MEÜ’de 15 Temmuz etkinliği düzenlendi




Tarih: 15 Temmuz 2021 Perşembe 15:48


Mersin Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma etkinliği düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Ali Kaya, Üniversite Genel Sekreteri İsa Değirmenci, Fakülte Dekanları, Yüksekokul, Meslek Yüksekokul, Enstitü ve Üniversite Araştırma Merkezi Müdürleri ve Üniversite Daire Başkanları ile idari personel katıldı. Koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde maske ve sosyal mesafe gözetilerek düzenlenen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Anma etkinliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan video gösterimi ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimizin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yapıldı. Video gösteriminden sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı konuşmasına 15 Temmuz 2016 gecesi ülkesinin geleceği ve milletinin özgürlüğü için gözünü bile kırpmadan canını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. 15 Temmuz 2016’da Türk Milletinin gerçek bir kahramanlık hikayesi yazdığını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı; FETÖ üyelerinin şanlı Türk Ordusu'nun, Emniyet Kuvvetleri'nin üniformalarını kirleterek, tanklarla, savaş uçaklarıyla kendi milletini hedef alarak masum insanların üzerine kurşun ve bomba yağdırdığını belirtti. Çamsarı, "Fakat o gece Türk Milleti her görüşten, meşrepten, çocuk, genç, yaşlı insanıyla gerçek bir kahramanlık örneği gösterip küllendiği zannedilen hürriyet ve İstiklal ateşini yeniden harlamış ve vatanına 251 şehide mal olsa da sahip çıkmıştır” dedi. Gerçekleştirilen darbe girişimini hiçbir zaman unutturmayacaklarını aktaran Çamsarı, “Her yıl 15 Temmuz’da, bir yandan Milletimizin onurlu mücadelesinin gururunu, diğer yandan o gece yitirilen masum canların, dökülen kanların hüznünü bir arada yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi “15 Temmuz, tüm Türkiye'nin, milletimizin tüm fertlerinin zaferidir. 15 Temmuz tarihe bir kayıttır. Unutmayacak, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği sona erdi. (Haber Merkezi)


Etiket: meü, 15temmuz, ahmetçamsarı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA