“Ormanı yakanlar terörist, bu manzaraya vesile olanlar da terörist”




Tarih: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 14:03


Mersin’de orman yangınlarını önleyici gönüllü ekiplerinden biri olan motosiklet tutkunları gördükleri manzara karşısında Mersin Orman Müdürlüğü ekiplerine sert tepki gösterdi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Gönüllü orman yangınlarını önleyici ekipleri Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Hacıalan yaylasının üst taraflarında karşılaştıkları manzarada yaklaşık 3 bin adet katran fidesini orman arazisi içerisinde kaderine terk edilmiş bir şekilde gördü. Duruma isyan eden gönüllü orman yangınlarıyla mücadele ekipleri, aynı zamanda da Toroslar Enduro Kulübü üyesi olan motosiklet tutkunları gerekenin yapılmasını ve sorumluların biran önce cezalandırılmasını istedi.

 

“KADERİNE TERK ETMEK YERİNE VATANDAŞA VERSELERDİ, GÖNÜLLÜ DİKERLERDİ”

Gönüllü orman yangınlarını önleyici ekipleri üyesi devriye gezdikleri sırada terk edilmiş fidanları gördüklerini belirterek, “Rastladığımız bu tablo bizi orman yangınları kadar hatta daha derin üzdü. Binlerce katran fideleri, atılmış ve burada kaderine terk edilmiş. Dikilmesi gereken buraya bırakmışlar. Ormanı yakanlar terörist bence bunları dikmeyen, kaderine terk edenler de terörist” dedi. Üyeler, fidanların çıkışının yapılıp, dikilmeden kurumaya terk edilmesine tepki gösterdi. Üyeler, “Madem çıkışını yaptın, dikmen gerekiyor. Eğer dikemiyorsan da ver vatandaşa vatandaş diksin. Vatandaş zaten gönüllü olarak diker bunu, biz dikeriz” diyerek kaderini terk edilmiş ve kurumaya mahkum edilmiş fidanlar ile ilgili üzüntülerini dile getirdi.

 

“KURUMAYA MAHKUM BIRAKANLAR HAİN DEĞİL Mİ?”

Başka bir üye olan Mehmet Kara, “Bulunduğumuz mevkide karşımızda Binek Dağı var. Kuzeyimiz tavuzçay yaylası, diğer taraf ise kavaklar yaylası. Buradan geçen yıl veya bir önceki yıl burada ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Öyle biliyorduk ama geldiğimizde gördüğümüz tablo bu şekilde. Fidanlıktan çıkışı yapılmış, buraya dikilmek üzere araziye getirilmiş ama dikilmemiş. Sedir ve katran var burada. Ormanı yakanlar hain de yetişmiş fidanların fidanlıktan çıkışını yapıp buraya getirip kurumaya mahkum bırakanlar hain değil mi? Bunu kim yapmış derseniz de, burada Orman Bölgenin görevlileri kimse onlardır. Şurada en az 3 bin tane fidan var. Aşağı kısım da iş makinesi ile sürülmüş ama ekilmemiş. Bunlar milli servet” diyerek sitem etti.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA