Şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz ehliyet hizmeti




Tarih: 11 Ocak 2022 Salı 16:54


Mersin Irmak Sürücü Kursu, şehit ve gazi ailelerine ücretsiz ehliyet hizmeti sunuyor. Birinci derecede şehit ve gazi yakını olan kişilerden kurs ücretini almadıklarını belirten Mersin Irmak Sürücü Kursu Satış Müdürü Neşet Tarkan Karaçağ, kendisinin de şehit torunu olduğunu ve şehit ve gazi ailelerine büyük hizmetler sunduklarını söyledi.

Haber: Behzat Özgür Beyazlar

Mersin’de Irmak Sürücü Kursu, hiçbir sürücü kursunun sunmadığı hizmeti sunarak şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz ehliyet hizmeti sunuyor. Yılda yaklaşık olarak 60-70 şehit ve gazi yakınına ücret almadan ehliyet çıkardıklarını söyleyen Mersin Irmak Sürücü Kursu Satış Müdürü Neşet Tarkan Karaçağ, “Devlet, sürücü kurslarının yasasında da belirtmiş zaten; kontenjanları dahilinde olacak kadar, şehit ve gazi ailelerine hizmet sunulmalıdır diye ama Mersin’de hiçbir sürücü kursu bunu yapmamaktadır, uygulamamaktadır. Daha önce de dediğim gibi her ay 3’de olsa, 5’de olsa kontenjanımıza dahil ederek bu hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Yılda yaklaşık olarak 60-70 şehit ve gazi yakınına biz ücretsiz hizmet sunmaktayız. Şehit ve gazi ailelerine hizmet etmekten büyük memnuniyet duymayız ve buradan da hepsine sevgilerimizi saygılarımızı iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU KURUM AÇIK KALDIĞI SÜRECE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE BU HİZMETİ SUNACAĞIZ”
2019 yılının ağustos ayından beri faaliyet gösteren Mersin Irmak Sürücü Kursu’nda kuruluşundan bu yana şehit ve gazi ailelerine ücretsiz ehliyet çıkartmakta olduklarını belirten şehit torunu Mersin Irmak Sürücü Kursu Satış Müdürü Neşet Tarkan Karaçağ, “Şehit ve gazi ailelerimizden kurs ücreti almıyoruz. Daha sonra sadece devlete yatırması gereken yazılı harçlarını, direksiyon harcını ve ehliyet kart harcını yatırıyor. Onun haricinde biz almakta olduğumuz kurs ücretini almamaktayız. Şehit ve gazi ailelerimiz bizler için çok önemli, kıymetli ve onlarda tüm şehitlerin bizlere emaneti olduğu için böyle bir uygulama yapmaktayız. Ben kendim de şehit torunuyum. Benim dedem Şehit Başkomiser Muhittin Kılıç. 1989’da Tarsus Fevzi Çakmak Amirliği’ni yaparken Tarsus’ta bir trafik kazası sonucunda şehit düştü ve bundan sonra ailemizin öğretmiş olduğu vatan sevgisinden dolayı bizler de şehit ve gazi ailelerimize bir katkımız olsun diye bu işi yürütme kararı aldık ve biz var oldukça, bu kurum açık kaldığı sürece bu şekilde şehit ve gazi ailelerimize ücretsiz bir şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

“BİRİNCİ DERECE ŞEHİT VE GAZİ YAKINI OLMASI YETERLİ OLACAKTIR”

Şehit ve gazi ailelerine bu hizmeti sunmaktan büyük bir gurur ve memnuniyet duyduklarını ve bu hizmetten yararlanmak için şehit veya gazi ailesi kimlik kartını göstermeleri yeterli olacak diyen Karaçağ, “Şehit ve gazi aileleri de normal diğer vatandaşlar gibi evraklarını bize iletiyorlar ama sadece birinci derece şehit ve gazi yakını olan kişiler şehit veya gazi ailesi kimlik kartının fotokopilerini alıp da dosyalarına ekliyoruz. Kayıt yapmak için istenilen belgelerden önce ehliyet almak için 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. 18 yaşını doldurduktan sonra tüm evraklarını hazırlayıp bize başvurusunu yapıyor ve bir buçuk iki ay içersinde ehliyetini almış oluyor. İlk bir hafta teorik derslerini veriyoruz ve yazılı sınava alınıyor kursiyer. Yazılı sınavdan başarılı olması durumunda 20-25 gün sonrasında da direksiyon sınavına giriyor. Direksiyon sınavından önce de 10 gün boyunca direksiyon eğitimi veriyoruz. Direksiyon eğitimini tamamladıktan sonra direksiyon, uygulamalı sınava giriyor ve direksiyon sınavından başarılı bir şekilde geçmesi durumunda da ehliyetini almış oluyor” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA