“YİNE MESKİ FACİASI, YİNE MAĞDUR İNSANLAR”




Tarih: 8 Ağustos 2021 Pazar 16:58


Mersin’de etkili olan sağanak yağışta birçok ilçede ev ve iş yerleri sular altında kaldı, vatandaş bu durumdan MESKİ’yi sorumlu tuttu.

Haber- Mustafa Yüksel

“NEREDE O HERGÜN KAZI YAPAN, İNSANLARI MAĞDUR EDEN MESKİ?”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Akdeniz için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılmıştı. İkindi saatlerinde ilin yüksek kesimlerinde başlayan sağanak yağış gece yarısından itibaren ise il merkezinde etkili oldu.  Kuvvetli yağışla birlikte ise birçok mahallede su baskınları meydana geldi. Kimi vatandaş araçları ile yolda bu baskınlara yakalanırken, kimileri ise evlerinde su baskınlarına teslim oldu. Evlerini su basan vatandaşlar ise, MESKİ’ye ateş püskürdü. Sosyal medya hesaplarından seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar, her yıl meydana gelen su baskınlarına çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, evlerinin su içerisinde kalmasından MESKİ’yi sorumlu tuttu. Bir vatandaş sosyal medya hesabından “Yine MESKİ faciası, yine mağdur insanlar. Nerede o her gün kazı yapıp, yolları mahveden, insanları mağdur eden MESKİ? Ne olacak bu halimiz” diyerek su içinde kalmış evinin fotoğraflarını paylaştı.

 

“SABAHTAN BERİ KİMSE İNCELEMEYE BİLE GELMEDİ”

Bir başka vatandaş ise yine su içinde kalan evini paylaşarak, MESKİ’ye sitem etti. “MESKİ’nin iş bilmezliğini çekmekten yorulduk” diyen vatandaş kendilerine sahip çıkılmamasından yakındı. Logar temizliğinin yapılmadığını öne süren vatandaşlar, böyle bir felaketin geleceğinin belli olduğunu ama önlem alınmadığını iddia etti. Toroslar İlçesi Sağlık Mahallesi’nde eski devlet hastanesinin yakınlarında oturan Emine Şahin, su baskınlarından etkilenen bir diğer vatandaştı. Evinin kullanılamayacak hale geldiğini ve her yerin su içerisinde kaldığını ifade eden Şahin, “MESKİ akşam geldi, suyu boşaltıp gitti. Evimin eşyası, kendi eşyalarımız hepsi gitti. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Sabahtan beri kimse gelmedi, incelemeye bile gelmediler. Hiç kimse yardım eli uzatmadı. Eve çıkmak istesem çıkacak param yok. Engelli çocuklarım var. 15, 11, 8 yaşında üç tane kızım var benim. Sokakta kaldık. Çocuklarım hep ağlıyor” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA