100 YENİ ÇEVRE DOSTU OTOBÜS GELİYOR




Tarih: 16 Aralık 2021 Perşembe 14:48


Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında 70 adet 12 metre solo otobüs ve 30 adet 18 metre körüklü CNG’li otobüs alımı için hibe ve kredi sözleşmeleri imzalandı.

Büyükşehir’in toplu taşıma filosu yenileniyor

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından sağlanan toplam 22 milyon Euro desteğin 15 milyon Euro’su kredi, 7 milyon Euro’su da hibe olarak verildi. 15 milyon Euro’luk kredi, 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 8 yıl ödemeli toplam 10 yıl vadede ödenecek. EBRD tarafından sağlanan finansman ile eskiyen toplu taşıma filosu yenilenecek. Temiz enerji ile çalışan CNG’li toplam 100 yeni otobüs ile Mersinliler, çevre dostu, modern ve konforlu toplu taşıma hizmetinin keyfini çıkaracak. CNG ile çalışan modern otobüsler yakıt verimliliği, düşük bakım maliyeti, daha az araç arızası ve düşük karbon ayak izinin sağlanmasına yardımcı olacak. Hali hazırda kullanımda olan dizel otobüsler ile kıyaslandığında yeni filo yıllık ortalama 20 bin 468 ton karbondioksitin salınımının önüne geçecek.

 

“TOPLU TAŞIMAYA TİCARİ GÖZLE BAKMIYORUZ”

EBRD’nin çok isabetli bir şehir seçtiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Toplu taşımaya ticari bir faaliyet olarak bakmıyoruz; insanlara seyahat hakkından kaynaklanan bu hakkı kullandırmak için onlara sağladığımız konforlu bir hizmet olarak görüyoruz. Mersin’de mülteciler ve yerli nüfus dâhil yaklaşık 2,3 milyon insana hizmet ediyoruz. An itibariyle de 332 toplu taşıma aracıyla bu hizmeti sürdürüyoruz. Ama ilave filomuza yeni araçları da katmamız gerektiğinin farkındayız ve yıllık yolcu taşıma kapasitemiz 33 milyon” dedi. Taşımacılık vizyonlarının başta ucuz, konforlu, süratli ve güvenilir bir toplu taşıma sistemi oluşturmak olduğundan söz eden Başkan Seçer, “Yeni otobüslerimiz geldiği zaman toplu taşıma alanımıza çok önemli bir rahatlık sağlayacağını söyleyebilirim. Böylece ulaşım filomuza 70 adet 12 metrelik ve 30 adet 18 metrelik körüklü otobüs olmak üzere toplamda 100 otobüs daha kazandırmış olacağız” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA