Gültak; “Akdeniz’deki kötü anıları siliyoruz, Akdeniz değişiyor, gelişiyor”




Tarih: 18 Kasım 2021 Perşembe 15:23


Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, katıldığı bir televizyon programında projelerinden söz ederek, “Halkın, insanların içinde olarak, Akdeniz’deki kötü anıları silerek, hep beraber hareket ediyoruz. Akdeniz değişiyor, gelişiyor. Huzur kapladı Akdeniz’i, gittikçe daha da layık olduğu yerlere gelecek” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak, kentsel dönüşümden, sportif yatırımlara kadar ilçede gerçekleşen ve gerçekleşmesi planlanan hizmet ve projelerini anlattı. Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Gültak, yıllardır Akdeniz’de kentsel dönüşümün konuşulduğunu, kimsenin cesaret edemediğini ama kendilerinin risk alarak bu işe girdiklerini belirtti. Gültak, “Kentsel dönüşüm denildiği zaman akla birçok konu gelebilir ama yerinde dönüşüm diyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte radikal ve devrimsel nitelikte yenilikler yaptık Akdeniz’de seçildikten sonra. Bölgemiz liman bölgesi, serbest bölge ve ekonominin döndüğü bir bölge ama yapılar açısından maalesef çok eski yapılardan oluşuyor ve hızlı bir şekilde dönüşmesi gerekiyordu” dedi.

 

“BİZ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE RİSKİ GÖZE ALDIK”

Akdeniz ve Mersin’de 20 yıla yakın bir zamandır kentsel dönüşümün yalnız kağıt üzerinde konuşulduğunu, kimsenin kentsel dönüşüme cesaret edemediğini ifade eden Gültak, “Riskli olarak görüyorlardı ve vatandaşla masaya oturmaktan kaçıyorlardı. Biz bu riski göze aldık çünkü riski göze alanlar kazanıyor bu hayatta. Vatandaşımızla uzun konuşmalar sonucunda onları ikna ettik ve Çay Mahallesi başta olmak üzere şu anki proje bitti orada. Yaklaşık 20 bloktan oluşan, 3+1, 2+1 evlerimizden oluşan 415 konutu Çay Mahallesinde bitirdik yakında teslim edeceğiz. Bir de Barış Mahallemiz var, 100 yıllık bir mahalle. Şehrin tam ortası, kalbi ama maalesef ne sokağı ne caddesi vardı. Evler tamamen hayatını bitirmişti. Malatya’da deprem yokken bir evimiz yıkıldı. Mersin’de bölgemizde birçok ev bu pozisyonda. Orada da inanılmaz bir rekora imza attık. Yüzde 87 ile anlaşma sağladık. Bu da güvenin olduğunu ortaya çıkardı. Orada da çok güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. 40 dönüm üzerinde bir alan. Binaları tamamen yıktık, ocak ayından itibaren ise TOKİ ile birlikte temelleri atacağız. Yeni daireler, iş alanları, park alanları, yeşil alanlar, bunların hepsini yeniden dizayn etmiş oluyoruz. Aslında kentsel dönüşüm denildiğinde bir apartmanı veya bir sokağı düzenlemekten çok biz ada ve mahalle bazlı çalıştığımız için yaptığımız iş biraz daha büyük ve farklı bir yöne gidiyor. Yeni bir mahalle, yeni bir kültürel ve sosyal olay yaratıyorsunuz. Mersin’in ve Akdeniz’in kentsel ve yerinde dönüşüme acil ihtiyacı var. Bugüne kadar konuşuldu ama çok şükür yapmak ve uygulamak bize nasip oldu” ifadelerini kullandı.

 

“AKDENİZ SPOR KONUSUNDA CİDDİ GELİŞİM SAĞLIYOR”

Akdeniz’e yapılan spor yatırımlardan söz eden Gültak, Akdeniz Olimpiyatlarında Akdeniz’e hiçbir yatırım yapılmamasından kaynaklı, ilçenin spor noktasında fakirlikle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Mersin’de yapılan Akdeniz Olimpiyatları’nda birçok ilçeye spor yatırımları yapıldığını ifade eden Gültak, “Dönemin belediye başkanı maalesef yerim yok diyerek Akdeniz Olimpiyatları’nda yapılan tesislerin çoğunu kabul etmemiş. Dolayısıyla Akdeniz ilçesi spor noktasında fakirlikle karşı karşıya kalmış. Gelir gelmez bununla ilgili projelerimiz de hazırdı ve Spor Bakanlığımız ile yaptığımız konuşmaların sonunda yaklaşık 50 milyon liranın üzerinde biz spor tesislerini Akdeniz’e kazandırdık. Akdeniz’de ilk kez yarı olimpik havuzu oluyor. İlimizin en büyük merkez ilçelerinden biri olmasına rağmen havuzu bile yoktu. Havuzu, gençlik merkezleri oluyor şu anda. FİFA standartlarında sahalarımız oluyor, amatör ligleri oynatacak 3 tane sahayı yeniden yapmış olduk. Çünkü bölgemiz daha önce uyuşturucu ve terörle anılıyordu. Gençleri ve kadınları uyuşturucu ve terörden uzak tutmanın en önemli etkenlerinden biri spordur. Bölgemizde daha doğrusu Mersin’de amatör kulüplere ilk kez nakdi yardım yapan ilk belediyeyiz. Amatör kulüpleri destekliyoruz, bir yandan kendi bünyemizdeki futbol, engelli basketbol takımlarımız var bunlarla da insanlara sosyal, kültürel faaliyetlerin yanı sıra insanları sporla kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. Akdeniz bu konuda ciddi gelişim sağlıyor” şeklinde konuştu.

 

“HEM ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ HEM KADINLARIMIZ AKDENİZ’DE HAYAT BULDULAR”

Göreve geldiklerinde ilk yaptıkları işlerden bir tanesinin de kadın ve engelli kooperatifleri kurmak olduğuna değinen Gültak, “Türkiye’deki ender işlerden bir tanesi, biz gelir gelmez 2 kadın kooperatifi kurdurduk. Bu arkadaşlarımızla birlikte bir de engelli kooperatifi kurdurduk. Türkiye’de engelsiz e-ticaret yapan ender belediyelerden bir tanesiyiz. Engellilerimiz burada üretim yapıp, satıyorlar. Biz onları destekliyoruz. Sadece kooperatifi kurdurmakla kalmadık aynı zamanda kadınlarımızın Sanayi Bakanlığımızdan hibe projeler almalarını sağladık. Bununla birlikte belediye imkanları dahilinde Mersin’in merkezindeki bazı alanları hem engelli hem de kadın kooperatiflerimizin kullanımına açtık. Günlük 10 bin kişinin geçtiği caddede satış yapıyorlar. Evlerinde veya iş yerlerinde ürettiklerini burada direkt hayata sunuyorlar. Hem engelli kardeşlerimiz hem de kadınlarımız Akdeniz’de hayat buldular” dedi.

 

“VATANDAŞ DEĞİŞTİRDİ ŞİMDİ VATANDAŞIMIZLA BİRLİKTE AKDENİZ’İ DEĞİŞTİRİYORUZ”

Gültak, seçim sürecinde sloganlarının “Akdeniz’de bir insanlık dramı yaşanıyordu ve bunu sonlandırmaya geldik” olduğunu dile getirerek, “Şu anda Akdeniz barış, sevgi, kardeşlikle dolu dolu olan bir ilçe. Tüm Türkiye’yi turizm yerlerimizi gezmeye davet ediyorum. Akdeniz artık sükunetin olduğu, ekonominin yürüdüğü ilçe haline geldi. Adayken bir diğer sloganımız da şuydu; ‘Değiştirin, hep beraber değiştirelim’ demiştik. Vatandaş değiştirdi şimdi vatandaşımızla birlikte Akdeniz’i değiştiriyoruz. 3 tane yürüyen TOKİ projelerimizi bitireceğiz.  Çamlıbel Akdeniz ve Mersin’in en önemli yerlerinden birisi. Yeni bir su sporlarının yapılacağı bir merkez haline getireceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Halkın, insanların içinde olarak Akdeniz’deki kötü anıları silerek, hep beraber hareket ediyoruz. Akdeniz değişiyor, gelişiyor. Huzur kapladı Akdeniz’i gittikçe daha da layık olduğu yerlere gelecek” ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA