara pandemi konusunda uyarılarda bulundu. Aşılanma hızının artması ile vatandaşların normal hayata geçiş yapmalarının doğru olmadığı ifade eden Atıcı, iki doz aşı olunsa dahi virüsün bulaş riskinin olduğunu belirtti. Maske ve mesafe kurallarını uyulması gerektiğini ifade eden Atıcı, tedbirin elden bırakılmaması gerektiğinin de altını çizdi. Atıcı, CHP Parti Okulları hakkında açıklamalarda da bulundu. Atıcı, 9 Eylül 2011 yılında Parti Okulu’nun kurulduğunu ve kendisinin de bu kuruluş aşamasında bulunan 4 kişiden birisinin olduğunu ifade etti. Atıcı, “CHP Parti Okulu, 9 Eylül 2011 yılında “Bülent Ecevit Siyaset Okulu” adıyla kurulmuş ve partimizin eski genel merkez binası Okulumuza tahsis edilmiştir. Genel Merkez içerisinden yönetilen eskiden de Parti İçi Eğitim birimi vardı. CHP eğitime en çok önem veren partidir. Sağ partiler, liberal partiler eğitime bu kadar önem vermediler. CHP çok uzun zamandır parti içi eğitimden sorumlu genel başkan yardımcılığı yapısı altında eğitim verdi ve organize oldu. Ama ilk defa CHP bir Parti Okulu binası kurdu. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir okuldur” dedi.

 

“KENDİ KADROMUZLA EĞİTİM VERİYORUZ”

CHP’de eğitimlerin Parti Okulu’nun içerisinde eğitmenler tarafından ve sürekli olarak eğitim verildiğini ifade eden Atıcı, “14 eğitim modülü ile eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerle dokunduğu kişi sayısı 100 binleri geçmiştir. Kendi eğitmenlerini kendi yetiştiriyoruz. Parti Okulu’nda ilk yaptığımız şey parti okulu eğitmeni yetiştirmek oldu. 81 ilde yaklaşık 3 bin 500 parti eğitmeni yetiştirdik. Bunların 2 bine yakını da hala aktif bir şekilde eğitmenliğini yürütüyor. Biz bu şekilde kendi öz gücümüzle, dışarıdan hizmet satın almadan, kendi kadrolarımızla bu eğitimlerimizi hem parti okullarında veriyoruz” şeklinde konuştu.

“CHP’YE GÖNÜL VERENLER EĞİTİMİN ÖNEMİNİN FARKINDA”

“CHP gönül verenler eğitimin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan insanlar ve verdiğimiz eğitimleri almak için birbirleri ile yarışıyorlar” diyen Atıcı, “Bu eğitimlerimizi çok cazip hale getiriyoruz ama CHP alt yapısı da buna hevesli ve hazır durumda. Eğitimlerimizi 4 ana hedef doğrultusunda yapıyoruz. Bu 4 ana hedeften bir tanesi CHP’ye üye olmuş, burada yükselmek isteyen ve parti içerisinde görev yapmak isteyenleri eğitiyoruz. İkinci olarak, partimizin geleceğini planlıyoruz ve gençleri yetiştiriyoruz. Üçüncü olarak seçilmiş olanları eğitiyoruz. Partimizi temsil etmek üzere seçilmiş olan kişileri eğitiyoruz. Dördüncü olarak da partimizi iktidara taşımak üzere eğitimler yapıyoruz. Eğitimlerde geleceğimizi planlıyoruz, gençlik kamplarını yapıyoruz. Gençlik akran eğitimleri yapıyoruz ve bunun dünyada eşi benzeri yok. Gençlik akran eğitiminde temel siyaset eğitimi veriyoruz. Gençlerimizle biz aynı dili konuşamadığımız için de eğitimleri verenler de hep 30 yaş altındaki eğitmenlerimiz” dedi.

 

“GENÇLERE İLK SÖYLEDİĞİMİZ ŞEY ‘BİZE BENZEMEYİN’”

Atıcı, sadece üyelerini değil genç olup da üye olan veya olmayan, CHP’ye oy veren ya da merak eden herkesi eğitimlere ve kamplara aldıklarını söyledi. Atıcı, “En başta öğrettiğimiz şey, ilk söylediğimiz şey ‘bize benzemeyin’ oluyor. Biz ana kademeyiz. Biz ana kademe olarak çok çalıştık. Ancak bu bizi iktidara taşımaya yetmedi. Bu nedenle bizim gibi olmayın diyoruz. CHP’nin kuruluşunu, tarihini anlatıyoruz. Tüzüğünü anlatıyoruz. Tüzüğün eksik yanlarını konuşuyoruz. CHP parti programını anlatıyoruz. Milli eğitim, sağlık gibi bütün bakanlıklarda neler yapılabileceğini anlatıyoruz. Bunların dışında iletişim dersleri veriyoruz. İletişim yolu ile bu bilgileri aktarabilirsiniz diyoruz. Siz sosyal demokrat bir partiye geldiniz. Biz de sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinden bahsediyoruz. Buna ek olarak Atatürk İlke ve Devrimlerini bu evrensel ilkelerimizle bağdaştırıyoruz. Bu da yetmez diyoruz. Anadolu’nun ve Rumeli’nin kültürünü ve birikimini de buna ekliyoruz. Son olarak da diyoruz ki binlerce ders aldınız. Onlara diyoruz ki, size şu ana kadar 5 ders anlattık. 6. Dersimiz ise sosyal projeler. Bunun için 5,6 kişilik gruplar oluşturuyoruz ve bu ekibe sosyal proje hazırlamalarını istiyoruz. Bunu da sahada halka dokunarak uygulamalarını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“PROJELERİMİZLE BİRLİKTE SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

Sokak örgütlenmesi eğitimi ve çözüm odaklı düşünme eğitimleri de diğer modüllerin arasında yer aldığını ifade eden Atıcı, bu eğitimler hakkında bilgilendirmede bulundu. Sokak örgütlenmesi eğitiminde Türkiye’deki bütün ilçe, mahalle bilgilerini gördüklerini ve buradaki seçmenleri de görebildiklerini belirten Atıcı, “Mesela bir mahallede, bir öbek haline getiriyoruz. 400’er seçmen olacak şekilde öbek oluşturuyoruz. İkinci aşamada bu öbeklerde görev yapacak birer kişi görevlendiriyoruz. Üçüncü aşamada biz görevlendiren kişiyi eğitiyoruz. Dördüncü aşamada da bu kişilerin ev ziyaretleri yapmalarını istiyoruz. Bu ziyaretlerde de ortaya çıkan sorunları nasıl çözebileceklerini öğretiyoruz. sokakları örgütleyip halkın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Burada eğitim bahane, esas şahane olan tıpkı daha önce yaptığımız gibi sokakları öbek öbek örgütlemektir” diye konuştu. Sokaktaki diğer modül olan çözüm odaklı düşünme modülü ile de bilgilendirmede bulunan Atıcı, “Türkiye’de aktif olan bin 500 eğitmenimiz var. Her eğitmenimizin yakın çevresinden 5 kişi bulmasını söylüyoruz. Her bakanlıkla ilgili çözüm masamız var. Bugüne kadar sosyal demokratlar hep şikayet ettiler, sorun odaklı düşünen bir yapı haline gelinmiş. Biz bu proje ile sorunu belirtip, bununla ilgili çözüm üretiyoruz. Bu eğitimle birlikte çözümler raporlaştırılıyor. Bu da Türkiye’nin yararlanması için raporlanıyor” dedi.

 

“BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE DE EĞİTİM VERDİK”

Yaptıkları ziyaretlerde vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ve çözüm ürettiklerini sözlerine ekleyen Atıcı, ne tarz çözüm sunabileceklerini de anlattı. Atıcı, “Biz başta belirtiyoruz. İş veya para konusunda destek olamayacağımızı söylüyoruz. Ama mesela gittiğimiz bir evde, evin geni matematik ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorsa, matematik hocalarımızla çocuğa yardımcı oluyoruz. Mahkemede bir sorunu varsa, mesleki destek listemizden bir avukat işe temas ediyoruz ve ücretsiz bir şekilde destek almasını sağlıyoruz. Böylelikle biz, CHP’ye önce sempati, sonra güven kazandırıyoruz” ifadelerine yer verdi.  Belediye meclis üyeleri için yerel yönetim ve il genel meclis için de yerel yönetim eğitimleri verdiklerini sözlerine ekleyen Atıcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kolektif bir çalışma içerisindeyiz. Belediye meclis üyelerini tam 3 farklı zamanda tamamını eğitime aldık. Yetkileri, sorumlulukları gibi dersler verdik. Teknik eğitimlerimiz de devam etti. Bütçe eğitimleri, faaliyet raporu ile ilgili eğitimlerimiz de oldu. Bu projeler CHP’yi iktidara taşıyacak. Biz bütün gücümüzü CHP’nin öz gücünü yükseltmesine harcıyoruz. Biz, öz gücümüzü eğiterek, sokağa hizmet için indirerek, insanları parti ile bütünleştirmek istiyoruz."


Etiket: chp, aytuğatıcı, partiokulu


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA