Vural: “Türkiye yatırımlarla büyüyecek”




Tarih: 15 Temmuz 2021 Perşembe 12:46


Vural Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural, Mersin’deki gelişmelerden bahsederek, yatırımcılara çağrıda bulundu. Çukurova Bölgesel Havalimanı gibi projelerle Mersin’in değerinin artacağına dikkat çeken Vural, “Türkiye’nin en büyük gücü yatırım alanları oluşturan, üre­tim yapan, ürettiklerini Avrupa başta olmak üzere çeşitli dünya ülkelerine göndererek hem ülkemize hem ken­timize katma değer kazandıran iş dünyası mensuplarıdır. Türkiye yatırımlarla büyüyecek” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Vural Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural, Mersin’deki yatırımlar ve Mersin değeri hakkında açıklamalarda bulundu. Mersin’de yatırımların artması ile birlikte Türkiye’de potansiyelinin çok yükseleceğini ve Türkiye’de ilk 5 şehir içerisinde yer alacağını belirten Vural, “Sanayi, turizm, tarım, inşaat ve daha birçok alanda çevre illere göre önemli ölçüde üstünlüğü bulunan Mersin, yabancı ve yerli yatırımcıların Mersin’e gelmesi ile birlikte Türkiye’nin en potansiyelli ilk 5 şehri arasına girebileceğine inanıyorum. Mersin’in en büyük özelliğinden birisi de liman farkıdır. İhracat noktasında önemli ölçüde önceliğe sahip olan Mersin Limanı bölgede ihracat yapanlar için artı bir değere sahip. Bunun yanında kara lojistiği ile de gelişmiş olan kentimiz, Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapılarından biridir. Bu noktada önemli olan, kentin bu imkanlarını en iyi şekilde değer­lendirerek, Mersin’in iş hacmini en üst seviyelere çekmemiz gerekiyor” dedi.

 

“İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ PROJELERİMİZİ DE DUYURACAĞIZ”

Yabancı yatırımcıların en çok dikkat ettiği durumun havalimanı olduğunu söyleyen Vural, Çukurova Bölgesel Havalimanı ile birlikte Mersin’de yatırımcıların artacağına dikkat çekti. Vural, “Hükümetimizin projesi ile hayata geçirilecek olan Çukurova Bölge­sel Havalimanı ile birlikte Mersin’in havalimanı sorunu da ortadan kalkmış olacak. Bu yatırım Mersin’e hem ihracat noktasında hem de turizm alanlarının tercih edilmesinde ivme kazandıracak” ifadelerine yer verdi. Akaryakıt sektöründe Türkiye’nin en önemli markalarından biri olan OPET ile yollarına devam ettiklerini söyleyen Vural,  “Şahutoğlu Petrol, uzun yıllardır OPET bayii olarak Mersinlilere hizmet veriyor. Kaliteli markalarla yol yürümek bizleri oldukça memnun ediyor ve bize artı değerler katıyor. Yaklaşık 1 yıl önce Makdis Pırlanta markası ile girdiğimiz kuyumculuk sektöründe de kısa sürede adımızdan söz ettirmeyi başardık. Forum Mersin’de açtığımız mağazamızla birlikte pırlanta ürünlerini Mersinliler ile buluşturarak önemli bir kitleye ulaştık. İnşaat sektöründe ise yeni projelerimiz olacak. Kısa süre içerisinde inşaat sektöründeki projelerimizi de duyuracağız” şeklinde konuştu.

 

“YENİ YATIRIMLARLA DAHA FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”

Vural, kendileri için en önemli sektörlerden birisinin de tarım olduğunun altını çizerek, “Vural Tarım uzun yıllardır faaliyetle­rini sürdüren, gerek iç pazarda gerekse dışa pazarda söz sahibi olan bir şirket. Mersin’in narenciyesini yurt dışına ihracatını yaparak uzun yıllardır bu alandaki yerimizi de koruyoruz. Vural Şirketler Grubu’nun en büyük gücü bu güne kadar her işimizde başarıyı yakalayıp, iş dünyası içerisinde saygın bir şirket haline gel­mekti. Şimdi bu saygınlığı koruyarak yapacağımız yeni yatırımlarımız ile birlikte daha fazla kişiye istihdam sağlama isteğimiz var. Vural Şir­ketler Grubu her geçen yıl üzerine koyarak ilerleyen, farklı hedeflerle yoluna devam eden bir şirkettir. Mersin’de ekmek yiyen iş dünyasının her mensubu Mersinlilere borçludur. Bizler o kentin insanlarına borcu­muzu onlara yeni iş kapıları imkanı sağlayarak ödememiz gerekiyor. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda farklı yatırımlarımızla büyüme yolunda önemli adımlar atacağız” ifadelerine yer verdi.

 

“YATIRIMCI YATIRIM YAPMAKTAN KORKMAMALIDIR”

Yatırım için iş dünyasına seslenen Vural, “Pandeminin ortaya çıkması ile birlikte birçok yatırımcı yatırımlarına ara verdi. Küresel bir sorun haline gelen pandemi insan­lar üzerinde olumsuz izler bıraksa da bizler yatırım gücümüzü elimizde tutmalıyız. Türkiye’nin en büyük gücü yatırım alanları oluşturan, üre­tim yapan, ürettiklerini Avrupa başta olmak üzere çeşitli dünya ülkelerine göndererek hem ülkemize hem ken­timize katma değer kazandıran iş dünyası mensuplarıdır. Bu sebeple hiçbir yatırımcı yatırım yapmaktan korkmamalıdır. Türkiye yatırımlarla büyüyecek” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Etiket: vural, ümitvural, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA