AKDENİZ YANIYOR




Tarih: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:05


Antalya’nın Manavgat ilçesi, Mersin’in Aydıncık ve Tarsus ilçelerinin yanı sıra Adana’da orman yangınları çıktı. Manavgat’ta hızla büyüyen yangın yerleşim alanlarına inerken, Mersin’in Aydıncık ilçesinde 15 Temmuz’da çıkan yangın ve 2 günde söndürülen yangın bölgesinde yeniden yangın çıktı.

ANTALYA’DAKİ YANGIN YERLEŞİM BÖLGELERİNE SIÇRADI

Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi'nden başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı.

Yangının çıktığı bölge dik yamaç olması dolayısıyla müdahale helikopter ile havadan yapıldı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, Kalemler ve Evrenseki bölgelerine kadar indi. Tüm müdahalelere rağmen kontrol alınamayan yangın devam ederken, bir başka yangın haberi de Manavgat Merkez olmak üzere Sorgun, Side ve Sarılar bölgelerinden geldi.Sarılar Mahallesi’ndeki yangının orman deposu ve odun satan iş yerlerinin bulunduğu bölgede çıktığı öğrenilirken, içerisinde marangoz atölyesinin bulunduğu 4 katlı bir binada alevlere teslim oldu. Yangında birçok ev etkilendi.

İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Antalya’nın Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozerle müdahale edildiğini açıkladı.AFAD’dan yapılan açıklamada, Antalya AFAD Müdürlüğü’nden bir ekibin yangın bölgesinde görevlendirildiği belirtilerek, Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin’den Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 9 arazöz ve 4 itfaiye aracının bölgeye sevk edildiği aktarıldı. Yangına 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozerle müdahale edildiği belirtilen açıklamada, Yeniköy ve yakınındaki yerleşim yerlerinde ormana yakın bölgelerdeki evlerin jandarma tarafından tahliye edildiği kaydedildi.

 

MERSİN VE ADANA’DA DA ORMANLIK ALANDA YANGIN ÇIKTI

Mersin’in Aydıncık ilçesinde 15 Temmuz’da çıkan ve iki günde söndürülen yangının ardından bugün yine orman yangını çıktı. Yangına karadan ve havadan müdahale edildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Mersin’in Aydıncık ve Gülnar ilçeleri arasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Pempecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın bölgesine gönderilen bir yangın söndürme helikopteri ile karadan da arazöz, iş makineleri ve Orman Bölge Müdürlüğü işçileri, söndürme çalışmalarına katılıyor. Yine Mersin’in Tarsus ilçesinde zeytin bahçesinde yangın çıktı. Yaklaşık 100 dönüm olduğu belirtilen alanda çıkan yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Yangının rüzgarla birlikte hızla yayılması bölge halkını tedirgin etmeye başladı. Adana’nın merkez Çukurova ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı.Çukurova'ya bağlı Salbaş Mahallesi'nde ormanlık alanda öğleden sonra yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale başlattı. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Adana'nın Feke ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.Feke'nin Akoluk Mahallesi'nde, Hopka Dağı eteğindeki ormanlık alanda, sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi.Ekiplerin, karadan ve havadan başlattığı söndürme çalışmaları sürüyor. (İHA)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA