İŞKUR işverenlere yönelik faaliyetlerini sürdürüyor




Tarih: 29 Haziran 2021 Salı 16:58


Mersin Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü İşverenlere yönelik faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt, İş ve Meslek Danışmanları İpek Yıldırım ve Özlem Yüzbaşıoğlu ile kısa çalışma ödeneğinin Haziran ayında son bulması ve normalleşme süreci ile işletmelerin çalışmalarını yoğunlaştırması sebebiyle Tarsus-Mersin Organize Sanayide farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmeleri yerinde ziyaret ederek firma yetkilileri ile görüştü.

Ziyaretlerinde bulunulan İntertim Orman Ürünleri, Memişoğlu Tat Bakliyat, YörükSüt,Yumy Meyve Suları firma yetkililerine,teşvik ve destekler hakkında bilgiler veren Sayın Bozkurt,işletmelerin kendilerine iş başvurusunda bulunan adaylara, İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı ile sağlanan genel sağlık sigortası primi ve çalışan maaşı desteği ile maliyetsiz olarak eğitim verme fırsatı yakaladıkları, dolayısıyla kişilere kendi sahalarında tecrübe kazandırarak kalıcı istihdama hizmet etmesi sebebiyle yoğun olarak bu programın işletmeler tarafından tercih edildiğini; ayrıca Mesleki Eğitim İş birliği protokolü (MEGİP) ile personellerin teorik bilgilerle tecrübe kazanması sonrasında ise istihdam seferberliği ile sağlanan teşviklerin işgücü piyasasına sağlam temel oluşturduğunu ifade etti. İşveren ve iş arayan adaylar için kazan kazan ilkesi ile uzun süreli istihdama hizmet eden program ve teşviklerle İŞKUR olarak her zaman işgücü piyasasının bu iki güçlü tarafının yanında olmaya devam edeceklerini vurgulandı. (Haber Merkezi)

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA