Akdeniz sıcak ve soğuk asfalt tesisine kavuşuyor




Tarih: 1 Kasım 2021 Pazartesi 16:50


Akdeniz Belediye Meclisi, Kasım ayı ilk oturum toplantısı gerçekleşti. Mecliste asfalt plentleri hakkında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Sıcak asfalt tesisimizin de alt yapısı hazırlandı. Sadece sistemin, oradan sökülüp buraya montesi kaldı. Her iki belediye eş zamanlı çalışıyor. Onlarda bu ay meclis kararı alıyor. Dolayısıyla taşınması, monte edilmesi de bedelsiz yapılıyor. Tamamen hibe ile yapılacak ve belediyemizden 1 lira harcama olmayacak” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Akdeniz Belediye Meclisi, Kasım ayı ilk oturum toplantısını M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Yoklama ile başlayıp Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden Meclis’te, bir önceki birleşim tutanak özeti oylanıp kabul edildi. Meclis’te, Akdeniz Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi ile imzalanan kardeş belediye protokolü kapsamında, 3 adet makine ile ekipmanların Şahinbey Belediyesi’nce şartsız hibe edilmesiyle ilgili teklif görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Asfalt plentlerine ilişkin konuşma yapan Gültak, “Sıcak asfalt tesisimizin de alt yapısı hazırlandı. Sadece sistemin, oradan sökülüp buraya montesi kaldı. Her iki belediye eş zamanlı çalışıyor. Onlarda bu ay meclis kararı alıyor. Dolayısıyla taşınması, monte edilmesi de bedelsiz yapılıyor. Tamamen hibe ile yapılacak ve belediyemizden 1 lira harcama olmayacak. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Bazı meclis üyelerinin kurulacak olan asfalt plentinin yeri ile ilgili endişe duyduklarını söylemesine üzerine vatandaşlarla görüştüğünü belirten Gültak, “Zaten orası Karayolları’na ait bir arazi, tahsis aldık biz. Moloz alanı olarak kullanılıyordu orası. Kirli bir görüntüsü vardı. Biz oraya bu tesisi getirerek köye ve bölgeye değer katıyoruz. Hem de kötü amaçlı yapılan işleri ve oraya moloz dökülmesini engellemiş olacağız. Herhangi bir kırım yapılmayacağı için de toz olmayacak. Ocaklardan gelecek mucur depolanacak. Tabi mucuru sulama sistemi de var. Devamlı sulanacağı için toz kaygısı söz konusu değil. Hem bu tesis hem de soğuk asfalt tesisi ile birlikte çok ciddi bir tesisi Akdeniz ilçemize bedelsiz kazandırmış olacağız” ifadelerine yer verdi.

 

“SİZİN İADE NEDENİNİZİN YASAL OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Mecliste, Akdeniz Belediyesi’nde kurulan Tarımsal Hizmet Müdürlüğü ile ilgili de konuşan Gültak, “Komisyondaki ve meclisteki arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü Akdeniz bulunduğu yer itibari ile sadece tarım olarak değil turizm, sanayi, lojistik liman gibi birçok konuyu ilgilendiriyor. Akdeniz’i sadece tarım diye sınırlandırırsak doğru olmaz. Mersin’in kaderi limanla örtüşüyor, limandan sonra tarım ve turizmle örtüşüyor. Bu konuda bir müdürlük kurmamız doğru bir işlem. Hepimiz doğru bir iş yaptık. Tarımla uğraşan, üreten kardeşlerimize müdürlüğümüz aracılığıyla da farklı işler yapacağımızdan şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.  Sözleşmeli personele uygulanacak disiplin işlemleri ile disiplin cezalarının usul ve esaslarını belirlenmesi amacıyla hazırlanan ‘Akdeniz Belediye Başkanlığı Sözleşmeli Personel Disiplin Yönetmeliği’ ile ilgili teklifin komisyonlarına havalesi yapıldı. Konu ile ilgili oylamadan önce konuşan Gültak “Komisyon üyeleri ile bir görüşme yaptık. Hukuktan ve insan kaynaklarından bir görüş aldık. Sizin iade nedeninizin yasal olmadığını düşünüyorum. Sizler meclis olarak, performansla ilgili yönetmeliği belirleyebilirsiniz. Bundan bir sıkıntı yok. Bir kişiye performans verilecekse hangi maddeler üzerinden verilmesi yetkisi sizde. Kravat mı takacak, sakal tıraşı mı olacak bunların hepsinin puanlamasını belirlemek sizde. Yönetmeliği çıkarma yetkisi sizde. Bu yetkiyi çıkardıktan sonra o yönetmeliğe göre bunu puanlayacak olan idaredir” dedi.

 

“GİZLİ EVRAKLARI MECLİS GÜNDEMİNE GETİREMEYİZ”

Puanlamanın yeniden meclise gelmesinin yasal olmadığını ifade eden Gültak, “Dolayısıyla ben bunu bu şekilde kabul edemem. İdareden geldiği şekilde oylayacağım. Bu yaptığınız yasal değil çünkü biz insanlara puanlama yaparken; müdür bakacak bir değerlendirme yapacak. Niye müdür olmuş? Memuru ile ilgili puanlama yapacak. Bunlar gizli evraklardır. Bu gizli evrakları meclis göremez. Bunu sadece müdürü ve amiri olarak ben görebilirim. Onun dışında bu tür puanlamalar meclise gelecek, mecliste yeniden puanlanacak Türkiye’de böyle bir şey yok. İadeye şu şekilde kabul edebilirim; yönetmelikte eklemek veya çıkarmak istediğiniz bir konu varsa yeniden tartışın bunu komisyona havale edeyim. Ama yok biz bir de yönetmeliğin dışında bir de verilen notları göreceğiz, tutanakları göreceğiz diyorsan bu ne insan haklarına ne Türkiye Cumhuriyeti anayasalarına uygun bir şey ne de kişisel verileri koruma kanununa uygun bir şey. Bunu kabul edemem, yasal değil. Siz şu andaki yönetmelikten memnun değilseniz bunlara ek yapma veya çıkarma yetkiniz var. Bundan dolayı iade ediyorsanız kabul ederim, önümüzdeki ay yeniden tartışıp yönetmeliği belirlersiniz. Ama uygulayıcısı idaredir, meclis değildir. Yani orada kime ne puan verilmiş, kimde ne var bundan meclisin yetkisi yok. Bunlar gizli evraklardır. Bu evrakları meclis gündemine getiremeyiz. Kişiler bize dava açar ve bunla ilgili ciddi yasal sorunlar yaşarız. Önümüzdeki ay bu şartla kabul ediyorum” diye konuştu. Meclis’te, Akdeniz Kent Konseyi ile Akdeniz Belediyesi iş birliğinde, Uray Caddesinde bulunan ve hala İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü üst katında faaliyet gösterdiği eski Muhakemat Binası'nın alt katında, sanat etkinliklerinin yapılması amacıyla ‘Akdeniz Belediyesi Sanat Merkezi’ açılması ile ilgili teklifin komisyonlara havalesi oy birliğiyle yapıldı. Ayrıca 26 Kasım–5 Aralık 2021 arasında 6’ncısı düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Tiyatro Festivaline, Akdeniz Belediyesi’nce 20 bin TL maddi desteğin sağlanması ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA