Gültak, “Kadın mutluysa, toplum mutludur”




Tarih: 9 Eylül 2021 Perşembe 18:13


Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nin açılış töreni gerçekleşti. Törende “Mutlu Aile, Mutlu Toplum” vurgusu yapılırken, toplumda kadının yeri ve önemi hakkında önemli açıklamalar yapıldı. Kadının güçlenmesinin, toplumun ilerlemesinde önemli bir yeri olduğunu ve bu yönde çalışmalar yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Özellikle seçim döneminde kadınlara yönelik anlattığımız projelerin sonucunda onlar bizi tercih ettiler ve bugün biz bu görevdeyiz. Kadın ailenin temel direklerinden bir tanesi. Kadının ve ailenin mutlu olduğu bir ortamda toplumun da mutlu olduğu kesindir. Dolayısıyla özellikle güçlü kadın ve güçlü Akdeniz sloganının üzerinde duruyoruz” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nin açılış töreni gerçekleşti. Açılış törenine Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk,  Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve eşi Behiye Gültak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri,  bazı Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende, toplumda kadının önemine ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yapılacak olan çalışmaları hakkında konuşuldu. Gültak, Akdeniz’de kadınları önemsediklerini ve söylemleri ile de bunu sürekli dile getirdiklerini belirterek, kadınlara her daim pozitif ayrımcılık yapacaklarının altınız çizdi. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Özellikle seçim döneminde kadınlara yönelik anlattığımız projelerin sonucunda onlar bizi tercih ettiler ve bugün biz bu görevdeyiz. Kadın ailenin temel direklerinden bir tanesi. Kadının ve ailenin mutlu olduğu bir ortamda toplumun da mutlu olduğu kesindir. Dolayısıyla özellikle güçlü kadın ve güçlü Akdeniz sloganının üzerinde duruyoruz. Şehrimizde, Toroslar’da, Yenişehir’de ve Mezitli’deki hanımefendilerle Akdeniz’deki hanımefendileri biraz ayırmak zorunda kalıyoruz. Çünkü Akdeniz’in kadınları maalesef daha zor şartlarda ve daha zor imkanlarda yaşıyorlar” dedi.

 

GÜLTAK: “KADINLARLA VE KIZ ÇOCUKLARI İLE İLGİLENİRSENİZ CUMHURİYETİ İLERİ TAŞIMIŞ OLURSUNUZ”

Yapmış olduğu geziler esnasında karşılaştığı bir aile hakkında konuşan, kadınların güçlenmesi için her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Gültak, “Bir gezimle alakalı size bir dipnot vermek istiyorum. Bir eve gittim, Cami Şerif Mahallesi’ndeydi. Annemiz erkek kıyafetleri giyip, geceleri çöp toplayan bir anne. Bir tane kızı var, dul bir annemiz ve çok güçlü bir kadın. Kızı da ondan güçlü. Bizle 2019’da tanışmışlar aile olarak. Silifke kampımıza gitmişler. Bu kızımız Silifke’de kampı görünce, dünyanın farklı yönlerini görünce kendi kendine söz vermiş. Çalışacağım, iyi bir okul okuyacağım kendime, aileme ve ülkeme faydalı olacağım demiş. Kızımız bu sene Amasya tıp Fakültesi’ni kazanmış. Bu sene çok profesyonel bir eğitim seti hazırladık lise son öğrencileri için. O eğitim setinden faydalanmış sadece. Bunları önemsiyoruz çünkü siz ailenin içerisine girerseniz, kadınla, kız çocukları ile ilgilenirseniz Cumhuriyetinizi ileri taşımış olursunuz. Eğer bunları sağlamazsanız onları makus tarihine bırakırsınız” şeklinde konuştu.

 

“MERKEZİN KURULMASINDA ÖNCELİKLERİMİZ AİLE İÇİ ŞİDDETİ DE ÖNLEMEK”

Akdeniz Belediyesi olarak kadını ve aileyi önemsediklerini her fırsatta dile getirdiklerinin ve bu anlamda yenilikçi ve farklı çalışmalar ve projeler yaptıklarının altını çizen Gültak, kadınlara yönelik yaptıkları pozitif ayrımcılığa devam edeceklerini belirtti. Gültak, “Bugün Kadın ve Aile Hizmet Müdürlüğümüz olarak kadın ve çocuk üzerine sürdürdüğümüz farklı ve yenilikçi projeleri ve çalışmaları daha geniş bir kitleye ulaştırmak adına Akdeniz’de Sağlıklı İletişim, Mutlu Aile sloganıyla Kadın Ve Aile Danışma Merkezi’ni hep beraber açacağız. 2021 Eylül ayında faaliyete geçecek olan bu merkezimizde kadınlarımıza, çocuklarımıza ailenin toplumun dönüşümün sağlanması amacıyla sosyal, psikolojik ve kültürel faaliyetleri hayata geçireceğiz” ifadelerine yer verdi. Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nde annelerin de rahatlıkla vakit geçirebileceğini söyleyen Gültak, annelerin ders veya terapi aldığı sırada merkezde çocuklarına özel bir alan olacağını dile getirdi. Başkan Gültak, “Merkezimizde aile danışmanlığı, bireysel psikolojik danışmanlık ve psikoterapi, çocuk ve ergene yönelik psikoterapi ve psikolojik danışmanlık, oyun terapisi, seminerler ve eğitim çalışmaları, sosyokültürel faaliyetlerle ilgili ayrıca aile içi şiddete yönelik önleyici çalışmalara önem vereceğiz. Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nin kurulması ile ilgili önceliklerimiz aile içi şiddeti de önlemek. Biraz sohbet, çokça farkındalık projesi ile gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

“AİLE İÇİ ŞİDDET KONUSUNDA ERKEKLERE EĞİTİM VERİLECEK”

Gültak, özellikle Akdeniz Belediyesi, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile bu projeyi beraber yöneteceklerini de sözlerine ekleyerek, “Cumhurbaşkanlığımızın 4. Ulusal aile içi şiddetle mücadele kapsamında şiddete karşı sıfır tolerans ilkesi ile uzmanlarımız kahvelerde ve şiddetin yoğun hissedildiği mahallelerde öncelikle erkeklere ulaşıp, değişik eğitimler ve seminerler verecekler. Aile içi etkili iletişim noktasında şiddeti önleme noktasında hizmetler 6284 sayılı kanun, aile içi nedenleri ve sonuçları, şiddet mağdurlarının hakları ve şiddetin tekrar edilmesi durumunda 6284 sayılı kanunun cezai yaptırım konularında değişik eğitimler verilecek. Erkekler de neyle karşı karşıya olduklarını bilmeleri gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

 

“MERSİN’DE İLK BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK”

Başkan Gültak, seçildikleri günden bugüne kadar kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireylere yönelik yaptıkları yatırımlardan söz etti. Gültak, “Psikolojik danışmanlık hizmetleri ile bin 599, kadın ve çocuk aile danışmanlığı hizmeti ile 79 aileye, 0-6 yaş gelişme ve tarama takibi ile 682 çocuğumuza, seminer ve eğitimler kapsamında 5 bin 717 kadına ve çocuk ve aileye ulaşıldığını size sunmak isterim. Yine farklı konularla sosyolog incelemesi ile bin 698 vatandaşa, evde temizlik hizmetleri kapsamında bin 833 yaşlı ve engelli vatandaşımıza, evde kişisel bakım hizmetleri ile 767 berber ve 136 kuaför hizmetimiz sunulmuştur. Hoş geldin Bebek projesi ile 3 bin 451 aileye ulaştık. Yine Mersin’de ilki yaptık, onkoloji hastalarımıza hizmet sunuyoruz. Bunun adı da “onkobüs” hizmeti. Şu ana kadar 141 kişiye servis desteği sağlanmıştır. Ayrıca Akdeniz’in parlayan yıldızları konusunda da Akdeniz’in özel yetenekli ve IQ’ su yüksek 30 tane öğrencisine de sahip çıkıyoruz. Bunların kursları, eğitimleri ve üniversite ile entegrelerini sağlıyoruz. İsrafı Önleme Vakfı sayesinde de şu ana kadar binlerce kadınımıza 3,5 milyon doların üzerinde kredi de sağlamış durumdayız. Daha önce böyle bir hizmet de yoktu bu da Mersin’de bir ilktir. Kadınlarımızın meslekleri konusunda onlara sermaye desteği veriyoruz, ayrıca onları ön plana çıkarıyoruz. Yine Mersin’de bir ilk olarak iki tane Kadın Kooperatifimiz var. Bu iki Kadın Kooperatifimizle yaptıkları projeler doğrultusunda 300’er bin lira hibe destekli Sanayi Bakanlığı tarafından onaylandı. Yakında Sanayi Bakanlığı’nın temsilcileri gelecek ve o kooperatiflerimize destekler verilecek. Ayrıca yapmış oldukları ürünlerin satışı doğrultusunda Metropol’ün orada Kadının Emeği Diyarı’nda satış yeri de sağlamış olduk. Hem üretiyorlar hem de pazarlamasını yapıyorlar. Geldiğimiz günden bu yana kadar başta kadınlarımız, gençlerimiz ve beyefendilerimiz üzerine birçok sosyal proje yapıyoruz. Mutlu aile, mutlu toplumdur. Mutlu Akdeniz, mutlu Mersin demektir. Birlikte olduğumuz sürece kuvvetliyiz” diye konuştu.

 

KAYMAKAM PAMUK: “GÜÇLÜ AİLE İSTİYORSAK, GÜÇLÜ KADINI GERÇEKLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’tan sonra konuşan Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, yapılan projenin çok güzel bir iş birliği olduğunun altını çizdi. Pamuk, “Belediyemiz, kamu kurumları iş birliği içerisinde güçlerini birleştirerek çok anlamlı bir sorunu çözmek üzerine güzel bir iş birliği gerçekleştiriyorlar. Bu iş birliği özellikle aile desteği hedeflediği zaman kadını güçlendirmeyi hedeflediği zaman çok daha anlamlı, çok daha kıymetli oluyor. Ailenin güçlenmesi, kadının güçlenmesi aslında toplumun geleceğine yapılan bir yatırımdır. Güçlü toplum istiyorsak, güçlü aileyi; güçlü aile istiyorsak, güçlü kadını gerçekleştirmek zorundayız. Aileye ve kadına yapılan her türlü yatırımın bu ülkenin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu vurgulamak istiyorum. Aile ve kadın denilince bununla beraber aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet de gündeme geliyor. Biz şiddetin her türüne karşıyız. Toplumda şiddeti yok etmek, azaltmak zorundayız. Bu şiddet aile içi ve kadına yönelik olunca hepimizi yaralıyor. Bu iş birliği neticesinde aile içi şiddeti azaltmak adına, önlemek adına güçlerini birleştirip çok güzel bir çalışma ortaya koyuyorlar. Aileyi desteklemek adına Akdeniz Kaymakamlığı olarak aile destek merkezlerimiz, şu anda 5 mahallemizde var. Belediye bünyesinde aile destek merkezi, aile rehberlik merkezinin de kurumsal bir yapıya kavuşmasıyla bu hareket, katkı çok daha büyüyecek” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA