Mersin’de MilyonFest heyecanı başladı




Tarih: 11 Ağustos 2022 Perşembe 17:20


MilyonFest, Mersin’e renk katmaya devam ediyor. Bu yıl 11-14 Ağustos tarihleri arasında 5’incisi düzenlenen MilyonFest Mersin-Erdemli’nin kapıları açıldı. Festival, ilk gün yaklaşık 15 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Haber-Cihan Barış Budak

Milyon Yapım tarafından Mersin'de bu yıl 5'incisi düzenlenen MilyonFest Mersin-Erdemli'den renkli görüntüler yansıdı. Festivale, Türkiye'nin dört bir yanından festival tutkunları akın etti. Erdemli Milyon Beach'te gerçekleştirilen festival ilk gün yaklaşık 15 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaparken, ilk gün BigBang, Sedef Sebüktekin, Madrigal, Cem Adrian ve Pinhani sahne aldı. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Milyon Yapım Kurumsal İletişim Direktörü Orhan Sencer, festival ruhunu Mersin'de yaşatmaya devam ettiklerini vurguladı.

 

FESTİVAL TUTKUNLARI BİR GECE ÖNCEDEN KUYRUK OLUŞTURDU

Bu yıl 11-14 Ağustos tarihleri arasında Mersin Milyon Beach'te düzenlenen festivalin kapıları 11 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te açıldı. Festival ziyaretçileri ise çadırlarını alarak bir gece önceden festival kapısında sıraya girdi. Geceyi D-400 karayolu üzerinde geçiren Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, WhatsApp ve Instagram üzerinden iletişime geçti. Festival tutkunları, kurdukları WhatsApp grubu üzerinden birbirlerine çeşitli araç gereç desteklerinde bulundu, bilgi alışverişi gerçekleştirdi ve dayanışma duygusunu güçlendirdi.

 

ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ KAYMAKAMLIK TARAFINDAN YASAKLANDI

Festival tutkunları, Erdemli'de gerçekleştirilen festival heyecanını yaşarken, Zeytinli'den ise üzücü bir haber aldı. Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı tarafından 'kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması' gerekçeleriyle Zeytinli Rock Festivali'nin yasaklandığı yönündeki haberler ülke gündemine oturdu. Uygulanan yasak, festival tutkunlarının huzurunu kaçırırken, sosyal medya üzerinden yasağa yoğun tepki yağdı.

 

"İÇERİDEKİ GÜVENLİK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Milyon Yapım Kurumsal İletişim Direktörü Orhan Sencer, organizasyonlar kapsamında güvenlik önlemlerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Güvenlik şirketi zaten çok profesyonel. Yıllardır müzik sektöründe olan bir güvenlik şirketiyle çalışıyoruz. Arama detektörlerimiz mevcut. İçeri girerken herkes ayrı ayrı aranıyor ve içeriye açık sigara paketleri dahi alınmıyor. Deodorant dahil, yanıcı ve patlayıcı maddeler kesinlikle alınmıyor. Çünkü içerideki güvenlik bizim için çok önemli. Festival ortamında güvenli bir ortam yaratmak istiyoruz. Onun haricinde güvenlik konusunda zaten Emniyet'le de işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Öncesinde bir güvenlik toplantımız oluyor" dedi.

 

"ERDEMLİ KAYMAKAMI BİZE TEŞEKKÜR ETMİŞTİ"

Sencer, 2021 yılında Mersin'deki festival alanında hiçbir asayiş sorunu yaşanmadığını hatırlatarak, "Kaymakam Bey de çok teşekkür etmişti. Kendilerine teşekkür ziyaretinde bulunmuştuk. Festival tarihlerindeki asayiş olaylarına ilişkin rakamlara bakmıştı. Festival içinde hiçbir asayiş sorunu yaşanmadığı için bize Erdemli Kaymakamı bize sözlü olarak teşekkür etmişti" dedi.

 

"FESTİVAL MARATONU İLK OLARAK 2014 YILINDA ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ'YLE BAŞLADI"

Festivalin ortaya çıkış sürecinden bahseden Sencer, "Türkiye'nin dört bir yanındaki gençlere festival kültürünü yaşatabilme, sevilen sanatçıları Anadolu'daki gençlerle buluşturabilme hedefiyle yola çıkıldı. Festival maratonu ilk olarak 2014 yılında Zeytinli Rock Festivali'yle başladı. Her yıl üstüne katarak Zeytinli Rock Festivali'ni Türkiye'nin en büyük müzik festivali haline getirdik. 2016 yılında Kuşadası'nı da rotamıza ekledik. Oradaki festivalin adı Kuşadası Gençlik Festivali. Kuşadası Gençlik Festivali de Zeytinli Rock Festivali gibi bir marka haline geldi. 2017 yılında da bu iki festivale; Çukurova Rock Festivali, Samsun Gençlik Festivali, MilyonFest Mersin-Erdemli, MilyonFest Ankara eklendi. Sonraki yıllarda da artık İstanbul, İzmir, Eskişehir, Hatay-Arsuz, Fethiye, Dalaman, Kayseri, Kapadokya, Denizli gibi birçok şehirde festivalleri gençlerle buluşturduk" ifadelerine yer verdi.

"BİZ ÖĞRENCİLERİN FİKİRLERİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"

Mersin'de düzenledikleri festivalin ilk yılında günlük ortama 15 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Sencer, "Festivalleri düzenlerken biz öğrencilerin fikirlerine çok önem veriyoruz. Üniversitelerin öğrenci kulüpleriyle mutlaka görüşüyoruz, oradaki öğrencilerle, gençlerle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Mersin ve çevre illerdeki üniversitelerdeki öğrencilerle de görüşerek Mersin'de festival ruhunu yaşatmak istedik açıkçası. Oradaki öğrencilerin de çok isteği vardı. Biz de Erdemli'de, 2017 yılında ilk kez MilyonFest Mersin-Erdemli'yi gerçekleştirdik. Çok sevildi. 2017 yılında gerçekten çok iyi bir katılım vardı. Çok da güzel geçmişti, sorunsuz geçmişti" diye konuştu.

 

"ARTIK MİLYONFEST MERSİN-ERDEMLİ BİR MARKA OLDU"

2017 yılından bu yana Mersin'deki festivali sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Sencer, "İlk kez 2017 yılında düzenledik. 2018, 2019'da da devam ettik. Araya bir pandemi girdi. 2020 yılında zorunlu bir ara verdik. 2021 yılında kaldığımız yerden devam ettik. Bu yıl da 5'incisini gerçekleştiriyoruz. Artık MilyonFest Mersin-Erdemli de Zeytinli Rock Festivali ve Kuşadası Gençlik festivali gibi bir marka oldu. Umarım o markayı da artık her yıl devam ettiririz. Bizim temennimiz bu yönde. Tabi Mersin'in bir avantajı da var. Oradaki plaj Milyon Yapım işletmesi. Kendi yerimizde gerçekleştirmek farklı bir avantajı oluyor. Tüm kontroller de bizde oluyor" dedi.

 

"MİLYONFEST'TE İLK KEZ KENAN DOĞULU SAHNE ALACAK"

Bu yılki festivalin ilk gününde 5 bini kampçı olmak üzere yaklaşık 15 bin kişiye kapılarını açtıklarını belirten Sencer, "Hafta sonu daha da artması bekleniyor. 14.00 gibi kapıları açtık, kampçılar giriş yapmaya başladı. Kampçılar kamp alanına yerleştiler. Saat 16.00'da da ilk konserimiz başladı, BigBang sahne aldı. Konser programında Sedef Sebüktekin, Madrigal, Cem Adrian, Cem Adrian ve Pinhani yer aldı. Bu arada MilyonFest'te ilk kez Kenan Doğulu sahne alacak. Daha önce hiçbir festivalimizde Kenan Doğulu sahne almamıştı" diye konuştu. Sencer, Kenan Doğulu'nun 13 Ağustos Cumartesi günü saat 22.15'te sahne alacağını sözlerine ekledi. 

 

"GENÇLERE DAHA FAZLA SANATÇI GÖREBİLME İMKANI SUNUYORUZ"

Arka arkaya düzenlenen konserlerde sevilen sanatçıların yaklaşık 1'er saat arayla sahne almasına dair de bilgi veren Sencer, "Örnek veriyorum Athena'yı Mersin'deki bir gencin belki yılda 1 ya da yılda 2 kez görebilme şansı olur ya da örnek veriyorum Adamlar grubunu belki yılda 1 kez bile görme şansı olmayabilir. Biz zaten bunu kendimize misyon edinmiştik. Bu sanatçıları Anadolu'nun birçok yerindeki gençlere ulaştırabilmek istedik. O yüzden çok geniş bir sanatçı kadrosu oluşturarak, gençlere daha fazla sanatçı görebilme imkanı sunuyoruz. Çeşitliliğe de önem veriyoruz" dedi.

 

"FESTİVALLER YEREL EKONOMİYİ CANLANDIRIYOR"

Sencer, festivallerin yerel ekonomiye de önemli katkı sağladığını vurgulayarak, şunları söyledi; "Gittiğimiz her yerde festivaller yerel ekonomiyi canlandırıyor. Turizmi hareketlendiriyor. Festival tarihinde bütün oteller dolu oluyor. Sanatçılar veya ekibimiz dışında katılımcılardan da otellerde konaklamak isteyenler oluyor. Biz çevredeki otellerle konuşuyoruz ve yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştıklarını belirtiyorlar. Oteller zaten festivalden çok memnun. Bakkalından marketine, köftecisinden sucukçusuna herkes artık festival tarihini bekliyor ve ona göre stok yaptıklarını belirtiyorlar.Yasaklanan festivallerimiz sonrası esnaf da büyük bir zarar görüyor. 'Sonuçta biz festival için bu kadar stok yaptık' diyorlar. Yasaklandığı için bu sefer en büyük zararı esnaf da görüyor."


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA