Yörükler, Kılavuz’u bağrına bastı




Tarih: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 17:55


Akdeniz ve Erdemli Köselerli Yörüklerinin Sarıpınar yaylasında düzenlemiş olduğu Yörük Şenliği’ne katılan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un protesto edildiği haberlerinin aksine Yörükler, yaşadıkları sorunları TBMM Genel Kurulunda sürekli dile getiren Kılavuz’a büyük ilgi göstererek adeta bağrına bastı. Kılavuz’a, teşekkür eden Yörükler, MHP’li Vekile teşekkür plaketi verdi.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Akdeniz ve Erdemli Köselerli Yörüklerinin Sarıpınar yaylasında düzenlemiş olduğu 4. Köselerli Yörükleri Şenliği'ne katıldı. Şenlikte konuşan Kılavuz, şenliği düzenleyen dernek başkanına ve maddi manevi destek verenlere teşekkür ederek, "Bugün sizinle beraber olmanın gerçek manada heyecanını ve gururunu yaşıyorum böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştiren Köselerli Yörüklerin Dernek Başkanı çok kıymetli başkanımıza ve yöneticilerine bu programın yapılmasında maddi manevi katkısı olan bütün insanlarımıza canı gönülden teşekkürlerimi ve hürmetlerimi sunuyorum. Yörük meydanı erliğin, mertliğin, adamlığın, yiğitliğin, hoşgörünün, sevginin, saygının meydanıdır. Biz bu milletin evlatlarıyız Allah'a hamdolsun dolayısıyla burada Yörüklüğün mertliğini, iyi kalpli, yardımsever, koruyucu unsur olduğunu biliriz. Vatanın, devletin, milletin, bayrağın teminatı olduğunu da biliriz, Yörük deyince düşmanların, hainlerin uykuları kaçar. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Yörüklerimizle alakalı hangi sorunlar varsa burada hamaset yapmıyoruz, Allah için konuşuyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Yörüklerin sesi olmaktan şeref duyuyoruz toplantılarımızı, basın toplantılarını, Meclis Genel Kurulundaki konuşmaları, Bütçe Görüşmeleri ile alakalı konuşmalarımızı Yörüklerimizle alakalı beklentiler neyse, sorunlar neyse, sıkıntılar neyse Allah'a şükürler olsun son sesimizle haykırıyoruz" şeklinde konuştu.

 

"KOCAMAZ'IN YERİNDE OLSAM SOKAĞA ÇIKAMAM"

Kürsüde konuşma yaparken “Büyükşehir Belediyesinde işten çıkarılan işçilerin sorumlusu sizsiniz” dedikten sonra gelen tepkiler üzerine konuşmasını yarıda bırakıp apar topar şenlik alanından ayrılan İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz’ı hedef alan Kılavuz, “MHP'nin dört dönem Tarsus belediye başkanlığını yapan, bir dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan ve beş dönem MHP'nin Belediye Başkanlığını yaptı. Bakın burada yanlış yalan birtakım söylemlerle insanları yanlış yönlendirmeye kimsenin hakkı yoktur. Ben bu meydan da eğer ki bir iddia da bulunuyorsam şu meydana beni ipe çekeceklerini bilsem, beni çarmıha gereceklerini bilsem, beni öldüreceklerini bilsem yapmış olduğum iddianın karşılığını beklemeden, cevabını beklemeden burayı terk etmem dolayısıyla burada MHP’nin dört dönem Tarsus belediye başkanlığını yapan, bir dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan ve beş dönem MHP'nin Belediye Başkanlığını yapan biraz önceki konuşma yapan zat ben olsam kürsüye çıkamam, ben olsam Mersin'in caddelerine çıkamam, ben olsam vallahi insan içine çıkamam. Binlerce Yörük çocuğu Büyükşehir'den işten çıkartıldı, burada birçok ekmeğinin, geçiminin derdi içerisinde olan insanlarımıza haksızlık yapıldı sürgüne gönderildi ellerinden ekmekleri ellerinden alındı ayıp değil midir, yazık değil midir, günah değil midir? Onun için ben şunu söyleyeyim biz ahde vefayı seven insanlarız Mersin için, Mersinli hemşehrilerimiz için Yörüklerimiz için samimiyetle Allah rızası anlayışıyla eğilmeden, bükülmeden herhangi bir dünyalığa tenezzül etmeden ölümüne mücadele edeceğiz bu mücadeleden Allah'ın izniyle asla vazgeçmeyeceğiz onun için kimse kusura bakmasın biz hoşgörüyü biliriz biz kavga etmeye gelmedik. Annelerimiz lütfen müsterih olsunlar biz analarımızın ellerinden öpüyoruz, Yörük beylerimizi seviyoruz, biz buraya sevgi tohumu ekmeye geliriz, biz birliğe beraberliğe, kardeşliğe, muhabbete, saygıya geliriz lütfen burada insanlarımıza siyasi konuşmalar yaparak insanlarımızın huzurunu kaçırdığı, tadını kaçırıp, bir gerginlik ortamı yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Burası siyaset meydanı değildir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Akdeniz ve Erdemli Köselerli Yörükleri, mecliste sorunlarını gündeme getiren MHP’li Kılavuz'a teşekkür plaketi verdi.


Etiket: mhp, mersin, olcaykılavuz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA