Çoksesli Çocuk Korosu’nun başvuruları devam ediyor




Tarih: 31 Ağustos 2021 Salı 14:51


İçel Sanat Kulübü çocuk korosunun açılışını gerçekleştirdi. Çoksesli Koroya başvurular 20 Ağustos’ta başladı ve 12 Eylül 2021’e kadar devam edecek. Sosyal medya üzerinden de her türlü başvurular alınmaya devam ediyor.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

İçel Sanat Kulübü çocuk korosunun açılışını gerçekleştirdi. Şarkı söylemeyi seven 08-13 yaş grubu arasındaki çocuklar İçel Sanat Kulübü Şemsa Pozcu Çoksesli Çocuk Korosuna katılarak hayallerini gerçekleştiriyor. Açılışta konuşma gerçekleştiren İçel Sanat Kulübü Yönetim Başkanı Mecit Baskın, 89 yılından beri kültüre ve sanata Mersin’de ev sahipliği yapan kulübün, tarihinde ilk kez bir çocuk korosu projesi gerçekleştirdiğini belirtti. Çocuk korosunu tercih etmelerinin sebebinin tamamen geleceğe yatırım olduğuna değinen Baskın, “Çocuklarımıza ve geleceğimize yatırımdır çocuk korosu. Biz koro değerlerinin çocukların gelişimine çok faydası olacağına inanıyoruz. Süreç içerisinde çocuklar müthiş kazanımlar elde edeceklerdir. Hayata başlarken, sonraki dönemde alacakları eğitimlere başlarken sosyal hayatlarında, akademik hayatlarında bunlardan oldukça fazla yararlanacaklar. Koro şefimiz Rana Ünlü olacaktır, Rana hanım uzun yıllar konservatuar eğitimi aldı ve uzun yıllar çok sesli müzikle uğraştı. Yaklaşık 8-10 yıldır da koro şefliği yapıyor. Onun deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Adana’da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası çok sesli korosunu çalıştırıyor hali hazırda. Oldukça deneyimli, bizim bu projemizde, kuracağımız yeni koroda Rana Hanım’ın çok iyi bir başlangıç yapacağını, çocuklara doğru eğitimli, iyi bir gelecek, müzik geleceği ve kişisel geleceği hazırlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

“ÇOCUK KOROSUNUN MÜZİSYEN OLACAK İNSANLAR İÇİN ÖNEMİNİ BİLİYORUM”

Koro Şefi Rana Sıdıka Ünlü de çocukluğunun Mersin Operası’nın çocuk korosu ile geçtiğini ifade ederek, “Çocuk korosunun müzisyen olacak insanlar için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu çok iyi biliyorum. Çünkü o çocuk korosuyla başlamasaydım bu işe, eminim belki ben de müzisyen olmayacaktım. Çok sesli koroda ben de şarkı söyledim. Okulu bitirdikten sonra öğrenciyken, yine Çukurova’nın minikler korosunu çalıştırarak başladım bende koro şefliği tecrübesine. Daha sonra Mersin’de korolar çalıştırdım. Tekrar 8 yıldır çocuk korosunun şefliğini yapıyorum. Çocuklar açısından hepsi müzisyen olmuyor belki ama yaşamlarında çok büyük yollar kat ettiğini yıllar içerisinde gözlemliyoruz. Müzisyen olacaksa çocuk korosunda ortaya çıkıyor ve tercih ediyor, o artık ailelerin bakış açısına kalıyor. Koroyla başlayan ve o işte devam etmek isteyen çocuklar artık hayatlarının her alanında çocuk korosu ile karşılaşabiliyorlar” şeklinde konuştu.

 

“ÖZGEÇMİŞ DOSYALARI İÇİN DE ÇOK DEĞERLİ BİR REFERANS KAYNAĞI OLABİLECEKTİR”

“Çoksesli Koro çalışmaları, çocuklarımıza bütün bu kazanımlara erişebilecekleri ortamı sağlayabileceği gibi akademik ve profesyonel yaşamda sıklıkla başvurulan özgeçmiş dosyaları için de çok değerli bir referans kaynağı olabilecektir” diyen Ünlü, “Bu eğitimleri aldıklarında gelişim saflarında çok mümtaz bir yer edinmiş olacak, koro eğitimi bir ekip eğitimi, bir dayanışma eğitimi olduğu için. Çünkü çocuklar seslerini üretiyorlar ama çevrelerindeki diğer ses grubu arkadaşlarıyla seslerini birleştiriyorlar ve siz karşıdan tek bir sesmiş gibi görüyorsunuz. Renkli, birbirinden farklı parçalar söyleyen çok renkli bir müzik duyuyorsunuz, zengin bir müzik duyuyorsunuz ve başkalarına saygı duymayı öğreniyorlar. Hocaya saygı, hocanın giriş çıkışlarına uyup, itibar ediyorlar” ifadelerine yer verdi.

 

ÇOCUKLARA PEKÇOK FAYDASI VAR

Çoksesli Koro çalışmalarının faydaları ise çocukların bireysel, akademik ve sosyal gelişimlerine doğrudan katkısı olabilecek kazanımları da sağlıyor. Ayrıca, hedef ve amaç birliği oluşturma yardımlaşma ve paylaşma, birbirini dinleme, lideri (koro şefi) dinleme, birlikte üretme (ses, armoni, ahenk, uyum, senkron), nefes ve diyafram kontrolü, sesi doğru kullanma, birlikte eğlenme, disiplin ve öz kontrol sağlama da diğer faydaları arasında yer alıyor. Çoksesli Koroya başvurular 20 Ağustos’ta başladı ve 12 Eylül 2021’e kadar devam edecek. Sosyal medya üzerinden de her türlü başvurular alınmaya devam ediyor. Sosyal medya hesaplarından koroyla ilgili bilgilere ulaşılabildiği gibi, “www.isk.org.tr” adresinden de çok daha detaylı bilgiye sahip olunabilmektedir. Öte yandan Çoksesli Korosu’nda 15 Eylül’de hazırlık kursu olacak. Bu hazırlık kursunda bir sınav deneyimi yaşanacak. Sınav yazılı olarak değil, performansa dair bir sınav olacak ve böylelikle çocuklar daha iyi tanınacak. Kursun başlangıç tarihi ekimde başlayacak. Ekim ayında başlayan kurs şubat ayında sona erecek. Diğer süreçte ise şubat ayında başlayan haziran ayının içerisinde okulların takvimi şeklinde çalışacak. Çalışma saatleri de okullara göre düzenlenecek.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA