Başarır, tezgahtar yaşlı kadınının sorunlarını anlattı




Tarih: 5 Mayıs 2022 Perşembe 15:50


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı bir TV programında; önceki günlerde esnaf tezgahtar bir kadınla olan yürek acısı diyaloglarını anlattı. Esnaf ziyaretinde kadının konuşmalarının kendisini ciddi derecede etkilediğini söyleyen Başarır, “O gün kendime gelemedim. Ben annemi o teyzenin yerine koydum. Bence Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekilleri de kendi annelerin yerine koysun” dedi.

Haber- Sevcan AKGÜL

Önceki günlerde Mersin’de esnaf ziyaretini gezen Mersin CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, tezgahtar bir kadının sorunlarını, katıldığı bir TV programında anlattı. O gün yaşlı tezgahtar kadınla konuşan Başarır, kadının sorunlarını dinlerken gözyaşlarına hakim olamamıiştı. Tezgahtar kadının sorunlarını dinlediğini ifade eden Başarır, dinlerken içinin paramparça olduğunu belirtti. Ülkeyi bu hale getirenlerin utanması gerektiğine dikkat çeken Başarır, derhal seçim kararı almaları gerektiğini vurguladı.

 

BAŞARIR: “HADDİNDEN FAZLA SEFALET İÇERİSİNDEYİZ”

Başarır, 70 yaşındaki teyzenin torunlarını sevmek onlarla oynamak, kucağında uyutması gerekirken yetiştirdiği ıspanağı yaptığı emeği satmak zorunda kaldığını ve geçinemediğini belirterek, “Ben 24 saat kendime gelemedim. Şu an o videoyu izleyemedim hala izlemiyorum. Çok kötü oldum. Ama buradan bir parça ders almaları gerekenler, dediğim gibi bu ülkeyi 20 yıldır yönetenler; çünkü biz bu hale geldik. Haddinden fazla sefalet içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

 

“BİZ BU HALDE NE YAPACAĞIZ?”

Yaşlı tezgahtar kadın gözyaşı dökerek şu ifadeleri kullanmıştı: “Bu sattıklarımı köyden alıp getiriyoruz ve satıyoruz. Ekmeğimizi, çayımızı, şekerimizi alıyoruz. Biz bu halde ne yapacağız? Ben oruç tutuyorum evime varıyorum yemek pişiremiyorum. Ne yapamam lazım siz söyleyin. Beni bu dereceye koydular. Oğlum var işsiz. Yanımdaki olan da benim torunum okuyor. Ama okuyacak durumu yok. Arkadaşların onun bunun fitreleri ihtiyaç olanlara getirip biriktiriyorum. Çoluk çocuğum var onları doyuruyorum. Ben ekmek yapıp da satıyorum. Halim yok gidemem başka yere yevmiyeci değilim. Ama ekmeğimi yapıyorum. Unu pahalı alıyorum tek başıma da yapamıyorum. Yeter artık şuramıza geldi.”


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA