Mersin’de Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait 5 bin 547 adet sikke ele geçirildi




Tarih: 11 Şubat 2022 Cuma 13:15


Mersin’de 2 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 5 bin 547 adet sikke ile 1 deri el yazması kitap ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, ekipler tarihi eser kaçakçılığı yapan 3 şahsı belirledi. Bunun üzerine belirlenen şüphelileri takibe alan ekipler, elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan şahıslara eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Akdeniz ve Tarsus ilçelerindeki adreslere düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 5 bin 547 adet sikke ile 1 deri el yazması kitap ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, gözaltına alınan şahıslar işlemleri için jandarma komutanlığına götürüldü. (İHA)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA