KADIN ELİ DEĞEN HER ŞEY DAHA GÜZEL




Tarih: 16 Aralık 2021 Perşembe 14:51


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde son 2,5 yıllık süreçte, kadınların sosyal ve ekonomik alanda özgürleşmesine önemli katkılar sunan Büyükşehir Belediyesi, hayatın tüm alanlarınBağlantıda emekleriyle var olma mücadelesi veren kadınlara yönelik her türlü desteği ve katkıyı vermeye devam ediyor.

2,5 yıl önce yüzde 18 olan belediyedeki kadın personel oranını yüzde 21’lere çıkaran ve bunu daha yüksek düzeylere yükseltmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kadın personel sayısının artması için pozitif ayrımcılık yapmaya devam ediyor. Göreve gelmelerinin 6. ayında bir ilki gerçekleştirerek Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ni kurduklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu dairemizin başkanı bir kadın. Personelin büyük çoğunluğu da kadınlardan oluşmakta. Danışma Merkezi ile psikolojik ve hukuki destek de veren bu dairemiz; kadınların istihdam sorunundan kreş sorununa, eğitime erişim sorunundan şiddete maruz kalma riskine kadar her alanda yanlarında yer almaktadır” dedi.

 

“ÜRETİCİ KADINLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesinden üretici kadınları, farklı zamanlarda farklı noktalarda ‘Üretici Kadınlar Buluşma Etkinlikleri’ ile biraraya getiriyor. Her ilçeden kadın üreticilerin ürünlerinin ekonomik değere dönüştüğü bu tip alanları çoğaltacaklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Üretici kadınlarımız; bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveyi, el emeği göz nuru ile işlediği el ürünlerini bu pazarlarda değerlendiriyor. Mersin’e değer katan bütün kadınlarımızın her daim yanındayız. Bu bağlamda, üretici kadınlarımıza yönelik faaliyette bulunan ve bir gönüllü ordusunun emekleriyle şekil bulan Mersinden Kadın Kooperatifi’ne ve diğer kooperatiflere de her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA