Ünlü’den iş kadınlarına makyaj tüyoları




Tarih: 16 Kasım 2021 Salı 15:17


Güzellik Uzmanı Mine Ünlü, makyaj hakkında tüyolar vererek, iş hayatındaki kadınların yapacakları makyajlar hakkında da önerilerde bulundu.

Haber- Gizem Konucu

Güzellik Uzmanı Mine Ünlü, iş kadınlarının yoğun tempolarında yapacakları makyajın özellikleri hakkında bilgilendirmede bulundu. İş kadını makyajı hakkında püf noktalara değinen Ünlü, özellikle Mersin gibi sıcak bölgelerde makyajın kalıcı ve dayanıklı olması için yapılabilecek uygulamalardan bahsetti. Kadınların vazgeçilmezi olan makyajın kararında yapılması halinde kadında çekicilik oluşturduğunu söyleyen Ünlü, araştırmaların doğru makyajın kadınların alacakları maaşta bile etkili olabileceğini ifade etti. Ünlü, “Kentucky’deki Bellarmine Üniversitesi’nden Psikoloji Profesörü Don Osborn, biraz çaba harcanmış ama abartılmamış bir görünüm ya­ratman gerektiğini söylüyor, ‘İş yerinde ağır makyaj yapmak, havalı görünmeye başarıdan daha fazla önem verdiğin izlenimi yaratabilir.’Cilt tonunu dengelemek için hafif bir fondöten kullanın. Cildiniz her zaman temiz ve ışıltlı görünsün. Bakımlı bir görünümün en önemli adımı, güzel bir cilde sahip olmaktır. yüz rengini boyun rengine değil, dekolte rengine uydurmanı tavsiye ediyor. Dekolte rengi, boyun ren­ginden daima daha açıktır. Yüz rengi farklı, dekoltesi tonu farklı kişi daima basit görünür. Kullandığın allık doğal pembe tonlarında olmalı” dedi.

 

“FAR RENKLERİ TEN RENGİNE YAKIN OLMALI”

Gözlerin her zaman en etkileyici unsur olduğunu, bakışların da kişiye anlam kattığını ifade eden Ünlü, “Gözaltlarına uyguladığın ürün kan dolaşımını hızlandıracak, böylece orada biriken sıvılar dağılacak. Göz makyajınız için ince bir eyeliner tercih edebilirsiniz. Çünkü abartılı veya dumanlı göz makyajı geceleri çok çekici görünür ama iş yerinde itici gelebilir. Hafif parlak ya da mat renkli farlar tercih ederek, hem sofistike hem de alımlı bir görünüm elde edebilirsin. Tercih ettiğin far renkleri ten rengine yakın olmalı. Kirpik hizasından başlayıp göz kapaklarının alt kısımlarına uygula, kaşlara doğru taşırmamaya dikkat et. Ardından üst kirpiklerinin üzeri­ne, içten dışa doğru siyah bir kalem çekerek gözlerinin güzelliğini öne çıkarabilirsin. Alt kirpiklerini belirginleştirmek için boz kahverengi bir far kullan” şeklinde konuştu.

 

“GÜNEŞ KREMİNİ NEMLENDİRİCİ OLARAK DA KULLANABİLİRSİNİZ”

Sıcak havada yapılan makyajın zorluğundan da bahseden Ünlü, “Makyaj yüzünüzde en fazla 10 dakika kalabildiği için çok kötü sonuçlara neden olabiliyor. Akan göz kalemi, telefona bulaşan fondöten, göz kapağına yapışmış rimel, erimiş ruj. Sokağın ortasında bu bakımsız halinizle görünmektense makyajsız olmayı yeğliyorsunuz. Yaz aylarında daha kalıcı makyaj yapmak aslında sanıldığı kadar zor değil. Öyleyse bu konuyu detaylıca işleyelim. Biliyorsunuz ki cildinizi UVA ve UVA ışınlarından korumalısınız. Bu şart hem yaz hem de kış işin geçerlidir. Makyajdan önce cilde nemlen­dirici sürmelisiniz. Yaz aylarında ise ekstra nemlendiriciye ihtiyacınız yok. Güneş kremini nemlendirici olarak da kullanarak bir taşta iki kuş vurabilirsiniz. Güneş kreminizin yağsız olmasına dikkat edin. Aksi takdirde fondöteniniz çok daha kolay kusma yapacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“MAKYAJ SABİTLEYİCİSİNİ EVDE YAPABİLİRSİNİZ”

Ünlü, yaz aylarında özellikle Mersin gibi sıcak bölgelerde yapılan makyajlarda olmazsa olmazsın makyaj sabitleyici olduğuna dikkat çekerek, “Evinizde kendi makyaj sabitleyicinizi yapabileceğiniz gibi hazır olarak da satın alabilirsiniz. Makyaja başlamadan önce ve makyaj bittikten sonra yüzünüze birkaç kere püskürtün. Yaz aylarında evde yapılandan ziyade hazır olarak alacağınız spreyle­rin daha sağlıklı sonuç verdiği söylemeliyiz. Çünkü ev yapımı makyaj sabitleyici spreyde kullanılan gliserin yapış yapış bir his vermektedir. Suya dayanıklı olması sadece denizde havuzda kullanmanız gerektiği anlamına gelmez. Bize kalırsa denize ya da havuza giderken doğal olun, makyaj yapmayın. Fakat yapıyorsanız da bu ürünleri yaz boyun­ca günlük makyajınız için de kullanın. Suya dayanıklı rimel, kaş ürünü ve ruj en önemli parçalar” dedi. Ünlü, makyajın üzerinden geçilen pudranın makyajdaki kalıcılığı artırdığını da ifade ederek, “Göz kapağınıza far sürmeden önce, cildinize fondöten ve kapatıcı sürdükten sonra pudra ile geçebilirsiniz. Her ne kadar parlak cilt çoğu kadının hoşuna gitse de yaz aylarında kalıcılığı uzun sürdürmek için mat ürünler tercih etmelisiniz. Pudrayı da zaten bu yüzden tavsiye ediyoruz. Mat fondöten ve farlar parlak ürünlere göre her zaman daha kalıcıdır” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA