120 milyon liralık umut yolculuğu başladı




Tarih: 6 Aralık 2021 Pazartesi 16:39


Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde, büyük ikramiyeyi 120 milyon lira olarak belirlemesinin ardından, Mersin’de vatandaşlar biletlere büyük ilgi gösteriyor. Talih Kuşu satan 30 yıllık milli piyango bileti satıcısı Mehmet Doğan, umutla bilet almaya gelen vatandaşların coşkusuna ve hayallerine de tanık oluyor. Doğan, kendisine bilet almak için gelen vatandaşların büyük ikramiyenin kendilerine çıkması halinde, yatırım yapacaklarını, ihtiyacı olanlara dağıtacaklarını, tatil yapacaklarını ve hatta kimisinin de çıkması dahilinde kendisini de ödüllendireceklerini belirttiklerini söyledi.

Haber- Sevcan Akgül

Milli piyango idaresi, çeyrek biletin fiyatının 30 lira, yarım biletin 60 ve tam biletin ise 120 liradan satılacağı milli piyangonun 31 Aralık 2021 gecesi çekilecek olan büyük ikramiyesini 120 milyon lira olarak belirledi. Milyonlarca insanın umut bağlamış olduğu milli piyango biletleri yılbaşı özel çekilişi için bastırılan biletlerin tamamının satılması halinde toplam 670 milyon 760 bin liralık ikramiye dağıtılacak. 30 yıldır Mersin’de umut satan ve daha önce de büyük ikramiyenin isabet etmiş olduğu milli piyango biletlerini satan Mehmet Doğan, gelen müşterilerin büyük umutlarla ve kafalarında büyük hayallerle geldiğini belirtip, 2022 yılının tüm dünyaya barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. Doğan, “Bol bereketli ve koronanın bitmiş olduğu bir 2022 yılı diliyorum. Bizim işimiz milli piyango bileti satmak. Milli piyangonun yılda bir defa özel çekilişi var. Bu seneki büyük ikramiyesi 120 milyon lira. Her zamanki gibi yine heyecanla o günü bekliyoruz. Heyecanla yılbaşı biletlerimizi alıp, bir nevi hayal da kurarak, 120 milyon liranın çıkması dahilinde nereye, niçin harcanacağı hayallerini kurarak mutlu bir şekilde bilet sonuçlarını bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

BİLET FİYATLARI
Daha önce büyük ikramiyenin isabet ettiği milli piyango biletlerini sattığını kaydeden Doğan, “Bilet fiyatları; çeyrek 30 lira, yarım 60 lira, tam 120 lira. Ben buradan seslenmek isterim ki vatandaşlara; yılda bir kere olan bu heyecanı tadın ve bir bilet alıp, heyecana ortak olun ve umutlarınızı yeşertin. Yılda bir kere olan bu çekilişten herkesin en az bir tane milli piyango bileti almalarını isterim. Umutla yeni yıla girelim. 30 yıldır ben milli piyango biletleri satmaktayım ve işletmekte olduğum bu satış noktasında büyük ikramiye verdiğim de oldu” şeklinde konuştu.

 

“BÜYÜK İKRAMİYENİN İSABET ETMİŞ OLDUĞU BİLETİ BEN SATMAK İSTERİM”

Bilet almaya gelen vatandaşların hayal etiklerini ve kendilerine çıkmaları halinde yapmak istediklerini kendisine anlattıklarını söyleyen Doğan, herkesi bilet almaya davet ederek, “Buraya bilet almaya gelip de hayallerini bana açıklayan müşterim çok oluyor. Bana gelip de biletinin tutması dahilinde bana da belli bir miktarda vereceklerini söyleyip de umutlarını katlayanlar oluyor. İnşallah hayal ettikleri paraya kendileri de ulaşır da bize vermeseler de olur ama tabi ben müşterime çıkmasını isterim büyük ikramiyenin. Ben şahsen büyük ikramiyenin Mersin’de satılmasını isterim. Ay başından beri Mersin’de umut biletlerini satmaya başladık. En azından bu heyecanı hep birlikte yaşamak isteriz” ifadelerine yer verdi.

 

MİLLİ PİYANGO OYNAMANIN KURALLARI

Milli Piyango bilet tipleri üçe ayrılıyor; Tam Bilet, Yarım Bilet ve Çeyrek Bilet. Oynanan ve kazanılan bilet yarım bilet ise ikramiyenin yarısı; çeyrek bilet ise ikramiyenin çeyreği kazanılıyor. Kazanan kategoriler çekilişlerde değişkenlik gösteriyor ve Milli Piyangoda iki tane özel kategori bulunuyor. Amorti, son kazanan kategori. Birincisi 0-4 arasından ikincisi 5-9 arasından olmak üzere iki basamak çekiliyor. Son basamağı bu iki sayıdan biri olan biletler amorti ikramiyesi kazanıyor. Teselli kategorisi, en büyük ikramiyeyi kazanan bilet numarasının her basamağındaki numaraya göre bir farklılık gösteren ikramiye.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA