Gültak, “Seçer, yanlış bilgilerle önümü kesmek istedi”




Tarih: 10 Kasım 2021 Çarşamba 14:38


Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; Büyükşehir Belediye Meclisinin toplantısında önce konuşmasının engellenip toplantıya ara verilmesi, çekim yapmak isteyen gazetecilerin de engellenmesiyle ilgili bir basın açıklaması düzenleyerek, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Seçer, sözlerimi manipüle etmek, yanlış bilgilerle önümü kesmek istedi. Evet, belki o salonda bunu bir ölçüde yaptı. Ama şimdi burada sözümü kesemez. Müteahhitlerin iş takibini yaptığım iftirası ve algısını yaratamaz” dedi.

Haber- Burak Karataş

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde yaşanan gerginlik, konuşmasının engellenmesi ve basının çekim yapmasına müsaade edilmemesi ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın TOKİ tarafından Barış Mahallesi’nde gerçekleşen yıkımla birlikte ortaya çıkan moloz ve hafriyatların toplanması ile ilgili Büyükşehrin ücret talep ettiğini söylemesi üzerine mecliste gerginlik yaşandı. Kamuoyunu bilgilendirmek için söz alan M. Mustafa Gültak’ın sözü kesildi, gazeteciler salondan çıkarıldı. Mecliste sözünün kesilmesi ile birlikte açıklama yapamayan Gültak, konuya açıklık getirmek ve basına müdahale edilmesinden duyduğu rahatsızlık için basın toplantısı düzenledi. Gültak; “Ben Meclis toplantısında; hiçbir hakkı olmamasına rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Barış Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi ile başlayan yıkımla ortaya çıkan inşaat ve hafriyat atıklarının nakliyesi için talep ettiği ücrete ilişkin Mersin kamuoyunu bilgilendirmek istedim. Fakat daha önce de yapıldığı üzere, yine sözümüz kesildi, Meclisi takip eden basın mensuplarına müdahale edildi ve toplantıya uzun bir süre ara verildi. Meclis toplantılarında söz alıp kentimizin, ilçemizin ve insanlarımızı yaşadığı sorunları, sıkıntıları ve taleplerini iletiyoruz” diyerek kendi sorunlarını değil halkın sorunlarını dile getirdiğini ifade etti.

 

“AMAÇ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ ENGELLEMEK”

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmalarını belediye olarak yaptıklarını, yıkımla oluşan atıkların mahalleden çıkarılması için gerekli ihaleyi de kendilerinin yaptığını belirten Gültak, “Bu nakliye karşılığında yüklenici firmaya verilecek ücreti de kamyon başına 0.01 kuruş olarak belirledik. Fakat Büyükşehir Belediyesi, bu işe hiçbir dahili olmamasına rağmen haksız şekilde kamyon başına nakliye ücreti istemektedir. Büyükşehir Belediyesi’nden nakliye için kamyon istemedik. Yıkıntı atıklarını dökmek için yer de talep etmedik. Peki, buna rağmen hiçbir yasa ve yönetmelikte de olmayan bu ücret neden isteniyor. İnşaat yıkıntı atıklarını, Akdeniz Belediyesi tarafından Kürkçü Mahallesi’nde ilk kez kurulacak sıcak ve soğuk asfalt üretim tesislerinin zemin altyapısında kullanmak üzere, yine belediyeye ait alana taşıyoruz. Böylelikle tonlarca inşaat atığını geri dönüştürüyor, çevresel kirlilik yaratmıyoruz. Anlaşılıyor ki burada amaç; büyük ve uzun mücadeleler sonucu Mersin ve Akdeniz’de ilk kez bizim dönemimizde başlamasını sağladığımız ve adeta devrim niteliği taşıyan yerinde kentsel dönüşüm projesini engellemek, halkımızın huzurlu geleceği için başlattığımız hizmet ve çalışmalarımızı sekteye uğratmak” ifadelerini kullandı.

 

“MÜTEAHHİTLERİN İŞ TAKİBİNİ YAPTIĞIM İFTİRASI VE ALGISINI YARATILAMAZ”

Gültak, büyükşehrin talep ettiği ödemeleri yapmaları halinde vatandaşların zarar göreceğini sözlerine ekleyerek, “Talep edilen bu ödemeyi yapmamız halinde yaklaşık 1 milyon lira tutarında yeni bir maliyeti ortaya çıkacak. Tabi nihayetinde bizler de ortaya çıkan bu yeni maliyeti TOKİ’den talep etmek zorunda kalacağız. Sonrasında da TOKİ, ortaya çıkan bu yeni maliyeti Barış Mahallesi sakinlerine yansıtacak. Sonuçta hem kamu zararı oluşacak, hem de Barış Mahallesi kentsel dönüşüm projesine katılan hak sahibi vatandaşlarımızın ödeyeceği farklar artacak” şeklinde konuştu. Akdeniz’e pozitif ayrımcılık istediklerini her fırsatta dile getiren Gültak, “Fakat sanırım birileri bu çağrımızı yanlış anladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Seçer, sözlerimi manipüle etmek, yanlış bilgilerle önümü kesmek istedi. Evet, belki o salonda bunu bir ölçüde yaptı. Ama şimdi burada sözümü kesemez. Müteahhitlerin iş takibini yaptığım iftirası ve algısını yaratamaz. Engellendiğimiz ve iftiraya maruz kaldığımız konuda, resmi belge ve bilgileri, şimdi burada basın mensuplarına teslim ediyorum. Eğer bu tip engelleme ve müdahaleler devam ederse, bir gün sonrasında basın mensuplarımız ile bir araya gelip meramımızı, derdimizi anlatacağım” şeklinde konuştu.  Toplantıda Söz alan basın mensupları, Büyükşehir Meclis toplantısını takip eden gazetecilerin salondan çıkarılması ve hakaretamiz sözlere maruz kalmasına da tepkilerini dile getirdi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA