Vali Su: “Türkiye bilim ve teknoloji konusunda çok ilerledi”




Tarih: 9 Aralık 2021 Perşembe 16:19


Haber- Behzat Özgür Beyazlar

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği kapsamında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücülüğünü yaptığı "Mersin Havacılık, Uzay ve Otomasyon Bilim Şenliği" başladı. Birbirinden farklı atölyelerin, söyleşilerin olduğu şenlik 11 Aralık’a kadar açık olacak. Toroslar Belediyesi Ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan bilim şenliğine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz katıldı. Açılış konuşmasını ilk olarak Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz gerçekleştirdi. Bilim yolunda ilerlemenin bir ülkenin gelişiminde en önemli nokta olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Milletimiz ne zaman akıl ve bilim yolunda ilerlemişse, güçlenmiştir. Tarihimiz bunun örnekleri ile dolu. Anadolu’da kültür kodlarımızda akıl ve bilim üzerine konuşuluyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim fikirlerimle bilim çelişirse, bilimi tercih edin’ demiştir. Bizler de bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

 

YILMAZ: “GENÇLERİMİZİ DOĞRU YÖNLENDİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Bilimi üreten toplumların güçlü olduğunu, aksi takdirde bağımlı hale gelindiğine dikkat çeken Yılmaz, “Bir yıl önce Karabağ Savaşı’nda bunun önemli bir göstergesidir. Karabağ Zaferi’nin en önemli göstergesi gençlerin kendi ürettikleri silahlarla kazanmasıdır. Bir hedef doğrultusunda birleşmişler ve bu hedef doğrultusunda üretmişler. Toplumumuz, devletimiz için bu bir başlangıçtır. Bu güzel başlangıçla birlikte üretmeye devam edeceğiz. Gençlerimiz, çocuklarımız zekaları ile pırıl pırıllar. Onlara doğru eğitim vermek, doğru yönlendirmek hep beraber bizlerin görevidir. Bu açıdan bu şenliği önemli buluyorum. Şenliğin gerçekleşmesinde başta Sayın Valimizi, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

 

VALİ SU: “ÇAĞIMIZ TEKNOLOJİ ÇAĞI”

Atsız Afşın Yılmaz’ın ardından konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, bilimin önemine dikkat çekti. Teknoloji ve bilimin çok hızlı ilerlediğini vurgulayan Vali Su, Türkiye’nin bilim ve teknoloji konusunda emin adımlarla yükseldiğini ifade etti. Vali Su, “TÜBİTAK projeleri kurulması kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı, Toroslar Belediyesi’nin paydaş olarak katkı sunduğu, çok önemli bir etkinliğin; otomasyon, uzay ve bilim şenliğini beraber açmanın ben de gururunu yaşıyorum. Gerçekten önemli bir bilim şenliğine burada imza atıyoruz. Dünyamızda bilim teknoloji konusunda baş döndürücü hızda gelişmeler yaşanıyor. 25 sene önce dronelardan bahsetmiyorduk. Eskiden uçakla yerden yavaş yavaş kalkma durumu söz konusuyken şu anda doğrudan kalkma var dronelar sayesinde. Neticede çağımız teknoloji çağı” diye konuştu.

 

“ARTIK KENDİ SİHA’LARIMIZI, İHA’LARIMIZI ÜRETİYORUZ”

Dünyada teknoloji, bilimsel üstünlük ve bilgiye sahip olan devletin güçlü devlet olduğunun altını çizen, en büyük gücün bilgi olduğuna dikkat çeken Vali Su, “Şu anda ülkemizin geldiği noktada, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekten ülkemizde her alanda meydana gelen çok önemli gelişmeler, kalkınmalar var. Uzay, teknoloji, havacılık konusunda da gelişmeler var. Hızla çok önemli gelişmeleri hep birlikte yaşıyoruz. Düne kadar SİHA, İHA konusunda dışarıya muhtaçtık. Şu anda kendi İHA’mızı, SİHA’mızı yapıyoruz. Dünyadan çok büyük rağbet var çünkü bunu yapan çok az ülke var. Uzaktan kumada konusunda deniz, hava ve kara araçları konusunda çok ciddi çalışmalarımız var. Elde ettiğimiz ürünler var. Ülke olarak bu anlamda çok ciddi projeler üretiyoruz, geliştiriyoruz, bunu tüm dünyaya da ihraç ediyoruz. Bu çerçevede bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz havacılık, uzay ve otomasyon bilim şenliği bu anlamda çok önemli. Başta öğrencilerimiz olmak üzere 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı bu konuda farkındalık oluşturmak bakımından bilim şenliğine davet ediyorum. Geleceğin teknoloji mimarlarını bilim şenliği vasıtası ile ülkemize kazandırmış olacağız. İş insanlarından bu konularla ilgilenenler için yeni kapılar açmış olacağız. Bilim şenliğinde bilim insanlarımız öğrencilerimizle buluşacak. Soru cevaplar, sohbetler yapılacak” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Vali Su, şenlikteki stantları gezerek, katılımcılardan bilgi aldı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA