Gültak, “Akdeniz halkı yıllarca kandırılmış, artık kandırmaca yok”




Tarih: 22 Ağustos 2021 Pazar 14:25


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, her hafta gerçekleştirdiği mahalle ziyaretleri kapsamında Karaduvar Mahallesi sakinleri ve esnafları ile bir araya geldi. Gültak, kentsel dönüşüm çağrısını yenileyerek, “Bu şehri, muhtarlarımızla, vatandaşımızla hep birlikte planlamak zorundayız. Kandırmaca yok. Yıllarca kandırmışlar. Hiçbir plan yapmamışlar; şehir 20 yıldır köy gibi kalmış. Barış ve Bahçe Mahallelerinin 2. etabının kentsel dönüşüm yetkileri bizdeydi. Büyükşehir bu yetkileri beraber kullanmak üzerine bize müracaat etti. Biz de bunu Büyükşehir’de değerlendireceğiz” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, her hafta gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Vatandaşlarla iç içe olarak yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Gültak, esnaf ziyaretinde de bulundu. Mahalle ziyaretleri kapsamında Karaduvar Mahallesi’ne ziyaret eden Gültak’a Muhtarı Fikret Altan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile birim müdürlerinin eşlik etti. Gültak, Kazanlı, Karaduvar, Karacailyas, Güneş, Şevket Sümer gibi mahallelerin yıllardır yapılmamış olan imar sorunu hakkında konuşarak, “Tarım görüşü geldi. Yaklaşık 8 ay geçti. Umarım yakında Büyükşehir Belediyesi 2. etap dediğimiz 1/5000'lik imar planları hızlı bir şekilde yapar; biz de 1/1000'liklerini yapar; geçiririz. Birçok insanımız ruhsat bekliyor. Umarım bu imar planları bir an önce biter ve şehrin kaderini değiştiririz” dedi. Akdeniz’in alt ve üst yapı sorunlarına dikkat çeken Gültak, Akdeniz’in düzensiz büyüdüğüne dikkat çekti. Gültak, “Alt yapı ve üst yapı sorunlarının bir an önce çözülmesi ve Akdeniz'in kaderinin değişmesi için herkesin rızasını kazanarak yerinde kentsel dönüşümün hayata geçmesi gerekiyor. Çay Mahallesi'nde örneğini görüyorsunuz. Yakında vatandaşlarla görüşüp evleri teslim edeceğiz. Barış Mahallesi'nde de kepçeyi vurmamıza çok az kaldı. Oradaki birçok vatandaşın tapu devrini aldık. Bu ayın sonunda yapılacak ihale ile yüklenici firmaya devrediyoruz ve inşallah 2 ay içinde de Barış Mahallesi'nde 400'ün üstünde konutu hayata geçirmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

 

“ŞEHİR 20 YILDIR KÖY GİBİ KALMIŞ”

Gültak, bu mahallelerle sıkıntılar olduğunu, doğalgazın olmadığını, alt yapı ve içme suyu gibi problemlerin olduğuna dikkat çekerek "Birbirimizi kandırmamamız gerekiyor" dedi. Gültak, “Bunları nasıl çözeceğiz? Bu şehri, muhtarlarımızla, vatandaşımızla hep birlikte planlamak zorundayız. Kandırmaca yok. Yıllarca kandırmışlar. Hiçbir plan yapmamışlar; şehir 20 yıldır köy gibi kalmış. Ben bunu 6 aydır söylüyordum. Sonunda Çay ve Barış Mahallelerindeki başarılarımızın üzerine Büyükşehir Belediyesi'nde de bir hareketlenme oldu. Barış ve Bahçe Mahallelerinin 2. etabının kentsel dönüşüm yetkileri bizdeydi. Büyükşehir bu yetkileri beraber kullanmak üzerine bize müracaat etti. Biz de bunu Büyükşehir'de değerlendireceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

“UMARIM BU ŞEHRİ HEP BERABER DEĞİŞTİRİRİZ”

Barış ve Çay Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün ses getirdiğinin altını çizen Gültak, “Şimdi Özgür Çocuk Parkı'nın karşısında da Büyükşehir bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye başlamak istiyor. O kadar mutluyum ki, o kadar sevinçliyim ki anlatamam. 6 aydır her yerde söyledim. Sonunda sizinle kendi sesimi duyurabildim. Büyükşehir de artık kentsel dönüşüme başlamak için girişimde bulundu. Umarım bu başlangıcı Akdeniz'in farklı mahallelerinde de verirler. Çünkü yerinde ve kentsel dönüşüme ihtiyacı olan çok mahallelerimiz var" diye konuştu. Kentsel dönüşümün üstüne gittiklerini ve bunda başarılı olduklarını dile getiren Gültak, “Bugüne kadar herkesin korktuğu ve kaçtığı kentsel dönüşümü başlattık. Umarım bu şehri hep beraber tüm belediye başkanlarımızla değiştiririz. Hiçbir vatandaşımızın bu ortamda bu şekilde yaşamaları kaderleri değil. Yenişehir'deki Mezitli'deki yollar, caddeler, evler, parklar gibi yerler onların da kaderi olacak. İşte bu gerçekleştirdiğimiz örnekler hızla yayılacak. Şehrin kalbi olan Akdeniz çok daha iyi çalışacak" dedi.  

 

“HEM ESNAFIMIZ HEM KADINLAR BURADAN GELİR ELDE EDECEKLER”

Karaduvar’ın balık restoranları ile önemli bir özelliğe sahip olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Gültak, “Bu sene Eylül ayının sonuna doğru Balık Festivali'ni yapacağız. Festivalimiz de Karaduvar da ülkemizin merak ettiği bir yer haline gelmiş olacak. Buradan tüm Karaduvarlı hanımefendilere sesleniyorum. Festival zamanı hiçbir kira bedeli almadan Karaduvar'a has yapacağınız tüm ürünlerin satışlarına izin verilen stantları da Karaduvarlı kardeşlerimize, annelerimize vereceğiz. Hem esnafımız hem kadınlar buradan gelir elde edecekler" dedi. Gültak ardından mahalle sakinleri ile bir araya gelip vatandaşların taleplerini dinledi. Belediyesi sorumluluğu dışındaki hizmet ve taleplerle ilgili olarak da ilgili kurumlarla görüşeceğini dile getirdi.

 


Etiket: akdenizbelediyesi, karaduvar, mustafagültak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA