Orman yangınları kontrol altına alındı, acı tablo ortaya çıktı




Tarih: 1 Ağustos 2021 Pazar 15:23


Mersin’de 28 Temmuz’da başlayan ve kontrol altına alınan yangınlarda soğutma çalışmaları sürüyor.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçelerinde başlayan orman yangınları, 4 gün süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Boğsak koyunda başlayan, Yeşilovacık, Işıklı, Hırmanlı, Tokmar ve İmamuşağı mahallelerini etkisi altına alan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle yayılmıştı. Yeşilovacık bölgesinde etkili olan yangına hem havadan hem de karadan müdahale edildikten sonra, soğutma çalışmaları başladı. Yangına  128 arasöz, 6 iş makinesi, bunun yanında diğer kamu kurumlarından belediyeler başta olmak üzere iş makineleri ve gerek duyulan ekipmanlarla 200’ü aşkın araçla yangınlara müdahale edildi. Ayrıca,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildi. Yangın dolayısıyla 14 mahalle tahliye edilirken, vatandaşlar valilik ve kaymakamlıklar tarafından ayarlanan pansiyonlara yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından afet bölgesi ilan edilen yerlerin içerisinde Aydıncık ve Silifke ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler dahil edildi.

 

BİRÇOK EV VE SERA ZARAR GÖRDÜ

Aydıncık ilçeci Pembecik Mahallesi’nde de etkili olan yangın, kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken, yangın sonrasında ortaya acı tablo çıktı. Öncesinde yemyeşil bir alana sahip olan Aydıncık, yangın sonrasında siyaha büründü. Birçok sera, ev ve bahçe yangından etkilenirken, soğutma çalışmalarının ardından hasar tespiti yapılmaya başlandı. Yangın bölgesinde bulunan Vali Ali İhsan Su incelemelerde bulunurken, birçok belediye başkanı da vatandaşın yaralarını sarmak için yangın bölgesinde yer aldı. Mersin’de de birçok vatandaş, yangından etkilenenler için yardım kampanyaları başlattı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA