Gültak: “Akdeniz spor cenneti haline geliyor”




Tarih: 30 Haziran 2021 Çarşamba 13:28


Gündemin Nabzı programında Fatih Alkar’ın sorularını yanıtlayan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, sporun önemini vurgulayarak, “Karacailyas tesislerimiz bitiyor, Tırmıl Spor Kompleksi hayalimiz var, Yılmaz Güney Parkımız da yıl sonunda bitiyor. Akdeniz bir spor cenneti haline geliyor” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak Gündemin Nabzı programında Fatih Alkar’ın konuğu oldu. Program Seyfi Ali Türkoğlu – Şafak Erdur Spor Tesisi’nde gerçekleşti. Alkar’ın sorularını yanıtlayan Gültak, sporun önemine değinirken, gerçekleştirmeyi düşündükleri festivaller hakkında da açıklamalarda bulundu. Sporun herkesin, her yaşta yapması gereken bir faaliyet olduğunun altını çizen Gültak, spor denilince akla yalnızca futbolun gelmemesi gerektiğini vurguladı. Gültak, “Atletizm, basketbol, yüzme gibi birçok alanı var. İnsanlar aslında sabah yatağından kalkıp yaptığı yürüyüşler, işinde yaptığı hareketler dahi vücudumuz için gerekli hareketler. Yaratılışımız gereği sadece uyumakla, yemek yemekle sağlıklı olmuyoruz. Uzmanlarımız en az 40 dakika, kalp sağlığı yerinde olan ve kardiyolojik sıkıntısı olmayan vatandaşlarımız için yürüyüş yapılması gerektiğini belirtiyor. İnsanın yaşlanmamasının, ruh halinin genç kalmasının altında mutlaka spor var. Geçmişe baktığımızda atalarımız hep tarlada, bahçede çalışmış ve hep sağlıklı olmuşlar. Bugün sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunu obezite olmuş durumda. Bunun nedeni çok fazla hazır yiyecek tüketip, temel hayat yaşamak” dedi.

 

“AKDENİZ ŞEHRİN EN ÖNEMLİ SPOR MERKEZİ HALİNE GELDİ”

Belediye Başkanı olarak Akdeniz’e seçildiğinde buranın en fakir belediyelerden biri olduğunu ifade eden Gültak, “En fakir belediyenin başkanı olduktan sonra ilk yapacağımız işlerden bir tanesi de bu tesisleri yapmak oldu. Karacailyas tesislerimiz bitiyor. Önceden derme çatma, dökük tribünler vardı. Şu anda modern bir 500 kişilik tribün görecekler. Onun altında da aynı anda iki takımın soyunabileceği, hakemlerin de kullanabileceği bir alan oluşturduk. Tünellerden geçip direkt sahaya çıkacak bir saha oluşturduk. Alt yapısı komple değişti. Yerli, doğal çim kullanacağız. Çay Mahallesi’nde de yeni bir yer yaptık. 2 tane yeni, 2 tane de eski yapıyı yenileyerek toplamda 4 tane futbol adına yeni tesisleri hayata geçirdik. Tırmıl Spor Kompleksi hayalimiz var. Bakanımız geldiğinde kendisini oralara götüreceğiz. İnşallah orada da birçok spor tesisinin yapıldığı ayrıca macera parklarının olduğu bir yer yapmak için bakanımızdan sözünü alıp, hayata geçireceğiz. Akdeniz bir spor cenneti haline geliyor. Yılmaz Güney Parkımız da yıl sonunda bitiyor. İçerisinde yarı olimpik havuzun olduğu, 3 katlı bir spor tesisinin olduğu, tırmanma alanlarının olduğu, aquaparkın olduğu bir tesis olacak. 30 milyonun üzerinden bir bütçeden bahsediyoruz. Bunlarla Akdeniz bir anda şehrin en önemli spor merkezlerinden biri haline gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.

 

“DÖNÜŞÜM İÇİN GEÇ KALIYORUZ”

Adanalıoğlu’nun 25 yıllık bir çöp sorununu çözdüklerini, uygunsuz barakaları kaldırıp, sahilde temizlik yaptıklarını söyleyen Gültak, vatandaşların bu bölgede denizi ve doğayı kullanabildiklerini ifade etti. Gültak, “Cumhurbaşkanın kararları ile birlikte bu alanda sit alanları ilan edilerek, çarpık yapılaşma olmasının önüne geçtik. O bölgede halı saha veya futbol sahası yapma projelerimiz var. Bölgemiz Arap, Türk, Çerkez, Girit, Yörük kardeşlerimizin olduğu bir bölge. Herkesin kendi yaşam tarzına, inançlarına göre ibadethane, kültür merkezi, spor ve park alanları yapıyoruz” şeklinde konuştu. Kentsel dönüşümün gerekliliğini yineleyen Gültak, sadece Akdeniz’de değil Toroslar ve Yenişehir ilçesinde de bu dönüşümün zorunlu olduğunu vurguladı. Gültak, “Oradaki insanları gocundurmadan, haklarını ve hukuklarını koruyarak hayata geçirmemiz gerekiyor. Çamlıbel, Güneş Mahalleleri, Yenişehir’de Pozcu, Toroslar’da Alsancak Mahalleri gibi bazı yerler iç içe girmiş durumda. Bu mahallelerde yeni bir park, yeşil alanlar yapma imkanı yok. Buraları ancak yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm ile birlikte bunu sağlayabiliriz. Tüm alt yapıların yer altına indiği, kanalizasyon sistemlerinin dört dörtlük olduğu, spor komplekslerinin olduğu yeni şehirleri düşünüyorsak bu dönüşümleri yapmak gerekiyor. TOKİ ve Akdeniz Belediyesi’nin kısıtlı imkanları ile bir şeyleri dönüştürmeye çalışıyoruz. Büyükşehir imkanları ile birlikte bir an önce yerinde kentsel dönüşümü yapmak zorundalar. Şehirler hızla yaşlanıyor, inşaatlar yaşlanıyor, deniz kumu ile yapılmış inşaatlar var. Geç kalıyoruz, bir an önce yenilenmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

 

 

“IŞIK AKDENİZ’DEN BAŞLAYIP BÜTÜN İLE YAYILACAK”

“Tarım, turizm, sanayi, limanın çok daha işlevsel bir hale geldiği bir Akdeniz hayal ediyorum” diyen Gültak,  “Akdeniz şehrin kalbi, yerin de dönüşüm, kentsel dönüşüm ve insanların da ikna olduğu bir dönüşüm ile bütün örf ve adetlerin yaşatılarak, barışın, kardeşliğin ve muhabbetin olduğu bir Akdeniz hayal ediyorum. Temiz bir havası olan bir Çamlıbel ile doğal gazların tüketildiği, terör ve uyuşturucunun kafasının ezilmiş olduğu herkesin rahatlıkla gezebildiği, diyalogların olduğu bir Akdeniz düşünüyorum. Şöyle bir iddiamız var. Diyoruz ki; Ankara, İstanbul ve İzmir’den sonra dördüncü vilayet olabilecek kapasiteye hazır olan bir Mersin vilayetini de hayal ediyoruz. Bu ışık Akdeniz’den başlayıp bütün ile yayılacak. Ekonomik bir Akdeniz hayal ediyoruz. Akdeniz’de kurban kesim yerlerini otuza çıkardık. Bayramımız şimdiden mübarek olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 


Etiket: akdenzibelediyesi, fatihalkar, gündeminnabzı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA