İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden üreticilere uyarı




Tarih: 2 Temmuz 2021 Cuma 15:04


Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Akdeniz Meyve Sineğine karşı Mezitlili üreticilere uyarıda bulundu.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, zararlı ile mücadelenin sağlanması ve başarıya ulaşılabilmesi için, Akdeniz Meyve Sineğinin konukçusu olan meyve türlerinde,

kültürel mücadele, biyoteknik (tuzak) mücadele ve kimyasal mücadele ile birlikte entegre mücadele prensipleri doğrultusunda toplu mücadele yapılması büyük önem taşımaktadır.  Akdeniz Meyve Sineğine karşı yapılacak mücadele, komşu bahçelerle birlikte toplu bir şekilde yapılmalıdır. İlaçlamalar, Zehirli Yem Kısmi Dal (ağaçların güney-güneydoğu bölgesine 1m2 alana, bir sıra boş bir sıra dolu) şeklinde uygulanmalıdır. Üreticilerin kimyasal mücadelede kullanacağı ruhsatlı bitki koruma ürünlerini, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken sürelere riayet ederek uygulamaları gerekmektedir. Akdeniz Meyve Sineği ile kimyasal mücadeleye, kullanılan aktif maddenin özelliğine göre hasada 7-10 gün kalana kadar devam edilmelidir.  Akdeniz Meyve Sineğine karşı etkin mücadele yapmak ve yapılan mücadelenin başarıya ulaşmasını sağlamak, bir sonraki yıla aktarılacak olan popülasyonun önlenmesi için kimyasal (ilaçlı) mücadele ile birlikte;

Bahçelerde cezbedici tuzakların kullanılması (Biyoteknik Mücadele)

Hasat sezonu sonunda, bahçelerde dökülen ve dalda kalan meyvelerin toplanarak imha edilmesi, bahçelerin kış döneminde 5-10 cm derinliğinde sürülmesi gerekmektedir. (Kültürel Mücadele). (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA