Gültak: “Orman yangınlarını siyasete alet ediyorlar”




Tarih: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 11:52


Katıldığı SUN TV’de Açık Konuşalım programında orman yangınlarıyla açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Türkiye’de bu konuda çok bilgi kirliliği olduğunu vurgulayarak, "Dünyada süper güç olan ülkelerde bile yangınlar sürüyor. Söndüremiyorlar. 80 kilometre hızla rüzgar esen bir ortamda yangını söndürmeniz imkansız. Muhalefet, çamur at izi kalsın mantığıyla siyaset yapıyor. Böyle durumlarda siyaset yapılmaz. Bu çok ayıp" dedi.

SUN TV’de yayınlanan Açık Konuşalım programına katılan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şuan yaşanan yangınların normal bir orman yangını olmadığının altını çizen Gültak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar görmüş olduğu en büyük yangınlarının yaşandığını vurguladı.

“DEVLET BEN BURADAYIM, KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİM DEDİ”

Türkiye Cumhuriyetimizin kurumları, birçok bakanın bölgeden ayrılmaması ve bölgelerde ivedi çalışmaların başlatılması neticesinde 100’ün üzerindeki aynı anda yanan bölgeden bir operasyondan bahsedildiğini kaydeden Gültak, “Bu yangınların hepsine müdahale edildi. Çok şükür Mersin’de, Aydıncık’tan başlayan, Silifke ilçemize yansıyan yangınları, insani bir can kaybı olmadan atlattık. Çeşitli kademelerdeki bakan yardımcılarımız, Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan, kentimize hızlı bir şekilde geldi ve devletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vasıtasıyla şu açıklamayı yaptı; ‘Biz yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde mağduriyetlerini gidereceğiz. Yanan yıkılan evler varsa yenisi yapılacak, bu süreçte kira bedelleri ödenecek. Kısa sürede gerek nakdi gerekse de eşya olarak karşılanacak. Küçükbaş, büyükbaş hayvanları kısa sürede teslim edilecek.’ Mersin özelinde de valimiz aldığı talimatlar doğrultusunda bölgedeki birçok ihtiyacı gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

“SÜPER GÜÇ ÜLKELER DE YANGINLARI SÖNDÜREMİYOR”

Yangından bir gün sonra bölgeye gittiğini belirten Gültak, “Belediye olarak 3 arasöz, 14 personel, çift kabinli araçlarımızı bölgeye sevk ettik. Doğa hayvanları ve şehir hayvanları, insanlar için yeme, içme gibi birçok hizmet gerçekleştirdik. Pazar günü Genç Kızılay ekibimiz gidecek. Ben bölgeye gittiğimde anafor yapan çok sert esen rüzgarlar gördüm. 80 kilometre hızı bulan rüzgardan bahsediliyor. Bugün Amerika’nın yaşadığı, Kanada’nın yaşadığı, İspanya’nın yaşadığı yangınlar neden söndürülemiyor. Bunlar da büyük devletler. Avustralya 8 ay uğraştı. Neden söndüremedi. Çünkü bu kadar güçlü esen bir rüzgara ne yaparsanız yapın kontrol altına alamazsınız” şeklinde konuştu.

“ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIĞIYLA HAREKET EDİYORLAR”

AK Parti İl başkanlığı döneminde Gülnar’da büyük bir yangın olduğunu söyleyen Gültak, “Yıllardır muhalefetin ‘çamur at izi kalsın’ siyaseti devam ediyor. Şuan yaşadıklarımız da beni bir anda o yıllara geri döndürdü. O yıllarda biz yaraları hızlı bir şekilde sarmıştık. O dönemin muhalif milletvekilleri, yangına geç müdahale edildi, söndürülmedi gibi yaygaralar kopardı. Bende o zaman dünyada olan bütün yangınların kronolojik sıralamasını çıkarttım ve canlı yayında açıkladım. Ben şuna üzülüyorum. Türkiye’de çok fazla bilgi kirliliği var. Böyle afetlerde böyle durumlarda herkesin el birliği ile acısını paylaşmak gerekir. Bu günlerde siyaset olmaz. İnsanların canı yanmış bizim ciğerimiz yanmış” diye konuştu.

“BÖLGE HALKI DEVLETE GÜVENİYOR”

Gültak son olarak şunları söyledi: “Bölgede gezdiğimiz esnada evi yanan bir vatandaş normal şartlarda tepki gösterir değil mi? Bizim vatandaşlarımız o kadar devletine güveniyor ki, sakince derdini anlattı, ‘bakanımıza Allah sizden razı olsun’ dedi. Çünkü biliyor mağduriyetleri giderilecek, daha önce devlet kim mağdur olduysa giderdi, bundan sonra da giderecek. İnsanlar emin bundan.”


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA