Bozyazılı çiftçiler zirai mücadele konusunda bilgilendirildi




Tarih: 16 Eylül 2021 Perşembe 17:02


Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bozyazı İlçe Müdürlüğü teknik personeli, muz seralarındaki hastalık ve zararlılarla ilgili çiftçilerle bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundular.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; “Bozyazı İlçe Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından; muz seralarında hastalık ve zararlılarla ilgili çiftçilerimizle bilgi alışverişinde bulunuldu. İlçemize bağlı yaylalarda ceviz türleri üzerine bakım, budama ve aşılama ile ilgili çiftçilerimizle teknik bilgiler verildi. Bölge çiftçilerimizin verimsiz bahçelerinde kaliteyi arttırmak ve verimi yükseltmek için budama ve aşılama işlemleri detaylı ve uygulamalı olarak gösterilerek gerekli kontroller yapılmıştır. Denizciler, Lenger, Bahçekoyağı, Tekeli ve Gözce Mahallelerinde bulunan 5 adet Akdeniz meyve sineği tuzağında kontrol ve sayım işlemleri yapılarak bölge çiftçilerimize zirai mücadele konusunda detaylı bilgilendirme yapılmıştır” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA