KKTC Erenköy Ekoturizm Çalışmaları yerinde incelendi




Tarih: 31 Mayıs 2022 Salı 16:24


Kıbrıs Direnişinin sembolü olan Erenköy’de Türkiye Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü ve KKTC Orman Dairesi ile iş birliği kapsamında Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Ekoturizm Planı hazırlanmıştı. Erenköy Ekoturizm Planı’nda yer alan donatıların yapım görevi de Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne verilmiş olup bu çalışmalar devam etmektedir.

Plan kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü Muhammet Aslanhan Erenköy’e bir ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarete KKTC Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu ve Yardımcısı Salih Güneş ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı yetkilisi eşlik etti. Yapılan çalışmalar yerlerinde tek tek incelendi eksik ve aksayan hususlar olup olmadığına bakıldı. Ekoturizm çalışmalarının yapıldığı Erenköy, 1950'lerden itibaren Türk Mukavemet Teşkilatı tarafından Türkiye'den ikmalin yapıldığı, Kıbrıs Türkünün direnişinin can damarı olmuştur. 1964 yılında Erenköy’de destansı bir direniş ve varoluş mücadelesi verilmiştir. Kıbrıs’ın Çanakkale’si olarak adlandırılmaktadır. Çalışmalar tamamlandığında ziyaretçiler, direniş ve varoluş mücadelesinin izlerini görecek, o anı ve ruhu hissedeceklerdir. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA