Mahalle Mutfakları binlerce vatandaşın sofrasına ulaşıyor




Tarih: 16 Aralık 2021 Perşembe 14:49


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen önemli projelerden birisi olan Mahalle Mutfakları’ndan 20 ayda 200 bin paketin üzerinde yemek vatandaşların sofrasına ulaştı.

2020’nin Mart ayında hizmete giren Mahalle Mutfaklarında, dezavantajlı mahallelerdeki 24 noktada vatandaşlara 3 çeşit yemek 3 TL’den sunuluyor. Mahalle Mutfakları, vatandaşların her geçen gün artan mutfak maliyeti nedeniyle yaşadığı sıkıntılara da çare oluyor.  Şu ana kadar 200 binin üzerinde yemeği vatandaşların sofrasına ulaştıran bu mutfakların adreslerine vatandaşlar www.mersin.bel.tr adresinden ulaşabiliyor. Dezavantajlı vatandaşların yoğun olduğu 24 mahallede kurulan Mahalle Mutfakları, Mersin ve Tarsus Üniversiteleri önünde de hizmete başladı.

 

MUTFAK MASRAFLARI DÜŞTÜ

Hayat pahalılığının ve gıda enflasyonunun çok yüksek olduğu bugünlerde, Mahalle Mutfakları’nın aile bütçelerine çok önemli katkı sunduğunu ifade eden vatandaşlar, dışarıda 25-30 lira değerinde olan yemekleri 3 lira gibi bir ücret karşılığında satın alabiliyor.

 

64 NOKTADA “1 EKMEK 1 ÇORBA”

Diğer taraftan 2019 yılında başlatılan “1 Ekmek 1 Çorba” hizmetiyle kış aylarında kentin farklı noktalarında öğrenciye, memura, işçiye, emekliye ve dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşlara ücretsiz çorba ve ekmek ikram eden Büyükşehir Belediyesi, havaların soğumaya başladığı 1 Kasım 2021’de bu uygulamayı yeniden başlattı. 2020 yılında 200 binden fazla kişiye ulaşan “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti, Tarsus ve Mersin Üniversiteleri’nin önü de dahil olmak üzere 64 noktada hizmet veriyor.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA