Seçer: “Teksin uygulaması ile sorunlara ulaşabiliyoruz”




Tarih: 14 Temmuz 2022 Perşembe 16:21


Mersin’de yerel bir TV kanal programına konuk olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaptıkları çalışmalarından bahsetti. Bayram nedeniyle yaylarda vatandaş ile bir araya geldiğini belirten Seçer, “Muhtarlarımız bizim için önemli, onlar bizim çalışma arkadaşlarımızdır. Onlar bizim mesai arkadaşlarımız onlar kadar köyü biz bilebilir miyiz? Sokakta oturan vatandaşın konumunu, durumunu, işini, acısını, yoksulluğunu bilebilir miyiz? Ama bunu muhtarımız bilir. Vatandaş, bizden taleplerini, isteklerini, şikayetlerini, wattsapp hatlarımızdan Teksin uygulamasından bize bildirsinler. . Bir sorunu birden çok kişi bize yöneltiyorsa, o zaman orada sorun var diyoruz” dedi.

Haber- Fatih Dönmez

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı’nın 3. gününde vatandaş ziyareti sırasında bir yerel TV kanalına konuk oldu. Mersin gündemi ile ilgili ve yaptığı çalışmalardan bahseden Seçer, ayrımcılık yapmadan ziyaretlerini ve çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirtti. Tatilin olmasıyla birlikte vatandaş ziyaretleri hakkında konuşan Seçer, “9 gün tatil oldu, biz tabi oturmaya alışık değiliz, çalışmamız gerekiyor. Ama biz dedik ‘hiç olmazsa bunu yaylalık alanlarda değerlendirelim’ dedik. Bayramın birinci ve ikinci gününde vatandaşın kurban telaşından dolayı yapmadık. Üçüncü günden sonra sizinde dediğiniz gibi Mersin’in batı ucundan başladık, doğu ucundan başladık ve batıya doğru geldik. Çamlıyayla ve bilgesi ile ilk gün çalışmaları sürdürdük. Oradaki köylerimizdeki yaylalık yerlerimizdeki sorunlara baktık, vatandaşları dinledik. Mersin’e yakın yaylalık bölgelerde; Bekiralanı, Soğucak, Ayvagediği, Gözne bölgeleri gezdik ve oranın durumuna baktık. İşte yaylarda vatandaşın yoldu, suydu gibi temelinde bunlar başlıyor. O konuda çok öyle temel sorunlarımıza yok” ifadelerini kullandı.

 

“YAZ BOYUNCA SUSUZLUK ÇEKECEĞİMİZ HERHANGİ BİR BÖLGEMİZ YOK”           

İlçelerdeki su sorunu çözdüklerini belirten Seçer, “Geçtiğimiz yıl kuraklığın verdiği bazı bölgesel sorunlar vardı ama o bölgesel sorunlarda artık sorun olmaktan çıktı. Hem önemli tedbirler aldık, çalışmalar yaptık, ilave tesisler yaptık. Bunun yanında geçtiğimiz kış ayında yoğun bir kar yağışı olunca bizi çok rahatlattı. Bu yıl yaz boyunca susuzluk çekeceğimiz herhangi bir bölgemiz yok” diye konuştu.

 

“BİZİM KIRMIZIÇİZGİLERİMİZDEN BİR TANESİ, AYRIM YAPMADAN HİZMET ETMEK”

Amaçlarının ayrım yapmadan hizmet vermek istediklerini ifade eden Seçer, “Şu anda Mersin’in en uç noktasındayız. 2 bin metre rakım Evdilekteyiz.  Buraya Büyükşehir Belediye Başkanı gelmedi’ demesinler diye geldik Evdilek’e. Hem bölgenin muhtarı hem de etraftaki mahallelerimizin muhtarları da bize katıldılar. Vatandaşlarımız burada,güzel bir toplantı oldu. Oldukça yoğun bir vatandaş kalabalığı vardı. Bizler için de yoğun oluyor. Onlar içinde burada bazı konuların yüz yüze görüşülmesi için iyi oldu. Buraya gelirken yolarını gördüm, çok da güzel olmuş. Kendileri de memnuniyetlerini dile getirdiler. Zaten temel düsturumuz Tasus’tan Anamura, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar her bölgemizde, 13 ilçemizde, merkezdeki ilçeler dahil her yere hizmet götürmek. Ayrım gayrım yapmadan oy almışız, oy almamışız, burası bize yakın, ya da uzak gibi ayrım yapmadan çalışıyoruz. Bizim kırmızı çizgilerimizden bir tanesi ayrım yapmamaktır” şeklinde konuştu. 

 

“PARANIN BUHARLAŞMASINI, ÇALINMASINI, İSRAF EDİLMESİNİN ÖNLEMELİYİZ”

Hizmetlerde adaletli davrandıklarını aktaran Seçer, herkese eşit bir şekilde hizmet götürmek istediklerini belirterek, “Kaynaklarımızı akıcı şekilde verimli şekilde kullanmalıyız. Paranın buharlaşmasını, çalınmasını, israf edilmesinin önlemeliyiz. Bu prensiplerle çalışıyoruz. 3 yıllık görev süremizde çok değerli ve çok iyi işler yaptık. Görmek istemeyenler görmeyebilirler. Aslında onlar kendilerini kandırırlar, ama gerçekten elini vicdanına koyanlar, yukarıda Allah var diyenler hakkımızı teslim ediyor, belediyemizin gayretini görüyor. Hizmetlerimiz için teşekkür ediyor. Önceden bu kadar yoğun hizmet yapılmıyordu laflarını çok duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOK BAŞARILI VE KALİTELİ HİZMETLERİN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Hizmetten önce kaliteli hizmet yapmanın önemli olduğuna vurgu yapan Seçer, pahalı olan maliyetlerle beraber kaliteli hizmet verdiklerini aktararak, “Hizmet yapmak güzeldir, önemli olan kaliteli hizmet yapmak. Ama bunu günü kurtarmak için değil de gerçekten hizmet yaparken de kaliteli yapmak gerek. Hayat pahalı belediye hizmetleri çok daha pahalı. Asfalt malzemesi tonunu 3 bin liraya alıyorduk, şimdi 9 bin lira olmuş. Akaryakıt ve çimento fiyatları 3-4 kat, bütün girdi maliyetleri arttığı bir ortamda bizim artık her kuruşu çok hesap ederek harcamamız lazım. Bu bize vatandaşın emaneti, vergilerinden kesilen kaynaklar bize aktarılıyor. Biz bunları halk adına kullanıyoruz. Onların hizmetine sunuyoruz, onarlın emirlerine sunuyoruz ama bunu yaparken de eğer liyakatsiz kadrolarla çalışıyorsanız, bilinçli kadrolarla çalışıyorsanız, işin ehli olmayan kadrolarla çalışıyorsanız ve aklı siyaseten çalışıyorsa o kaynağı doğru kullanamazsınız. Biz buna önem gösteriyoruz çok başarılı ve kaliteli hizmetlerin olduğunu görüyoruz. İşte yapılan yollar, köy yolları, şehrin merkezinde açtığımız bulvarlar, dördüncü çevre yolu, Tarsus’tan Mersin’e, Mersin’den Anamur’a kadar çalışmalar yaptık” dedi.

 

“HİÇBİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ÇALIŞANI BİR VATANDAŞINA ÇEMKİREMEZ”

Vatandaşların kendilerinden memnun olduğunu ifade eden Seçer, “Personelimizden çalışma arkadaşlarımızdan memnun. Hiçbir Büyükşehir belediye çalışanı bir vatandaşına çemkiremez, ona tepeden bakamaz, ona hakaret edemez, ona saygısız davranamaz. Öyle bir şey olursa biz bunu men ederiz. Yurttaşlarımız ve muhtarlarımız biliyor. Muhtarlarımız bizim için önemli, onlar bizim çalışma arkadaşlarımızdır. Onlar bizim mesai arkadaşlarımız onlar kadar köyü biz bilebilir miyiz? Sokakta oturan vatandaşın konumunu, durumunu, işini, acısını, yoksulluğunu bilebilir miyiz? Ama bunu muhtarımız bilir. Muhtarımız iyi bir muhtar ise bizden iyi iletişim kurar hem kendi hizmet etmiş olur, hem de bizim önümüzü açmış olur” diye konuştu.

 

“TEKSİN UYGULAMASI SAYESİNDE, HANGİ NOKTADA NE SORUN VAR, BİZ BİLİYORUZ”

Mersin’de Teksin uygulamasını vatandaşa öneren Seçer şu ifadelere yer verdi: “Her gittiğim yerde bunu vurguluyorum. Özellikle kadınlarımıza Alo 185’i Teksin uygulamasını gençlerimiz akıllı telefonlarına indirsinler. Bizden taleplerini, isteklerini, şikayetlerini, wattsapp hatlarımızdan Teksin uygulamasından bize bildirsinler. Teksin üzerinden birçok şeyi görmeleri mümkündür. Çünkü haftalık bana rapor geliyor. Geçtiğimiz haftada gelen raporda, çağrılar 15 binden 21 bine kadar çıkmıştı. Tatil dönemi olduğu için üniversite sınavları bitti, insanlar buralara geldi. Yoğun bir şikayet ve talep, istek ya da teşekkür oldu. Yani bunlar bizim önümüzü açıyor. Hangi noktada ne sorun var, biz biliyoruz. Bunu Teksin sayesinde biliyoruz. Vatandaşımız bizi yanıltmaz. Bir sorunu birden çok kişi bize yöneltiyorsa, o zaman orada sorun var diyoruz.”


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA