Silifke’de ‘Optisyen ve Gözlükçüler Günü’ kutlandı




Tarih: 1 Haziran 2022 Çarşamba 16:49


Silifke’de 1 Haziran Optisyen ve Gözlükçüler Günü kutlandı.

Düzenlenen törende konuşan VIII. Bölge Mersin Optisyen-Gözlükçüler Odası Silifke Temsilcisi ve Denetçisi Mehmet Topal, ilçede Optisyen ve Gözlükçüler Günü’nün ilk defa kutlandığını söyledi. Mesleğin yasal bir kimlik kazanmasıyla birlikte 1941 yılı içerisinde 103 gözlükçüye ruhsat verildiğini anlatan Topal, "Optisyen-gözlükçüler; optik ürünler gözlük camı, gözlük çerçevesi, renkli lens, numaralı lens, her türlü lens, güneş gözlüğü, gibi göz sağlığını ilgilendiren tüm ürünlerin erişimi konusunda size en yakın sağlık danışmanıdır. Ufacık bir noktaya değinmek istiyorum. Çocuklarımız bu konuda her zaman önceliğimizdir. Erken teşhis çok önemlidir. Özellikle günümüz teknoloji çağıdır. Telefon, tablet, bilgisayar ve akıllı tahta gibi bu teknolojik ürünler göz sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Çocuklarımızın yılda bir kere düzenli olarak göz taramasını ihmal etmemeliyiz" dedi.(İHA)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA