Belediye Başkanları yangın bölgesinde son durumu değerlendirdi




Tarih: 30 Temmuz 2021 Cuma 21:19


Mersin’de çıkan yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, yangının merkezi Aydıncık ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, yangın bölgesindeki son durumu değerlendirdi. Yurt genelinde olduğu gibi ilçede de yangınla karşı karşıya olduklarını belirten Aktan, yanginda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Aydıncık'ta yangının devam ettiğini, çalışmaların da sürdüğünü ifade eden Aktan, "Hava şartlarından dolayı helikopter su atamadı. Her iki tarafa da yangın gidiyor. Çok aci bir durum. Burada, bakanlık ve orman yetkililerine, valimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, yardımlarını esirgemeyen tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimiz de canla başla müdahale ediyor. Can kaybımız yok. Soğutma çalışmaları da devam ediyor" dedi.

"VATANDAŞLAR LÜTFEN DUYARLI OLSUN"

"Gece saatlerinden sabaha kadar nöbetteydik, devletimizin imkanları ile birlikte, hep birlikte yaraları saracağız" diyen Aktan hayvanları telef olan kişiler ve hayvanlar için de duydukları üzüntüyü dile getirdi. Aktan, "Bundan sonraki süreçte devlet, millet el birliği ile yaraları saracağız. Bu yangınların suçluları inşallah suçlarını çekeceklerdir. Tüm vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum, arabada giderken sigara izmariti atan vatandaşlarımızı uyarıyorum. Çöplerini, izmaritlerini lütfen. çöpe atsınlar. Özellikle yaz ayındayız, her taraf kuru. Bir anda alevlenebiliyor. Vatandaşlarımız lütfen duyarlı olsun" şeklinde konuştu.

"KARA BİR MANZARA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Çıkan yangından dolayı üzüntülerini de dile getiren Aktan, "Ciğerlerimiz yanıyor. kara bir manzara ile karşı karşıyayız. Dün ağladık biz, görmek istediğimiz en son durum bu. Üzüntülüyüz. Bundan sonraki zamanlarda bir daha böyle bir şeyle karşı karşıya kalmayız. Helikopterler. yangın söndürmeye çalışıyor. Hep birlikte olmamız, el birliği ile olmamız önemli. Vatandaşlarımız, belediyelerimiz, herkes eşya, kumanya gönderiyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı süreçte onların verdiği güç bizi yüceltti. Sayın Valimiz burada, kriz masası oluşturuldu. Vatandaşlarımız canla başla çalıştılar ifadelerine yer verdi. Aktan; "Tedbirleri almaya devam ediyoruz, sağlık, emniyet herkes canla başla ayakta. Şu andaki duruma da çok şükür diyorum. Can kaybımız olmadı, Dünkü manzaraya baktığımız, poyraza baktığımızda komple ilçemizin gittiğini düşündük. Ayakta duracağız, vatandaşlarımız dikkatli olacak. Vatandaşlar ihbarlarına devam etsinler. Inşallah en kısa sürede bu sıkıntıdan kurtuluruz. Dağın diğer tarafı, tüm bölgeler tehlike altinda. Poyrazın önüne geçilemiyor. Güç, kuvvet yetmiyor. Bir güneye gidiyor bir kuzeye gidiyor. Allah bizim yardimcimiz olsun. liçemize geçmiş olsun. Afet bölgesi noktasında ihtiyacımız var. Afet kapsamına alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

GÜLTAK: "ÇALIŞAN TÜM ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak. Aydıncık'ta ciddi bir poyrazın estigini ve poyrazın tek taraftan esmediğini belirterek, "Yangının seyri netleşmiyor. Bir taraftan esse belki ona göre önlem alınacak. ama dönüyor. Müdahale zorlaşıyor. Hava şartları çok daha kötüydü. Saatte 80, 90 km hızı bulan rüzgar vardı. Bu helikopterlerin kalkmasını da engelliyor. Doğal zorlukların içerisinde itfaiyeci, ormanda çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sahada cengaver bir şekilde çalışıyorlar. Biz de bu bölgenin çocuğu olarak en azından vatandaşlarımızın yanında olalım dedik. Belediye imkanlarımızla arazóz, transit araçlarımız gibi araçları Silifke ve Aydıncık bölgesine yolladık. Personel ihtiyacı vardı onu da yolladık. Su ve gıda ihtiyacı vardı, bunları da gönderdik bölgeye" dedi.

"BİR AĞACIN BÜYÜMESİ 50, 60 YILI ALIYOR"

Şu ana kadar can kayıpları da olduğunu, canların gittiğini üzülerek ifade eden Gültak, "Bu yangınlarda hayat ölüyor. Burada art niyetli kişiler varsa. Allah onların belasını versin.. Ormanda vakit geçiren. yaşayan insanlarımızın dikkat etmesi gereken şeyler var. Bizim ciğerimiz yanıyor. Bir çam ağacı 50, 60 yildan önce büyümüyor. 10. 12. yıl önce yanan yerlerdeki ağaçlar daha benim boyuma gelmemiş. Şimdi yanan ciğerlerimizi seneye nadasa bırakıp ekeceğiz. Ama belki biz göremeyeceğiz. Devletimiz helikopter, uçak gibi imkanlarla seferber, belediyeler de ekipmanlarla seferber. Aydıncık kontrol altına alındı. ama Yeşilovacık, Silifke bölgesinde sıkıntı var. Orada 3 helikopter çalışıyor. Umarım şu hortum, rüzgar da azalır. Bu doğa şartları devam ettiği sürece yangını söndürmek zor. Evleri yanan insanlarımız var. Devlet büyüklerimiz zararı olan vatandaşlara da yardımı yapacaklardır" ifadelerine yer verdi.

ÜNÜVAR: "VATAN BİZİM VATANIMIZ

Aydincik yangın bölgesinde bulunan Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar da, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi. Türkiye'de birçok bölgede yangın çıkmasından dolayı yangınla mücadele. ekiplerinin dağılmak zorunda kaldığını ifade eden Ünüvar. "Evlerimiz yanmasına rağmen şükürler olsun bir tek vatandaşımızın bile burnu kanamadı. Bizim tesellimiz bu. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada yangınla mücadelede çok destek verdiler. Yangın büyük bir afet. 2 hafta önce de burada bir yangın olmuştu. 3 gün. boyunca Bakanlarımız, Valimiz oradaydı. Yangın söndürme ekiplerinden Allah razı olsun. Bizlere yardımlaşmak düşer. Gülnar ve Aydıncık çok farklı belediyeler değiliz. Başkanımızla kardeşiz. Vatan bizim vatanımız" diye konuştu.

"BİR TANE CANLIYI KURTARABİLİRSEK NE MUTLU BİZE"

Ormanların içerisinde canlıların yok olduğunu, tabiatin dengesinin bozulduğunu belirten Ünüvar, "Kelimeler bu kadar anlamsız kalıyor. Güzel cümleler kuramıyoruz. Gözümüzün yaş çıkıyor. Gururlandığımız bir şey de var burada. Mersin'de herkes aradı. Vatandaşlarımızı da bir konuda uyarmak istiyorum. Yardım ederken.. arazozlerin bir dakika bile gecikmesinin çok büyük sonuçlar doğurabileceğini unutmayalım. Eskişehir, Şanlıurfa birçok noktadan yardıma koşan oldu. O acıyı hissediyoruz. Yardımlaşma duygusu önemli. Bir tane canliyi: kurtarabilirsek ne mutlu bize şeklinde konuştu. Bundan sonra bu şekilde yangınların i olmamasını temenni ettiklerini de belirten Ünüvar, "Buralar inşallah ağaçlandırılacak. Vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Şüpheli gördükleri durumları sosyal medyada paylaşmak yerine, kolluk kuvvetlerine haber versinler" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA