Japonya’da Lambda mutasyonu alarmı: Olimpiyatlar ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı




Tarih: 17 Ağustos 2021 Salı 14:57


Japonya’ya da sıçrayan Covid-19’un Lambda mutasyonunun 2020 Tokyo Olimpiyatları ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Japonya'da 6 Ağustos'ta ilk kez görüldüğü bildirilen korona virüsün (Covid-19) Lambda mutasyonunun, 8 Ağustos'ta son bulan 2020 Tokyo Olimpiyatları ile ilişkili olduğu ortaya çıktı.

 

Japon medyasının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, Peru'ya seyahat geçmişi bulunan bir kadının, 20 Temmuz'da Tokyo'daki Haneda Havalimanı'na indiği tespit edildi.

 

Olimpiyatlar için ülkeye gelen 30 yaşlarındaki şahsa havalimanında yapılan test ile Covid-19 teşhisi konduğu belirtilirken, Japonya Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitü (NIID) tarafından yapılan vaka analizinde kadında, Lambda mutasyonu tespit edildiği bildirildi.

 

NIID, söz konusu vakanın ülkedeki ilk Lambda mutasyonu vakası olduğunu duyurdu.

 

Aşılara dirençli olduğu düşünülüyor

 

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) ilk olarak Peru'da görüldüğünü duyurduğu ve Haziran ayında "izlenmesi gereken mutasyon" kategorisine dahil ettiği Lambda mutasyonunun aşılar aracılığıyla vücudun ürettiği antikorlara dirençli olduğu tahmin ediliyor.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA